Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 maart 2018

Jonge moeder verdacht van doden eigen baby

Jonge moeder verdacht van doden eigen baby

Een 23-jarige vrouw uit het Limburgse Dilsen-Stokkem moet vrijdag voor de Tongerse raadkamer verschijnen. Ze werd afgelopen weekend opgepakt op verdenking van doodslag op haar eigen baby. De vrouw zou in het ouderlijk huis bevallen zijn, waarna ze de baby om het leven zou gebracht hebben.

Lees verder

Vrouwenlichaam gevonden naast spoor in Watermaal-Bosvoorde

Het Brusselse parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar het lichaam dat zondagavond werd aangetroffen naast de sporen in Watermaal-Bosvoorde.

Lees verder

Proximus-medewerker: 'Damso heeft het recht om over hoeren te zingen'

Proximus heeft zich geëxcuseerd voor berichten met 'ongepaste' inhoud die zondag verschenen op de Twitter-account van het bedrijf. Een medewerker mengde zich daarbij in een debat over Damso, de omstreden rapper die door de voetbalbond opzij gezet werd.

Lees verder

Brussel is bang van de 'liaisons dangereuses' van Reynders

Brussels minister Didier Gosuin (Défi) waarschuwt voor zijn 'liaisons dangereuses' met de N-VA. PS-kopstuk Laurette Onkelinx vindt hem 'geen meerwaarde voor Brussel'. Didier Reynders (MR) maakt de Brusselse machthebbers zenuwachtig.

Lees verder

Ducarme over Veviba-affaire: 'Dit zijn maffiapraktijken'
Er zullen hervormingen worden doorgevoerd bij het Voedselagentschap FAVV na het schandaal bij vleesbedrijf Veviba in Bastenaken. Dat heeft minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) maandag in de Kamer aangekondigd.
Lees verder

Zo kunnen we vermijden dat wolvin Naya omvergereden wordt
Hoe bescherm je een wolf tegen doodrijders? Kamagurka voorspelt elke week het nieuws en geeft het antwoord.
Lees verder

In eerste jaar al ruim 200 klachten over voyeurisme

In 2016, het jaar dat voyeurisme strafbaar werd, zijn 152 klachten ingediend bij de correctionele parketten en 55 bij de jeugdparketten.

Lees verder

Canada verwelkomt Filip en Mathilde met Duitse vlag

De ene driekleur is de andere niet: bij het staatsbezoek van ons vorstenpaar aan Canada is een genant protocollair foutje gemaakt. Op de plaats waar het Filip en Mathilde een boom gingen planten hingen niet alleen Belgische vlaggen, maar ook een verdwaalde Duitse vlag.

Lees verder

Tom Meeuws botst opnieuw met een boemerang

'Het Antwerpse woonbeleid is te veel afgestemd op beleggers', hekelde Meeuws. Helaas, de Antwerpse SP.A-kopman belegt ook in een appartement.

Lees verder

Veviba vermengde ook biologisch vlees met niet-biologisch vlees

Het omstreden slachthuis Veviba uit Bastenaken sjoemelde niet alleen met vervaldata en vlees dat niet voor menselijke consumptie diende.

Lees verder

Tongerse automaat strooit voedsel tegen duivenoverlast

De Limburgse stad Tongeren heeft maandag een automatische voederdispenser geplaatst op het dak van het Gallo-Romeins Museum om de overlast die de dieren veroorzaken verder te beperken.

Lees verder

Twee mannen opgepakt voor filmen in Gentse sporthal
De Gentse politie heeft twee verdachten opgepakt in het onderzoek naar de stiekem gefilmde beelden in de sporthal van de Hogeschool Gent. Het gaat om mannen van 22 en 40 jaar.
Lees verder

Terugbetaling borstkankeronderzoek voorlopig niet verlaagd

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zet een maatregel die de terugbetaling van mammografieën voor preventief borstkankeronderzoek zou terugschroeven, 'on hold'. Normaal moest die op 1 april ingaan.

Lees verder

Criminaliteit in Gent verder teruggedrongen

In Gent is de geregistreerde criminaliteit vorig jaar gedaald met 3 procent, en in de laatste zes jaar met 17 procent. Het aantal verkrachtingen steeg van 88 naar 105 registraties, maar het aantal woninginbraken daalde met een kwart.

Lees verder

Regering gaat met borstel door Voedselagentschap

Het gesjoemel bij de vleesverwerker Veviba wordt het schandaal te veel voor het FAVV. 'Ze kunnen niet meer doen alsof alles liep zoals het moest.'

Lees verder

Dief zet zichzelf klem in keldergat

De politie in Antwerpen heeft zondagavond vier inspecteurs moeten inzetten om een inbreker te bevrijden die klem zat in een keldergat.

Lees verder

Videopostkaarten versturen met de bpost-app
Mobile Postcard, de smartphone-app van bpost waarmee je echte ansichtkaarten kan versturen, werd recent uitgebreid met een video-optie. We leggen even uit hoe die nieuwe functie precies werkt.
Lees verder

'Decumul verzwakt positie Vlaamse politici in Brussel'

'Een decumul heeft niets met schandalen als Samusocial te maken en verzwakt de positie van Vlaamse politici in Brussel', zegt Johan Van den Driessche, fractieleider voor de N-VA in het Brussels parlement.

Lees verder

Rijdt de tram in Gent straks in de lucht?

Gents schepen voor Financiën en Innovatie Christophe Peeters (Open VLD) heeft zijn titel niet gestolen. Om het fileprobleem in de zuidelijke rand van Gent op te lossen, denkt hij in de richting van een kabelbaan.

Lees verder

Man die 'vampier' doodde wordt geïnterneerd

Kris V.M. (39) uit Vurste bij Gavere, die in 2014 zijn vriendin onthoofdde, wordt geïnterneerd. Dat heeft de correctionele rechtbank in Gent beslist.

Lees verder