Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 maart 2018

N-VA staat deal over Energiepacht en zware beroepen in de weg

N-VA staat deal over Energiepacht en zware beroepen in de weg
De regering-Michel heeft nog geen akkoord over de dossiers van de zware beroepen en het Energiepact. N-VA is voorlopig niet overtuigd. Premier Charles Michel (MR) wil ook volgende week vergaderen.
Lees verder

Raad voor Journalistiek verwerpt klacht tegen De Morgen
De Raad voor de Journalistiek heeft de klacht tegen De Morgen voor een artikel over dierenmishandeling in de vleessector ongegrond verklaard. Tegen het artikel was klacht ingediend door de Federatie van het Belgische Vlees (FEBEV).
Lees verder

"Gents circulatieplan kost lokale economie half miljard euro per jaar"
Volgens Intelligent Mobiel kost het Gentse circulatieplan, dat sinds april 2017 van kracht is, de lokale economie jaarlijks 498 miljoen euro. Dat besluit de organisatie op basis van een enquête bij 1.600 automobilisten en cijfermateriaal over tijdverlies en brandstofverbruik. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) spreekt de cijfers tegen. 
Lees verder

Belgische Rode Kruis maakt opnieuw deel uit van Consortium 12-12
Het Belgische Rode Kruis maakt voortaan opnieuw deel uit van Consortium 12-12, het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, dat nu zeven leden telt. Dat maakt het Rode Kruis vandaag bekend.
Lees verder

Help, de buurman heeft een kachel
Verboden is hij niet. En toch is de kachel van de buren meer en meer Vlamingen een doorn in het oog.
Lees verder

"Hier, in het centrum, zit er tenminste geen man meer aan je lijf te morrelen"
In vier maanden tijd vingen de Zorgcentra na Seksueel Geweld al 265 slachtoffers op. Veel meer dan verwacht. 'Het toont alleen maar aan dat het 'dark number' nog hoger ligt dan vermoed', stelt misbruikexperte Ines Keygnaert (UGent). Bevoegd staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) wil begin volgend jaar al drie nieuwe centra openen.
Lees verder

Rode Kruis opnieuw in zee met Consortium 12-12
Na een afwezigheid van twaalf jaar treedt het Rode Kruis opnieuw toe tot het Consortium 12-12, het samenwerkingsverband dat fondsen voor humanitaire rampen verzamelt.
Lees verder

De jodiumpil is nu al de klucht van het jaar
"Ik moet constant uitleggen dat ze die pillen niet nu moeten slikken, maar bij voorkeur drie uur voor de nucleaire ramp. Als ze mij dan vragen hoe ze moeten raden dat zich over drie uur een nucleaire ramp zal voordoen, zeg ik: ja, dat weet ik ook niet." Apothekers, kernfysica en de jodiumpil.
Lees verder

Gelieve uw jodiumpillen drie uur voor de kernramp in te nemen
"Ik moet constant uitleggen dat ze die pillen niet nu moeten slikken, maar bij voorkeur drie uur voor de nucleaire ramp. Als ze mij dan vragen hoe ze moeten raden dat zich over drie uur een nucleaire ramp zal voordoen, zeg ik: ja, dat weet ik ook niet." Apothekers, kernfysica en de jodiumpil.
Lees verder

Belgische staat verliest honderden miljoenen door vertekende uitstootwaarden wagens bij labotests
Het verschil tussen de CO2-uitstoot van een voertuig bij labotests en die op de weg heeft een impact op de fiscale inkomsten van de Belgische staat. Die zag zo in 2016 212 miljoen euro in rook opgaan, zo blijkt uit een studie van Green Budget Europe en Green Budget Germany, die Le Soir kon inkijken. In de periode 2010-2016 gaat het om 687 miljoen euro.
Lees verder

Ook stiekem vrouwen gefilmd in kleedkamer van sporthal HoGent? Hogeschool dient klacht in
Deze week doken er in Nederland honderden voyeuristische beelden op van vrouwen, die stiekem gefilmd werden in sauna's, zwembaden en andere openbare plekken. Nu duiken er ook beelden op die wellicht gemaakt zijn in de douches van de sporthal van de Hogeschool Gent, schrijft Het Laatste Nieuws. HoGent heeft een klacht ingediend tegen onbekenden bij de politie, laat woordvoerder Johan Persyn weten.
Lees verder

