Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 maart 2018

Gemeente Mol: Strijd om titel ‘Gemeente met de Kleinste Voetafdruk’ barst los! Help jij ons?

Strijd om titel 'Gemeente met de Kleinste Voetafdruk' barst los! Help jij ons?

Vanaf vrijdag 30 maart barst de strijd los in de challenge 'de Klimaatstrijd'. Onze gemeente wil deze strijd maar al te graag winnen en zo de titel 'Gemeente met de Kleinste Voetafdruk' binnenhalen. Help jij ons hierbij? Download dan gratis de FOR GOOD APP op www.deklimaatstrijd.be en strijd samen met 70 andere Antwerpse gemeenten voor een beter klimaat én de eerste plaats. De challenge loopt tot en met april 2019.

Lees verder

Gratis tuinhandschoenen voor wie in april compost koopt in het recyclagepark

Op 1 april start de Vlaco compostactie 'Ik draag Vlaco-compost op handen!'. Tijdens de maand april krijgt iedereen die zakken compost koopt in de recyclageparken van Gompel of Millegem, gratis één paar tuinhandschoenen (één paar handschoenen ongeacht het aantal aangekochte zakken, zolang de voorraad strekt). Doel van deze actie is de verkoop van zakken compost op de recyclageparken te stimuleren en compost met al zijn eigenschappen op een leuke manier in de kijker te zetten.

Lees verder

Gemeente- en OCMW-diensten gesloten op paasmaandag 2 april

Op paasmaandag 2 april zijn de meeste gemeente- en OCMW-diensten gesloten. Uitzonderingen zijn de dienst toerisme, ecocentrum De Goren en de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Het Jakob Smitsmuseum is ook op zondag 1 april gesloten. Raadpleeg hier onze actuele openingsuren.

Lees verder

Schrijf nu in voor 'The Bristol Retro Bike Ride' door de Kempen op 15 april

Reisorganisatie Happy Weekends organiseert op zondag 15 april 'The Bristol Retro Bike Ride', een retro fietstocht van 45 kilometer door de Kempen. Je verzamelt 's morgens in een lokale horecazaak en de tocht eindigt omstreeks 17 uur. Deelnemen kost 35 euro of 30 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. In de prijs zijn koffie/ thee met wat lekkers, een breugelmaaltijd en een dessert inbegrepen. Inschrijven kan tot en met 10 april via info@happyweekends.be . De fietstocht past binnen een groot eerbetoon aan de vroegere fietsenfabriek Bristol dat eind maart van start gaat: 'Op velo Bristol'. Een overzicht van de nog komende activiteiten vind je op www.opvelobristol.be.

Lees verder