Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 maart 2018

Dwars door Vlaanderen - De grote lenteschoonmaak - BIBLAB - en nog veel meer

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Doe mee met de Grote Lenteschoonmaak

Nu de temperaturen stilaan wat minder fris worden... wat is er leuker dan de lente te verwelkomen met een nette buurt? Op zaterdag 24 maart vanaf 13.30u. verlossen we onze buurten, straten en wijken van zwerfvuil. We roepen alle verenigingen, wijkcomités, vriendengroepjes, bedrijven, particulieren,… op om die namiddag mee de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder ...


Dwars door Vlaanderen: maatregelen voor het verkeer

Woensdag 28 maart is een nieuwe sportieve hoogdag voor Waregem. Dan rijdt het wielerpeloton letterlijk en figuurlijk Dwars Door Vlaanderen. De aankomstlijn ligt als vanouds in Waregem. De wedstrijd brengt ook tijdelijk enkele wijzigingen met zich mee voor het verkeer. Je vindt een overzicht op onze website.

Lees verder...


José De Cauwer geeft een blik achter de koersschermen

Donderdag 29 maart om 19.30u.
Een blik achter de schermen van de koers? Het kan als José De Cauwer langs komt in de bib. Je kent José als wielercommentator op tv, ex-coureur en ex–bondscoach: een must voor de sportliefhebber! Tickets kosten slechts 5 euro. Je kan ze kopen in de bibliotheek en de stadswinkel.

Lees verder...


E-loket staat altijd klaar

Helemaal vergeten dat je nog een uittreksel uit je geboorteakte moest aanvragen? Je moet je evenement nog aangeven bij het stadsbestuur? Of je wil nog signalisatie aanvragen voor je verhuis? Dat en nog veel meer kan uiteraard in het stadhuis zelf, maar ook 24/24 via het e-loket op onze website.

Ga naar het e-loket


BIBLAB is experimenteel stadslabo

BIBLAB nodigt Waregemnaars met creatieve ideeën en praktijken uit om in 2018 samen aan de slag te gaan. Elke Waregemnaar met een goed idee komt in aanmerking om zijn/haar praktijk onder te brengen in BIBLAB, oftewel de vroegere bibliotheek. Gaande van een coworkspace tot repetitieruimte, een pop-up koffiebar tot concertlocatie, van een evenementenplek tot nadenkruimte,…
Alles kan, als het maar creatief is.

Lees verder...


Diensthoofd planning + jobstudenten gezocht

Het cultuurcentrum zoekt een diensthoofd planning. Voor die functie kan je solliciteren tot en met 26 maart. Lees verder...

Woon- en zorgcentrum De Meers is op zoek naar jobstudenten verpleging en verzorging voor juli en augustus. Interesse? Contacteer zo snel mogelijk de personeelsdienst van het welzijnshuis.


Drama van Nieuwenhove 1918

Dinsdag 27 maart l Vrije basisschool Nieuwenhove 
Op 27 maart is het exact 100 jaar geleden dat een explosie 16 jonge slachtoffers maakte in Nieuwenhove. Het stadsarchief en de vrije basisschool Nieuwenhove slaan de handen in elkaar om deze tragische gebeurtenis uit WO1 te herdenken. Tijdens een korte ceremonie wordt een monument onthuld op de plaats van de explosie in 1918. Wie de ceremonie wil bijwonen, komt om  15.30u. naar de Platanendreef 17.

Lees verder...