Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 maart 2018

'I have to accept that my life has ended'

'I have to accept that my life has ended'
Karen Northshield (32) a Belgian-American woman, suffered life-threatening injuries in the attacks on Brussels on 22 March 2016. Two years after the attacks, she is the only victim still in hospital.
Lees verder

Honderd extremisten per maand onderschept op Zaventem
Maandelijks worden op de nationale luchthaven honderd mensen 'gevat' die gelinkt worden aan radicalisme, extremisme en terrorisme.
Lees verder

'We zullen hen nooit vergeten'

Op Brussels Airport is vanochtend op een sobere herdenking een minuut stilte gehouden op het moment dat daar twee jaar geleden een aanslag werd gepleegd. Premier Charles Michel (MR) legde een bloemenkrans neer bij een gedenkplaat. 'We zullen de slachtoffers nooit vergeten', stond daarop te lezen.

Lees verder

Omstreden benoeming voor adviseur premier

Serge Lipszyc, adviseur justitie op het kabinet van Charles Michel (MR), wordt volgende week allicht benoemd als hoofd van het comité I.

Lees verder

Onvrede bij slachtoffers over herdenking op Zaventem

De slachtofferorganisaties die donderdagmorgen de herdenking op de luchthaven van Zaventem bijwoonden, zijn niet tevreden met het verloop van de plechtigheid en de houding van de regeringsleiders.

Lees verder

Volg het Kamerdebat over het F-16-dossier live
In het F-16-dossier lijkt sprake van manipulatie. Premier Charles Michel brengt vandaag een verklaring in de Kamer. Via deze liveblog houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Jonge vrouw verloor benen bij aanslag Zaventem, maar staat erop rechtstaand te speechen
Donderdagvoormiddag werd een tweede herdenkingsmoment gehouden op Brussels Airport voor de aanslag die er twee jaar geleden plaatsvond. Béa De Lavalette (19), een Amerikaanse die beide benen verloor bij de bomaanslag, hield een emotionele speech.
Lees verder

'Niemand kan de legertop nog vertrouwen'

De premier zet de vervanging van de F-16's 'on hold'. De MR en N-VA willen wél nog steeds nieuwe gevechtsvliegtuigen. Maar de SP.A verliest de strijdlust niet. 'Niemand van ons kan vertrouwen op de juistheid van informatie van de legertop.'

Lees verder

Handlanger Dutroux 36 uur op vrije voeten

Om zich voor te bereiden op zijn vrijlating heeft Michel Lelièvre (46) eerder deze maand voor het eerst in vijf jaar de gevangenis mogen verlaten. Dat meldt VTM Nieuws. Over drie jaar heeft de ex-kompaan van Marc Dutroux zijn straf uitgezeten.

Lees verder

618 kinderen op wachtlijst voor school in Antwerpen: 'Geen reden tot paniek'

Vier op de vijf twaalfjarigen in de stad Antwerpen hebben een plaats in een van de middelbare scholen van hun top drie. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het online aanmeldingssysteem. 618 kinderen staan op een wachtlijst.

Lees verder

Wolvin Naya beet mogelijk opnieuw schaap dood

Wolvin Naya heeft mogelijk opnieuw een schaap doodgebeten in het grensgebied tussen Balen en Leopoldsburg.

Lees verder

Zo ben je een goede stiefouder
Mama. Papa. Kinderen. Het klassieke gezin is al lang niet meer de hoeksteen van onze samenleving. Er zijn veel meer zogenaamde 'nieuwe gezinnen'. Zo zijn steeds meer mensen bijvoorbeeld stiefouder van de kinderen van hun (nieuwe) partner. Maar hoe ben je een goede stiefouder binnen zo'n nieuw gezin?
Lees verder

Betonstop zadelt gemeenten op met miljoenenfactuur

De nieuwe regeling om eigenaars te vergoeden als ze op hun grond niet meer mogen bouwen, dreigt onbetaalbaar te worden voor gemeenten.

Lees verder

Gent begint met praktijktesten tegen discriminatie van holebi's

Gent wil praktijktesten invoeren om discriminatie van holebi's op de woningmarkt op te sporen. 'We krijgen veel signalen dat holebi's worden gediscrimineerd op basis van hun geaardheid', zegt schepen van Gelijke kansen Resul Tapmaz (sp.a). Eerder werden in de stad al met succes praktijktesten tegen discriminatie op basis van afkomst en beperking ingevoerd.

Lees verder

Weekend wordt bewolkt

Ook de volgende dagen blijft grijs weer de norm. Zaterdag en vooral zondag kan er ook wel eens een regenbui uit de lucht vallen. De temperaturen blijven rond de 10 graden hangen.

Lees verder

Regering op zucht van begrotingsakkoord

De zoektocht om de begroting rond te krijgen, is zo goed als afgerond. Zonder de burger pijn te doen.

Lees verder

N-VA: 'Ook naam klokkenluider F-16's moet bovenkomen'

Ook de militair die de F-16-rapporten aan SP.A heeft gelekt, heeft voor N-VA informatie achtergehouden voor de minister. N-VA-Kamerlid Peter De Roover eiste in De Ochtend op Radio 1 dat ook zijn naam wordt genoemd. 'De Roover heeft de ernst van de situatie niet begrepen', reageerde SP.A'er Dirk Van der Maelen.

Lees verder

Wie vertrouwt die militairen nog?
De vervanging van de Belgische F-16's heeft deze week meer dan wat stof doen opwaaien. Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zou een belangrijk rapport van constructeur Lockheed Martin niet gekregen hebben. De top van de luchtmacht had dat rapport wel, en zou dus bewust informatie achtergehouden hebben. Hoe machtig is het leger? En hoe machtig is minister Vandeput eigenlijk?
Lees verder

Herkomst doodgereden wolf bekend

De wolf die op 11 maart langs een weg in het Limburgse Opoeteren werd aangetroffen, stierf wel degelijk in het verkeer. Het mannelijk dier was afkomstig uit Centraal-Europa en is van een ander type als Naya, de wolf die zich nabij Leopoldsburg ophoudt.

Lees verder

Bogaert (CD&V) wantrouwig over begrotingscontrole

Dat de regering met een aantal 'correcties' de begroting op de rails wil houden, wordt niet overal op enthousiasme onthaald. Zo vindt parlementslid Hendrik Bogaert (CD&V) het geen goede zaak dat de regering de conclusies van het monitoringcomité in twijfel trekt.

Lees verder