Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 maart 2018

Gentse ouders naar rechter tegen inschrijvingssysteem

Gentse ouders naar rechter tegen inschrijvingssysteem
In Gent stappen veertig ouders naar de rechter als de stad weigert om hun kind in te schrijven in hun voorkeursschool. De inschrijvingen voor de secundaire school verliepen voor het eerst via het digitale Centraal Aanmeldingssysteem.
Lees verder

Elio Di Rupo zal zichzelf niet opvolgen als burgemeester van Bergen
Oud-premier Elio Di Rupo is geen kandidaat voor een nieuw mandaat als burgemeester van de stad Bergen. Dat heeft hij verklaard aan de kranten van SudPresse en aan Le Soir. Di Rupo zal wel nog campagne voeren, maar niet meer als lijsttrekker.
Lees verder

Acht mensen opgepakt bij huiszoekingen in terreurdossier
Er hebben zondag in het kader van een terreuronderzoek meerdere huiszoekingen plaatsgevonden in Molenbeek, Mechelen en Geraardsbergen. Dat meldt La Dernière Heure.
Lees verder

Gedetineerde weer overgebracht van ziekenhuis naar gevangenis na overdosis
De gedetineerde van de Leuvense hulpgevangenis, die zondag na de namiddagwandeling naar het ziekenhuis werd gevoerd wegens de inname van een overdosis verboden middelen, is zondagavond omstreeks 22 uur terug overgebracht naar de strafinrichting. Hij is er samen met vier anderen onder bijzondere...
Lees verder

Valse start voor proces Van Eyken: verdediging betwist bevoegdheid rechtbank en werpt problemen met bewijsvoering op
De verdediging van Vlaams parlementslid Christian Van Eyken (UF) en Sylvia B., zijn voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie zou gehad hebben, heeft maandag gepleit dat de Brusselse correctionele rechtbank niet bevoegd is om de oordelen over de moord op B.'s ex, Marc Dellea....
Lees verder

Schaatser (74) die door het ijs zakte overleden
De 74-jarige man die vorige week op de Assebroekse Meersen door het ijs zakte, is in het ziekenhuis overleden. Hij viel met zijn hoofd op het ijs en gleed in het ijskoude water. Enkele omstanders kregen hem op het droge. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd.
Lees verder

Jongen (9) zwaargewond afgevoerd na aanrijding aan schoolpoort
Twee jonge leerlingen zijn maandagmiddag ter hoogte van de Vrije Basisschool in Houthulst aangereden op het zebrapad. Eén van de kinderen is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Milde straf voor overvalster die zich liet inspireren door Buurtpolitie
De 37-jarige C.C. heeft voor een dubbele gewapende overval achttien maanden cel met uitstel gekregen. Enkel de voorhechtenis is effectief. De correctionele rechtbank van Kortrijk gaf haar maandag een tweede kans.
Lees verder

Selya (12) heeft blijvend letsel na aanval door hond, ouders burgerlijke partij tegen burgemeester
De ouders van de 12-jarige Selya gaan zich burgerlijke partij stellen omdat er geen gevolg is gegeven aan het dossier waarin hun dochter gebeten werd door een hond. Volgens hen moet de wetgeving worden aangepast. Er werd ook een petitie gestart.
Lees verder

Van -13 naar +13 graden: vrieskou maakt plaats voor zachte temperaturen
Terwijl het enkele dagen geleden nog stenen uit de grond vroor, kunnen we nu genieten van vrij zachte temperaturen voor de tijd van het jaar. Naar het einde van de week toe kan het zelfs 13 graden worden. Een enorm verschil met vorige week.
Lees verder

40 maanden cel voor overvaller die nieuwe feiten pleegt na doorknippen van enkelband
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bilal E.K. uit Wommelgem veroordeeld tot veertig maanden cel voor een inbraak en een autodiefstal. De 22-jarige man zit momenteel een gevangenisstraf van tien jaar uit voor een reeks overvallen.
Lees verder

"Putwater blijkt bij 1 op 3 controles niet drinkbaar"
Bij de 182 controles die het Agentschap Zorg en Gezondheid in 2017 uitvoerde van putwaters van particulieren die niet aansluitbaar zijn op het openbaar waterleidingnet, bleek slechts 35 procent drinkbaar. 34 procent was drinkbaar met normafwijkingen en 31 procent ondrinkbaar. Dat blijkt uit het...
Lees verder

Acht personen opgepakt in terreuronderzoek: vrijgelaten na verhoor
De acht personen die zondag waren opgepakt in een terreuronderzoek, zijn na verhoor door de politie vrijgelaten.
Lees verder

Vanaf dinsdag gratis jodiumpillen af te halen in hele land
De apotheken zullen vanaf dinsdag gratis jodiumpillen verstrekken aan iedereen die erom vraagt. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door het kabinet van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

"Rekensom voor vernieuwde Vlaamse erfbelasting klopt niet"
De Vlaamse hervorming van de erfbelastingen stoelt volgens de Inspectie van Financiën op budgettair drijfzand. Ze rekent op tijdelijke inkomsten om de lagere tarieven te compenseren, zo staat dinsdag in De Tijd.
Lees verder

Aantal verkeersdoden in ons land daalt niet snel genoeg
Het aantal verkeersdoden in België is vorig jaar opnieuw gedaald, maar volgens verkeersinstituut VIAS wordt het zeer moeilijk om de doelstelling van maximaal 420 doden tegen 2020 nog te halen. Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) hoopt er via verhoogde controles nog "zo dicht...
Lees verder

Parlementsleden die zich buigen over sanctie voor Laurent mogen hem niet eerder bekritiseerd hebben
De commissie die moet bekijken of een deel van de dotatie van prins Laurent wordt ingetrokken, moet bestaan uit parlementsleden die zich nooit eerder kritisch hebben uitgelaten over het gedrag van de prins. Dat staat in een advies dat een advocatenkantoor op vraag van de Kamervoorzitter heeft...
Lees verder

Eerste veroordeling voor seksisme, nadat man agente beledigt
Ruim drie jaar nadat de antiseksismewet werd ingevoerd in ons land, heeft die tot een eerste veroordeling geleid. Een man die een agente op straat beledigde, moet een geldboete van 3.000 euro betalen. Dat melden De Morgen, Het Laatste Nieuws en Le Soir.
Lees verder

Belgische wetenschappers in de problemen tijdens expeditie in Zuid-Amerika
De Belgische expeditie Belgica 120 is eind februari in de problemen gekomen voor de kust van Kaap Hoorn. Dat schrijven de kranten van Vers L'Avenir dinsdag. Een Chileens schip moest hen ter hulp schieten en zette de Belgische onderzoekers af in de haven van Ushuaia.
Lees verder

Enkele dagen met buien op komst
De dag begint zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte regen of enkele buien. In de namiddag krijgen we in het westen en het centrum tussen de wolkenvelden door zonnige perioden. Een plaatselijke bui blijft echter mogelijk.
Lees verder