Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 maart 2018

Gemeente Balen: Word 'Vriend Van De Thermostaat' en win een dekentje!

Word 'Vriend Van De Thermostaat' en win een dekentje!
In de Bib kan je nog tot 15 maart deelnemen aan de 'Vriend Van De Thermostaat'-wedstrijd en maak je kans om een dekentje te winnen.
Lees verder

Laat bij vriesweer geen water lopen op wegen en paden
Lees verder

Cultuurprijs voor 25 jaar Griesbroek (foto's en video)
De jury heeft woensdag de Cultuurprijs 2017 uitgereikt aan Natuurpunt voor de viering van 25 jaar Griesbroek. De Cultuurprijs van het publiek ging naar de Balense kortfilm 'Soms geslagen, nooit verslagen…September 1944'. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
Lees verder

Avondwandeling in Hulsen
Op maandag 5 maart vertrekt stipt om 18u30 aan de parking van het kerkplein in Hulsen een gratis gezinswandeling (ca. 7 km) van de dienst toerisme en VVV Balen doorheen Hulsen. Best stevige wandelschoenen, zaklamp en fluo-vestje voorzien. Moeilijk toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
Lees verder

Naar het buitenland in de paasvakantie? Vraag tijdig de juiste reisdocumenten aan
Als je in de paasvakantie naar het buitenland gaat, zorg dan tijdig dat je reisdocumenten in orde zijn. Het duurt enkele weken vooraleer een identiteitskaart of reispas klaar is. Een spoedprocedure kost al snel meer dan 100 euro. Denk ook aan een kids-ID voor je kinderen onder de 12 jaar.
Lees verder

Schrijf in voor daguitstap Geel met o.a. bezoek aan OPZ
Op zaterdag 10 maart kan je mee op daguitstap naar Geel met o.a. een bezoek aan het OPZ en het vernieuwde Gasthuismuseum. Prijs 8 euro (incl. consumptie), vertrek aan parking VC De Kruierie om 9u30. Inschrijven in VC De Kruierie.
Lees verder

Laat je fiets graveren op 7 maart
Op woensdag 7 maart kan je tussen 13u en 15u30 in de hal naast de parking van het pop-up gemeentehuis (Astridlaan) gratis een label laten aanbrengen op je fiets. Breng je identiteitskaart mee.
Lees verder

Kleutersportdagen van 6 tot 16 maart
Lees verder

Tip van de Bib: 'Bijen: een bijzondere kijk op diverse bekende en onbekende bijensoorten'
Geïnteresseerd in bijen maar net naast de laatste plaatsen voor de infoavond op 6 maart gegrepen? Kom dan snel naar onze Bib voor dit interessant boek over het zoemende volkje.
Lees verder

Afvalkalender week 10
• vrijdag 9 maart: RESTAFVAL en GLAS (route 2)
Lees verder

Lezing Joeri Cortens (VTM) over bloemen en bijen (VOLZET)
Joeri Cortens (gekend van het VTM-programma 'Wild van Dieren' met Staf Coppens) praat je op dinsdag 6 maart om 20u in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29) helemaal bij over welke (tuin)planten interessant zijn voor bijen en hommels. De lezing is ondertussen helemaal volzet.
Lees verder

Avondwandeling in Hulsen (5 maart)
Lees verder

Cultuurprijs uitgereikt en Sportlaureaten gehuldigd
Lees verder

Afsluiter Week van de Keigezonde Kempen
Lees verder

Retrospullen in Kringwinkel op zaterdag 10 maart
Lees verder

Foto's expo '50 jaar Olmense Volleybalclub OVC'
Zondag opende samen met Olmen Jaarmarkt de expo '50 jaar Olmense Volleybalclub OVC'. Nog t.e.m. woensdag 7 maart kan je tussen 13u en 17u de rijke geschiedenis van deze club ontdekken in de Pastorij van Olmen. Bekijk de foto's van de openingsdag.
Lees verder

Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking Boudewijnlaan
Vanaf nu kan je je elektrische voertuig opladen aan de publieke laadpaal op de parking in de Boudewijnlaan. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto's tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW.
Lees verder

Foto's & video expo '50 jaar Olmense Volleybalclub OVC'
Zondag opende samen met Olmen Jaarmarkt de expo '50 jaar Olmense Volleybalclub OVC'. Nog t.e.m. woensdag 7 maart kan je tussen 13u en 17u de rijke geschiedenis van deze club ontdekken in de Pastorij van Olmen. Bekijk de foto's en de video van de openingsdag.
Lees verder

Aktename: melding IIOA klasse 3 Schepsveld 16
Lees verder

Bekendmaking aanvraag omgevingsvergunning: Wellens-Theunis (Grote Heideweg 4)
Lees verder

Bekendmaking aktename stedenbouwkundige handelingen: Remi Huygens (Hulsen 161)
Lees verder

Bekendmaking aktename stedenbouwkundige handelingen: Edwin Mari├źn (Loogestraat 9)
Lees verder

Klimaatstrijd uitgesteld
Lees verder

Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?
Balen bevindt zich in de noodplanningszone van 20 km rond de nucleaire sites van Mol-Dessel. De kans op een nucleair ongeval is klein, maar niet volledig uit te sluiten. Daarom is het belangrijk dat je het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste manier om jezelf te beschermen kent.
Lees verder

Foto's en video Olmen Jaarmarkt
Olmen Jaarmarkt zit er weer op. Jong en oud kon zich twee dagen lang uitleven op de attracties op de Olmense Markt. Bekijk de foto's en de videoreportage van BalenTV.
Lees verder

Kempense ondernemers ruimen zwerfvuil op 19 april
Op donderdag 19 april is er voor de 3de keer een grootschalige opruimactie op alle Kempense bedrijventerreinen. Alle Kempense ondernemers worden opgeroepen om die dag tussen 10u en 11u samen met hun personeel zwerfvuil op te ruimen.
Lees verder

Gratis boodschappenlijn voor hulpbehoevenden
Balenaars die zelf hun (zware) boodschappen niet meer kunnen doen, kunnen sinds kort terecht bij de gratis Samana Boodschappenlijn (0800/95 001, elke weekdag 10u-12u). Samana-vrijwilligers zoeken dan uit welke Colruyt-klanten in de buurt wonen en zorgen dat zij die boodschappen mee kunnen brengen.
Lees verder