Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 maart 2018

Heraanleg Ring, Dwars Door Vlaanderen en Proeven op de Hoeve

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Als het weer nu nog meewil, zijn wij helemaal klaar voor de lente. Het voorjaar zorgt alvast voor heel wat sportkriebels: tijdens Dwars Door Vlaanderen, Start To Run, of smakelijk sportief met Proeven op de Hoeve.

Een extra dienstmededeling: hou er even rekening mee dat de stedelijke diensten gesloten zijn op Paasmaandag 2 april. 


Verkeer tijdens Dwars door Vlaanderen | woensdag 28 maart

Woensdag 28 maart is een nieuwe sportieve hoogdag voor Waregem. Dan rijdt het wielerpeloton Dwars Door Vlaanderen. De aankomstlijn ligt als vanouds in Waregem. De wedstrijd brengt ook tijdelijk enkele wijzigingen met zich mee voor het verkeer. We geven een overzicht. 

Lees verder...


Redder en integratiebegeleider gezocht

Waregem Sport is op zoek naar een redder in vast dienstverband. Solliciteren kan tot 25 mei. Lees verder...

Het welzijnshuis werft dan weer een integratiebegeleider aan. Als begeleider oriĆ«ntering en integratie sta je onder andere in voor de individuele begeleiding  en ondersteuning  van  nieuwkomers in Waregem. Lees verder...


Zonder is gezonder, zet pesticiden buitenspel

Onkruid bestrijden kan ook zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Er bestaan heel wat alternatieven waarmee je de natuur respecteert en in de eerste plaats je eigen gezondheid. Imog organiseert daarom een infoavond rond pesticidenvrij tuinieren op woensdag 18 april. Drie dagen later kan je je oude pesticiden ook binnen brengen in het recyclagepark.

Lees verder...


Dienst OndersteuningsPlan in het welzijnshuis

Ben je op zoek naar hoe een goed leven er voor jou kan uitzien?
Heb je omwille van je beperking nood aan ondersteuning?
Dienst Ondersteuningsplan (D.O.P.) West-Vlaanderen kan je in jouw zoektocht helpen. Dit gebeurt samen met mensen die voor jou belangrijk zijn. Je kan elke eerste maandag van de maand een medewerker van D.O.P. spreken in het welzijnshuis.

Lees verder...


Proeven op de hoeve | vanaf april

Waregem, Wielsbeke en Oostrozebeke sloegen de handen in elkaar voor de fietsroute 'Proeven op de hoeve'. Deze smakelijke route op het nieuwe fietsnetwerk Leiestreek leidt je door de streek en haar ambachtelijke hoeves. Je kan de route ontdekken via Westvlinderen. De route is ook gratis verkrijgbaar in de stadswinkel en de infokantoren van Wielsbeke en Oostrozebeke.

Lees verder...


Heraanleg Ring: enkele cruciale weken

Nog tot maandag 9 april volgen enkele cruciale werken aan de heraanleg Noorderlaan - Westerlaan. Het gevolg is dat in deze periode de bereikbare en niet-bereikbare wegen enkele keren wijzigen. Enkele haltes van de bussen van De Lijn wijzigen ook!

Lees verder...


Start to Run | gratis kennismaking op 29 maart

Waregem Sport ondersteunt ook dit jaar verschillende initiatieven voor beginnende joggers. Wil je meer weten voor wie, waar en wanneer er reeksen zijn, lees dan alle info op de website en/of kom naar de gratis kennismaking op donderdag 29 maart. We verzamelen om 18.00u. op de atletiekpiste.

Lees verder...