Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 maart 2018

de Bib: Bib Couwelaar gesloten tot dinsdag 13 februari 2018

Bib Couwelaar gesloten tot dinsdag 13 februari 2018
Wegens onvoorziene omstandigheden is bib Couwelaar gesloten van dinsdag 6 tot en met maandag 12 maart. Vanaf dinsdag 13 maart kan u er opnieuw terecht.
Lees verder

Infoavond Leerkrachten 13 maart
Zelf met OSMO aan de slag in je klas?

Of met Bee-Bots, Makey Makey, Run Marco, ...? Kom dinsdag 13 maart naar de info-avond voor leerkrachten in BiB ACC.

Henk Vanden Herrewegen van Fablab Erpe-Mere helpt je met alle digitale toepassingen voor de klas.
Erbij zijn? Laat iets weten via bib@buggenhout.be 
Lees verder

Maaseik Maakt Muziek: Mantis
In onze rubriek Maaseik Maakt Muziek zetten we artiesten met roots in Maaseik (en omstreken) in de kijker. Vandaag richten we onze schijnwerpers op Mantis.
 
Mantis werd in 2014 over het doopvont gehouden, de band bestaat uit Thomas Francot (gitaar), Filip Tyskens (bas), Ruben Vandael (drums) en Jurgen Martens (synth). Een zanger hebben ze niet in hun rangen, maar dat is in dit geval geen handicap. Aangedreven door krachtige, punchy gitaar- en basriffs, solide drumwerk en hier en daar wat synthesizer zetten ze een indrukwekkende instrumentale sound neer. Een sound die ontdaan is van alle franjes, bij Mantis moet je dus niet aankloppen voor  elfendertig gitaareffecten, samples of andere tierlantijntjes. Maar dat maakt de sterkte van hun nummers net des te opvallender. Nummers die bovendien niet gespeend zijn van melodie en inventiviteit.

Mantis laat zich niet in een hokje duwen, zelf noemen ze hun energieke muziek pogojazz. Daarmee situeren ze zich ergens tussen postrock, hardcore, noise, dance en zelfs italofunk. Mantis staat kortom garant voor een rollercoaster van gesofisticeerd beuk- en knalwerk met een hoge dansbaarheidsfactor.

In 2015 haalde Mantis de finale van Limbomania. De jonge wolven hebben sindsdien een stevige live reputatie opgebouwd, met concerten op festivals zoals Roadburn, Rock Herk en Absolutely Free Festival.

Na twee EP's in 2016, verschijnt op 9 maart 2018 hun eerste album "MAGNOLIA". De plaat wordt op vrijdag 9 maart voorgesteld in Muziekodroom.
Info en tickets: https://www.muziekodroom.be/concert/mantis

Met dit debuutalbum is het viertal uit Maaseik klaar om Europa te veroveren, met op een tiental dagen zo'n negen shows - en de boekingen lopen nog binnen. Na jaren werken, is het een droom die uitkomt.

De cd is binnenkort beschikbaar in onze bibliotheekcollectie

Bekijk video's op hun youtubekanaal met hieronder alvast een teaser uit het nieuwe album!


Voor fans van: 
And so I watch you from Afar
Russian Circles
LCD Soundsystem
Meer info:
Lees verder

29/3 Literair Cafe: Filip Joos
Joos schetst hoe passie voetballers en supporters in de ban houdt. Voor hen lijkt het alsof toeval niet bestaat. Of het nu gaat om voetbalgoden als Ibrahimovic of Pogba, een woeste trainer als Pep Guardiola, of instituten als AS Roma, Ajax of Anderlecht: iedereen wil de overwinning afdwingen en zich onsterfelijk wanen.
Lees verder

10/3-30/4 Tentoonstelling Dietmar Simsheuser
Zaterdag 10 maart opent de tentoonstelling van Dietmar Simsheuser. Het gemeentebestuur en vzw verbroederingscomité nodigen jou graag uit.
Lees verder