Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 maart 2018

Nieuwsbrief Sint-Lievens-Houtem van: 09-03-2018


 
 
                                           Nieuwsbrief 9 maart 2018 


Vacature algemeen directeur

De gemeente Sint-Lievens-Houtem is op zoek naar een algemeen directeur voor de gemeente en het OCMW.
Je staat in voor de algemene leiding van de diensten van de gemeente en van de diensten van het OCMW. Je fungeert als de regisseur van de dienstverlening waarbij efficiëntie en kwaliteit voor de burgers centraal staan. Je staat aan het hoofd van het personeel en bent bevoegd voor het dagelijkse personeelsbeheer. Je bent de verbindingsfiguur tussen beleid en organisatie. Je vervult de rol van de strategisch adviseur en ondersteunt de politieke organen bij het realiseren van de vooropgestelde beleidsdoelstellingen.
Lees meer over deze vacature. Solliciteren tegen uiterlijk 1 april 2018 via www.poolstok.be.

Thuiscomposteren in een notedop

Begint het bij u ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen?
Wist u dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in uw tuin? U kan compost gewoon zelf maken door uw groente,- fruit-, en tuinafval thuis te composteren. Mis zeker de infosessie thuiscomposteren niet, ingericht door de gemeente Sint-Lievens-Houtem in samenwerking met ILvA en Vlaco vzw.

Deel 1: donderdagavond 22 maart van 20 tot 22 uur
Waar: raadzaal, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem
Tijdens de eerste bijeenkomst leert u de basis van het composteren.

Deel 2: maandag 2 april, vrijblijvend tussen 10 en 18 uur
Waar: zaal Sint-Michaël, Kloosterstraat, 9520 Sint-Lievens-Houtem
Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren Vlaco-lesgever en de gemeentelijke vrijwillige SOS-kringloopkrachten krijgt u nog meer uitleg over thuiscomposteren.

Inschrijvingen via T 053 60 72 57 of natuurenmilieu@sint-lievens-houtem.be

Groepsaankoop zonnepanelen

Deelnemen aan de groepsaankoop zonnepanelen in 5 stappen:
  1. Inschrijven: u kan vanaf 23 maart tot en met 1 mei 2018 gratis en vrijblijvend inschrijven op www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen.
  2. Veiling: op 2 mei 2018 vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  3. Persoonlijk voorstel op maat: vanaf 22 mei 2018 ontvangt u een persoonlijk voorstel op basis van uw inschrijvingsgegevens met een indicatie van uw rendement.
  4. U kiest! Vindt u het aanbod interessant? Alleen dan accepteert u het persoonlijk voorstel voor 30 juni 2018. Intussen kan u met al uw vragen terecht op één van de informatieavonden.
  5. Installatie: uw gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie van uw dak zal uw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden. De organisator streeft ernaar om alle installaties af te ronden voor 1 februari 2019.
Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar zonnepanelen@oost-vlaanderen.be.

Repair Café
Zaterdag 17 maart tussen 11 en 16 uur in De Garage, Bavegem

Laat kapotte spullen gratis herstellen: textiel, elektro, fietsen, scharen en messen …
U kan er ook terecht met pc’s.
Wie dat wil, mag zelf een handje toesteken.
Het Repair Café vindt plaats in De Garage, Kerkkouterstraat 62, Bavegem. Het Muziekcentrum Bavegem zorgt voor een gratis muzikale noot tijdens het Repair Café: herstellen wordt zo nog leuker!
Info:
info@repaircafehoutem.be, M 0478 63 45 69, www.repaircafehoutem.be.

Bekendmakingen en openbare onderzoeken

In het kader van de Vlarem-wetgeving en de wetgeving op de ruimtelijke ordening, maakt de gemeente de openbare onderzoeken met betrekking tot de aanvragen stedenbouwkundige- en milieuvergunningen en met betrekking tot voorlopig goedgekeurde ruimtelijke planningsdossiers (gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en ruimtelijke uitvoeringsplannen) bekend. Alle dossiers zijn ter inzage voor het publiek bij de technische dienst, stedenbouw en leefmilieu in het gemeentehuis. Een overzicht is, per rubriek te raadplegen op de gemeentelijke website.

Uit in Sint-Lievens-Houtem

Raadpleeg de uit-kalender voor een overzicht van activiteiten / evenementen in de gemeente.

Hebt u opmerkingen op de nieuwsbrief of wenst u uit te schrijven? Stuur dan een e-mail naar stafsecretariaat@sint-lievens-houtem.be.
v.u. Kirsten De Sutter, Marktplein 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem

  1.