Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 maart 2018

Gemeente Arendonk: Start voorbereidende werken E34 in Turnhout enkele dagen uitgesteld

Start voorbereidende werken E34 in Turnhout enkele dagen uitgesteld
Start voorbereidende werken E34 in Turnhout enkele dagen uitgesteld

Aanvankelijk zou het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vanaf morgen, zaterdag 3 maart, starten met voorbereidende werken op de E34 ter hoogte van Turnhout in het kader van de vernieuwing van het wegdek. Op basis van de huidige weersvoorspellingen is dat niet langer mogelijk. De start van de voorbereidende werken wordt daarom uitgesteld naar dinsdagavond 6 maart.

Lees meer
Lees verder

Jodiumtabletten blijven minstens 10 jaar houdbaar
Jodiumtabletten blijven minstens 10 jaar houdbaar

Sinds begin maart worden er doosjes met stabiel jodium ter beschikking gesteld van de bevolking via alle apothekers in heel Belgiƫ. Voor onze inwoners zijn de gratis jodiumtabletten echter al beschikbaar sinds 2010. Dit omdat de gemeente Arendonk gelegen is in de zone van 20 km rond Mol-Dessel, waar het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK-CEN), Belgonucleaire en Belgoprocess zijn gevestigd.

Lees meer
Lees verder

Veiligheidsmonitor

In het kader van de voorbereiding van het nieuw zonaal veiligheidsplan 2020-2025 organiseert de federale politie een nationale bevraging inzake diverse veiligheidsthema's, de Veiligheidsmonitor. Via de Veiligheidsmonitor wordt jij als burger bevraagd over jouw onveiligheidsgevoel, buurtproblemen, preventie, het slachtofferschap en de kwaliteit van het politieoptreden. Deze bevraging wordt georganiseerd door de politie in samenwerking met FOD Binnenlandse Zaken en de lokale besturen.

Lees meer
Lees verder