Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 maart 2018

Nieuwsbrief Bibliotheek Middelkerke maart 2018

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuwsbrief bilbiotheek - maart 2018

Wie is de grootste sportheld van de kust?

De Kusterfgoedcel gaat op zoek naar de grootste sportheld van de kust. Er zijn heel wat Middelkerkenaars bij, maar die kunnen nog wat stemmen gebruiken.

Welke Middelkerkenaar heeft voor jou de grootste sportieve indruk nagelaten? Freddy Maertens, Norbert Dedeckere, Claire Crevits, Ann Ameele, Eddy Vandenhouweele?

Kom ze ontdekken op onze zuil in de bib. ... En vergeet niet te stemmen!

De zuil kan je ontdekken tot en met 31 maart.


 Geef je stem aan een Middelkerkenaar

Een dag op school: praten over de klas van toen

Moest jij vroeger ook prentjes in je boek plakken? Heb je vlijtig de catechismus geleerd? Hoe was het eten op school? Hoe streng was de turnles en ging je ook al zwemmen? Hoe ging je naar school? Kreeg je vaak straf en moest je strafwerk thuis dubbel maken? Was jij ook zo'n klakpotter met die inktpen en moest je ook een schabbe aan om te knutselen?

Wanneer: 23 maart om 14.00 u.
Waar: Biblioltheek Middelkerke
Prijs: 3 euroPoppentheater Swief speelt 'Confi op versiertoer'

Confi is verliefd op de prinses, maar hij is niet alleen. Ook de Groene Trol heeft plannen met de prinses. Lukt het Confi om de Groene Trol voor te zijn? Dit kan hij niet alleen. Hij heeft de hulp nodig van de kinderen (vanaf 5 jaar).

Waar? Bibliotheek Middelkerke
Wanneer? 4 april 2018 om 15 u.
Kostprijs? € 2
Deelnemen? inschrijven via bibliotheek@middelkerke.be, 059 31 99 10 of ter plaatse in de bib, want de plaatsen zijn beperkt.Muzikaal verteltheater: 'De verhalen van Roald Dahl' (van 6 tot 106 jaar)

Schrijver Roald Dahl veroverde de harten van Hilde Rogge en Rein De Vos. Ze zijn werkelijk dol op zijn verhalen. Die liefde  willen ze met de wereld delen. In een muzikale vertelling nemen ze je mee op reis naar Dahls wereld vol wonderlijke verhalen. 

Waar? Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16
Wanneer? Woensdag 11 april 2018 om 15 u.
Kostprijs? € 2
Deelnemen? Vooraf inschrijven via bibliotheek@middelkerke.be, 059 31 99 10 of ter plaatse in de bib, want de plaatsen zijn beperkt.


Luistervinken XL: Belpop Bonanza Quattro

De apostels van de Belpop zijn terug. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing (a.k.a. Jimmy Dewit) hebben een nieuw programma klaar met verrassende verhalen uit de vaderlandse muziekgeschiedenis.
Aflevering 4 wordt even leerrijk, entertainend en grappig als zijn voorgangers.

Wanneer: 29 maart om 20.00 u.
Locatie: De Branding, Middelkerke
Prijs: 10 euro


 Bestel kaarten

Kindercinema in de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie toveren we 'het Ei' om in de kleinste bioscoop van Vlaanderen. Op 4 voormiddagen telkens om 10.00 u. terecht voor een grappige of spannende familiefilm.

5 april: De GVR
6 april: Sjakie en de chocoladefabriek
9 april: Minoes
10 april: het zakmes

Wanneer: 5, 6, 9 en 10 april
Waar: bibliotheek Middelkerke
Deelnemen: gratisVergeet je lerarenkaart niet!

Meesters, juffrouwen, heren en mevrouwen leerkracht: de Klasse lerarenkaart kan je nog altijd ophalen in de bibliotheek.

Waarom zeker niet vergeten: kortingen op festivals, cd's, sportactiviteiten, concerten, theater en zo veel meer. Klasse, niet?


De Bunkers van de Atlantikwall

Met de financiƫle ondersteuning van Kusterfgoed maakte fotografe Nadine Vlaminck een reizende fototentoonstelling over de bunkers van de Atlantikwall. In april zijn de foto's te bezichtigen in de bib van Middelkerke. Een fascinerende tentoonstelling over de donkere schoonheid van oorlogsarchitectuur.

Waar? Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16
Wanneer? Van 3 t.e.m. 30 april 2018 - tijdens de openingsuren van de bib
Kostprijs? Gratis


GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Bibliotheek Middelkerke, Populierenlaan 16, Middelkerke - 059 31 99 10 - bibliotheek@middelkerke.be