Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 maart 2018

Nieuws uit Middelkerke: studietoelage, sporthelden, Atlantic Wall en blokken in de kerk

Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Heb jij al je onderwijscheques aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

1250 euro erfgoedsubsidie voor je vereniging?

De Kusterfgoedcel geeft projectsubsidies aan verenigingen voor projecten rond roerend en immaterieel erfgoed zoals archieven, tradities, liederen, werktuigen... De indienperiode loopt tot 30 mei.


 Vraag de subsidie aan!

Tot 250 euro om een feestje met de buren te houden

Dag van de Buren is een nieuw initiatief op vrijdag 25 mei 2018 dat buren stimuleert om een leuke dag met elkaar door te brengen. Dag van de Buren is een gratis activiteit. Er is een prijs voor de mooist versierde stoelen/straat/buurt met een tegenwaarde van 250 euro.


 Schrijf je in!

Wie is de grootste sportheld van de kust?

De Kusterfgoedcel gaat op zoek naar de grootste sportheld van de kust. Er zijn heel wat Middelkerkenaars bij, maar die kunnen nog wat stemmen gebruiken.

Welke Middelkerkenaar heeft voor jou de grootste sportieve indruk nagelaten? Freddy Maertens, Norbert Dedeckere, Claire Crevits, Ann Ameele, Eddy Vandenhouweele?

Kom ze ontdekken op onze zuil in de bib. ... En vergeet niet te stemmen!

De zuil kan je ontdekken tot en met 31 maart.


 Geef je stem aan een Middelkerkenaar

De Bunkers van de Atlantikwall

03 tem. 30 april

Fotografe Nadine Vlaminck maakte een reizende fototentoonstelling over de bunkers van de Atlantikwall. De tentoonstelling is een fascinerende tentoonstelling over de donkere schoonheid van oorlogsarchitectuur.

Locatie:? Bibliotheek
Aanvangsuur?  tijdens de openingsuren
Kostprijs? GratisGaragebox huren of kopen onder de markt?

Het AGB biedt garageboxen onder de markt aan. Je kan een garagebox kopen, maar ook huren. De boxen variĆ«ren in grootte tussen 22,64 m² en 33,60 m². De garages bevinden zich op niveau min 3 onder het Marktplein in het centrum van Middelkerke.


 Ik wil een garagebox!

Wissel pesticiden om voor een voegenborstel

Wanneer je op zaterdag 21 april 2018 je (resten) pesticiden aanbiedt op het containerpark krijg je in ruil een splinternieuwe voegenborstel van de  Vlaamse Milieumaatschappij, want wie regelmatig veegt, beheerst onkruid het best.


 meer info

Kerk Sint-Pieters-Kapelle wordt opengesteld om te studeren

Het gemeentebestuur stelt tijdens deze blokperiode de kerk van Sint-Pieters-Kapelle terug open voor studenten onder de noemer 'Blokkerk'. Het gemeentebestuur voorziet in een plek om te blokken en de noodzakelijke wifi.


 Is er naast wifi ook Netflix?

Boerenmarkt bestaat 25 jaar

7 april

De boeren vieren het 25 - jarig bestaan van hun boerenmakrt. Verwacht je aan heerlijke hapjes, drankjes en andere producten van de lokale boeren. Wie nog boodschappen wil doen, een ideaal moment om te neuzen tussen (h)eerlijke hoeveproducten.

Aanvangsuur: 10.00 u.
Locatie: Oudstrijdersplein, Middelkerke
Prijs: gratis


 Meer over de boerenmarkt
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be