Na ophef in Nederland: ook stiekem vrouwen gefilmd in kleedkamer van sporthal Hogeschool Gent?
Deze week doken er in Nederland honderden voyeuristische beelden op van vrouwen, die stiekem gefilmd werden in sauna's, zwembaden en andere openbare plekken. Nu duiken er ook beelden op die wellicht gemaakt zijn in de douches van de sporthal van de Hogent, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag.
Lees verder

"Halveer het budget voor de Kerk, ­verdubbel dat voor de islam"
Er worden nu meer kinderen niet dan wel gedoopt. De secularisering van onze samenleving gaat sneller dan ooit. Tijd om de onevenredig grote subsidiëring van de rooms-katholieke kerk in vraag te stellen, vindt Patrick Loobuyck.
Lees verder

"FAVV wist al 2 jaar van vleesfraude bij Veviba"
Het Federaal Agentschap voor de Voedselketen (FAVV) kreeg in 2016 al een klacht binnen over vleesbedrijf Veviba. Dat melden verschillende media. Het vleesbedrijf werd dinsdag pas gedeeltelijk gesloten, alle verdachte producten zijn intussen uit de rekken gehaald, verzekert het Voedselagentschap. 
Lees verder

Greenpeace start wereldwijde campagne om vleesconsumptie te doen dalen
Op het Sint-Katelijneplein in Brussel heeft milieu-organisatie Greenpeace zaterdagnamiddag het startschot gegeven van haar nieuwe wereldwijde campagne om de vleesconsumptie tegen 2050 met de helft te doen dalen. Niet alleen zou dat goed zijn voor onze gezondheid en het dierenwelzijn, ook het milieu zou er meer dan wel bij varen. Vandaag wordt in België immers nog te veel vlees, en dan vooral vlees van industriële productie, geconsumeerd, aldus Greenpeace.
Lees verder

De Backer over voyeuristische video's: "Dit kan niet. We moeten keihard achter daders aangaan"
Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is verontwaardigd over de intieme beelden op een voyeuristisch forum van vrouwen, die stiekem gefilmd zijn in de sauna, bij een massage of in de kleedkamer of douche van een sporthal. De Privacycommissie en de politie moeten actie ondernemen, zegt hij. "Ik wil dat ze kijken hoe de site offline kan worden gehaald. En dan keihard achter de daders aangaan."
Lees verder

"Geen woorden voor, dit is ongelooflijk sympathiek": rapper Damso reageert op heisa
De Brusselse rapper Damso heeft op Twitter gereageerd op alle commotie die rond hem is ontstaan. Hoewel hij heel wat te verduren kreeg, rept de muzikant met geen woord over excuses of begrip. Hij lijkt alle aandacht zelfs als een heus godsgeschenk te zien. 
Lees verder

Ruim 20 procent minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen
Er is in 2017 2.358 ton zwerfvuil opgeruimd langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Dat is ruim 20 procent minder dan in 2016. Het gaat om de vierde daling op rij. 
Lees verder

Tweede wolf in Vlaanderen?
In Limburg zijn bij twee schapenhouders gisteren dode schapen gevonden. Volgens Jan Loos van welkomwolf.be werden ze wellicht gedood door een wolf. Mogelijk gaat het om een tweede wolf, na wolvin Naya die eerder in de omgeving van Leopoldsburg werd gespot. "Het gedrag lijkt alleszins niet overeen te komen met dat van Naya", aldus Jan Loos.
Lees verder

Groen wil autosector laten betalen voor ontdieseling
Iedereen die zijn dieselwagen wegdoet, moet in de plaats daarvoor een abonnement krijgen voor cambio-deelwagens of het openbaar vervoer, of taxicheques. De autosector moet financieel bijdragen. Dat staat in een reeks voorstellen van de partij Groen om de luchtvervuiling aan te pakken.
Lees verder