Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 maart 2018

Dit is de beste looptijd voor uw woonlening

Dit is de beste looptijd voor uw woonlening
Een ideale looptijd voor de woonlening is er eigenlijk niet. Of beter: die hangt te sterk af van uw individuele situatie om er één algemeen geldend getal op te plakken. Wel kunt u aan de hand van deze richtlijnen perfect nagaan wat in uw specifieke situatie financieel het meest interessantste scenario is.
Lees verder

De econoom die armoede wilde opheffen maar er meer bracht: "Ik ben niet voor de elite"
Morgen krijgt hij aan de Universiteit Gent een eredoctoraat, maar enkele studenten en professoren daar vinden dat een schande. Want Peruaans ontwikkelingseconoom Hernando de Soto (76), die volgens de faculteit recht en criminologie die eer verdient voor zijn werk in arme landen, is volgens hen 'een econoom van de rampspoed.'
Lees verder

Europa verwacht uitzondering voor EU op Amerikaanse importheffingen
De Europese Unie verwacht dat ze zal worden uitgezonderd van de Amerikaanse importheffingen op staal en aluminium, die morgen van kracht worden. Dat zegt eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström.
Lees verder

Uit het niets op elk schoolplein: squishies. Waar komt zo'n rage ineens vandaan?
Uit het niets zie je ze ineens op elk schoolplein: loom-elastiekjes, fidgetspinners of, zoals nu, squishies. Waar komt zo'n rage ineens vandaan? En wat trekt kinderen aan in Japanse knijppoppetjes en ander plastic spul?
Lees verder

Argenta stapt naar Grondwettelijk Hof tegen bankentaks
Argenta heeft bij het Grondwettelijk Hof een verzoek ingediend om artikels 23 en 25 van de wet van 23 juli 2017 over de zogeheten 'bankentaks' te vernietigen. Dat heeft de directie van de bank bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers. 
Lees verder

Diesel wordt weer duurder: hoogste peil sinds oktober 2014
Diesel wordt morgen duurder: de maximumprijs stijgt tot 1,424 euro per liter, het hoogste peil sinds oktober 2014. Dat maakte de FOD Economie bekend.
Lees verder

VS sparen Europese Unie voorlopig van invoerheffingen op staal en aluminium
De VS sparen voorlopig de Europese Unie en enkele andere landen van invoerheffingen op staal en aluminium. Dat heeft de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer verklaard.
Lees verder

Europa blaft, maar zal weer niet bijten
Fiscaal noch juridisch lijkt Europa in staat om de Amerikaanse techreuzen aan te pakken. De zogenaamde Google-taks legt die pijnlijke vaststelling ongenadig bloot.
Lees verder

Trump neemt China in het vizier: nieuwe importheffingen aangekondigd
De Verenigde Staten gaan importheffingen ter waarde van vijftig miljard dollar (40,6 miljard euro) invoeren. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Het is vooral de bedoeling om producten uit China te treffen, zodat "de handel met China weer eerlijker wordt".
Lees verder

Acerta: "Strijd om talent zorgt voor stijgende loonspanning"
De loonspanning in ons land - het verschil tussen de hoogste en de laagste lonen - is het voorbije jaar duidelijk gestegen, naar het hoogste peil in zes jaar tijd. De war for talent zorgt ervoor dat vooral de beste verdieners meer gaan verdienen. Dat blijkt uit een studie van hr-dienstverlener Acerta.
Lees verder

Europese Commissie maakt 4,6 miljoen euro vrij voor ex-werknemers Caterpillar
De Europese Commissie wil 4,6 miljoen euro vrijmaken om de vroegere werknemers van Caterpillar in Gosselies en de toeleveranciers van de machinebouwer te ondersteunen bij hun zoektocht naar een nieuwe job.
Lees verder

Waarom de bedrijfswagen afschaffen de file niet noodzakelijk oplost
Nergens in Europa delen werkgevers zo makkelijk en zo massaal bedrijfswagens uit als in België. Logisch dus dat we voor de oorzaak van onze files al snel naar de bedrijfswagens kijken. Maar is dat ook terecht? Is het de schuld van de bedrijfswagens dat we al bumperend naar het werk rijden?
Lees verder