Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 maart 2018

Gemeente Mol: Veilig in 1-2-3: wat te doen bij een nucleair ongeval?

Veilig in 1-2-3: wat te doen bij een nucleair ongeval?

Een lokale informatiecampagne leert inwoners wat te doen bij een nucleair ongeval. Eén op drie inwoners kan immers geen enkele van de drie reflexmaatregelen opnoemen die gelden in de eerste fase van een groot incident. NIRAS (de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen), de lokale partnerschappen STORA en MONA en de gemeentebesturen van Dessel en Mol willen met eigen initiatieven de federale campagne versterken.

Lees verder

Nieuwe bedeling uitnodigingsbrief workshops 'Woonomgevingsplan'

Volgende week verdeelt bpost een nieuwe uitnodigingsbrief voor de workshops voor het 'Woonomgevingsplan'. Door een fout van bpost bij het bedelen van de vorige ongeadresseerde uitnodigingsbrief, kregen heel wat inwoners een brief die voor een ander gehucht bestemd was. In overleg met bpost wordt dit nu rechtgezet en ontvangt elke inwoner dezelfde brief waarop de verschillende workshops vermeld staan. Voor de nieuwe bedeling is het onmogelijk om de brief alleen in de gehuchten te verdelen. Dit betekent dat ook de inwoners van het Centrum een brief ontvangen. Inwoners van het Centrum die een workshop willen bijwonen in een bepaald gehucht, zijn natuurlijk van harte welkom om zich in te schrijven.

Lees verder

Al 35 renners voor retrokoers 'Groote Prijs Bristol Moll', schrijf jij ook in?

Al 35 renners schreven in voor de retrokoers 'Groote Prijs Bristol Moll' op 2 april. Wil je graag deelnemen aan de retrokoers? Wacht dan niet te lang, het maximum aantal deelnemers is 60. Schrijf ten laatste op 14 maart 2018 in. Kandidaten moeten minstens 18 jaar oud zijn. Deelnemen kan enkel op een eigen fiets van minstens 25 jaar oud. De organisatie is in handen van WTC de Grimberggeiten van Café 't Wassalon in samenwerking met het gemeentebestuur. De wedstrijd past binnen een grootschalig eerbetoon aan de vroegere Molse fietsenfabriek Bristol: 'Op Velo Bristol'.

Lees verder

Gemeentebestuur en OCMW bedanken vrijwilligers met optreden en receptie

Op maandag 5 maart organiseerden het gemeentebestuur en het OCMW de zevende editie van de 'Vrijwilligers bedankdag' in Schouwburg Rex. Met een optreden van De Bonanzas en een feestelijke receptie bedankten ze alle vrijwilligers die zich gedurende het jaar inzetten op één van hun diensten. 281 vrijwilligers, 157 partners en 9 helpers schreven in. Zij genoten van een gezellige avond.

Lees verder