Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 maart 2018

Nieuwsbrief Musea Brugge APRIL '18


   
       
Nieuwsbrief Musea Brugge

APRIL '18

 

BRUGGE IN 100 OBJECTEN

   

Met de blog 'Brugge in 100 objecten' vertelde Musea Brugge aan de hand van 100 Brugse erfgoedparels de geschiedenis van de stad. Naar aanleiding van Erfgoeddag roepen we iedereen op om te stemmen voor het object dat hen het meest is bijgebleven. Stemmen kan tot 30 maart via erfgoedbrugge.be. De winnaars worden op Erfgoeddag bekendgemaakt.
De reeks ‘Brugge in 100 objecten’ krijgt ook een vervolg met een nieuwe blog: www.verrijkjekijkopbrugge.be. Deze blog telt af naar de opening van het Gruuthusemuseum.

       

TENTOONSTELLING

campagnebeeld haute lecture    

De tentoonstelling 'HAUTE LECTURE BY COLARD MANSION' voert je mee naar het Brugge van de vijftiende eeuw, en meer bepaald naar het atelier van boekondernemer Colard Mansion en dat van schilders, prentmakers en andere kunstenaars. 'Haute Lecture' is nog tot 3 juni te zien in het Groeningemuseum.
lees meer

       

SLOW ART DAY

slow art day    

Ook dit jaar neemt Musea Brugge deel aan SLOW ART DAY. Dit initiatief werd in 2009 in het leven geroepen om mensen langer naar een kunstwerk te laten kijken en hun ervaringen met elkaar te laten delen. Bezoekers kunnen op 14 april kiezen tussen een Slow Art Talk in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal en het Arentshuis (collectiepresentatie ‘Gruuthuse in galant gezelschap’).
lees meer

       

ERFGOEDDAG 2018: KIEZEN  

sfeerbeeld erfgoeddag Sint-Janshospitaal    

Erfgoedcel Brugge is de lokale coördinator van Erfgoeddag Brugge en stelde samen met zo’n 50 partners een boeiend programma samen. Ook Musea Brugge kiest resoluut voor zijn erfgoed en laat je dit op 21 en 22 april zien met een aantal mooie activiteiten.
lees meer

       

COLLECTIE OP VERPLAATSING

Pieter Pourbus - Annunciatie    

De tentoonstelling ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’, die vorige winter in het Groeningemuseum te zien was, kreeg een vervolg in Nederland. ‘PIETER POURBUS. MEESTER-SCHILDER UIT GOUDA’ is nog tot 17 juni te bezoeken in Museum Gouda.
lees meer

       
sfeerbeeld Slag om de Noordzee    

In de tentoonstelling ‘1914–’18, DE SLAG OM DE NOORDZEE’ in het Provinciaal Hof kan je vanaf 21 april de benauwende sfeer opsnuiven van het leven in een U-boot, of de spanning tijdens de heldhaftige Britse nachtelijke raids op Zeebrugge en Oostende. Nooit eerder getoonde historische voorwerpen nemen je mee naar die donkere, maar ook hoopgevende periode. Er zijn heel wat bruiklenen uit het Zeebruggefonds van Musea Brugge te zien.
lees meer

       

De tentoonstelling 'Haute Lecture by Colard Mansion' wordt georganiseerd in samenwerking met

 

met de steun van

 

Musea Brugge - Dijver 12, 8000 Brugge
t 050 44 87 31 - musea@brugge.be
           
wil je uitschrijven?