Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 maart 2018

Antwerpse politie beboet trouwstoet met ‘egoïstisch rijgedrag’

Antwerpse politie beboet trouwstoet met 'egoïstisch rijgedrag'

De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdagmiddag en -nacht grootschalige controles uitgevoerd op 'egoïstisch rijgedrag', zo meldt ze zaterdag. Onder andere motorfietsers op het voetpad, bestuurders op de busbaan en ook een beginnende trouwkaravaan kwamen in het vizier van de ordehandhavers terecht.

Lees verder

De Crem op het matje geroepen: 'Hij bevestigt loyaliteit aan partij en regering'

Staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) is zaterdag op het matje geroepen bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de federale coalitie en zijn eigen partij.

Lees verder

'Echt degoutant: moeten keihard achter daders voyeuristisch forum aangaan'

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) is verontwaardigd over de intieme beelden op een voyeuristisch forum van vrouwen, die stiekem gefilmd zijn in de sauna, bij een massage of in de kleedkamer of douche van een sporthal. De Privacycommissie en de politie moeten actie ondernemen, zegt hij.

Lees verder

SP.A-Groen stelt lijst Gent voor: 'Gans Gent kan zich terugvinden'

In Gent heeft kartellijst SP.A-Groen zaterdag haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld, kandidaat-burgemeester en huidig OCMW-voorzitter Rudy Coddens (SP.A) op kop. 'Ik denk dat gans Gent zich gaat kunnen terugvinden in deze lijst', zei schepen Elke Decruynaere (Groen), die op de tweede plaats staat.

Lees verder

VS-invoerheffingen: 'Wat is het risico als België een klein deel van zijn staalproductie naar de Verenigde Staten uitvoert?'

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders wil meer trans-Atlantische dialoog om te vermijden dat de meningsverschillen tussen Europa en de Verenigde Staten toenemen. De minister heeft het dan onder andere over de handelsoorlog die kan ontstaan na de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om nieuwe invoerheffingen op staal en aluminium in te voeren.

Lees verder

Waarom de Dodentocht zo ontzettend populair is

Wie nog twijfelt of ie wel of niet wil deelnemen aan de 49ste Dodentocht van Bornem is eraan voor de moeite. Alle beschikbare plaatsen zijn verkocht. Maar hoe komt het toch dat collectief afzien zo populair is?

Lees verder

Mogelijk tweede wolf gespot in Vlaanderen

Mogelijk heeft Vlaanderen er een tweede wolf bij, meldt Jan Loos van welkomwolf.be, nadat gisteren twee schapen werden doodgebeten. Die incidenten komen overeen met waarnemingen van een onbekende wolf die zich, in tegenstelling tot de schuwe Naya, overdag dicht bij bebouwde omgeving waagt. 'Dit is een mijlpaal voor de terugkeer van de wolf in Vlaanderen.'

Lees verder

Koppel rijdt met elektrische fietsen in op groep wielertoeristen

Bij een ongeval in het Limburgse Diepenbeek zijn zaterdagnamiddag enkele fietsers gewond geraakt. Een koppel op elektrische fietsen kwam terecht in een groep wielertoeristen.

Lees verder

Bonte wil Syriëstrijders die straf hebben uitgezeten laten opvolgen

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) pleit ervoor om alle veroordeelde terroristen na hun gevangenisstraf nog een tijdlang ter beschikking te kunnen stellen van de regering. Volgens hem komen er binnenkort teruggekeerde Syriëstrijders vrij.

Lees verder

Groen stelt Antwerpse lijst en slogan voor

Bij de gemeenteraadsverkiezingen duwt Groen-voorzitter Meyrem Almaci de lijst van haar partij in Antwerpen. Na de mislukte samenwerking met de SP.A trekken de groenen met de slogan 'Antwerpen kan dat' naar de Antwerpse kiezer.

Lees verder

Verschillende klachten van vrouwen die gefilmd werden in kleedkamer

De politie van Gent heeft al verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die mogelijk gemaakt zijn in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. Dat zegt de woordvoerster van de Gentse politie.

Lees verder

Boerenbond stelt zich burgerlijke partij na gesjoemel bij slachthuis: 'Onaanvaardbaar'

De Boerenbond gaat zich burgerlijke partij stellen in de zaak rond het vleesbedrijf Veviba.

Lees verder

Auto aangereden door trein aan overweg in Ieper

Zondagmiddag is een trein ingereden op een personenwagen die stilstond op een overweg in Ieper. De bestuurster (56) viel stil op de sporen, maar kon zichzelf en haar dochter (19) op tijd in veiligheid brengen. De spoorwegovergang is tijdelijk buiten gebruik voor alle verkeer.

Lees verder

Minder zwerfvuil langs Vlaamse wegen: 'Maar afvalberg blijft gigantisch'

Er is in 2017 2.358 ton zwerfvuil opgeruimd langs de Vlaamse gewest- en autosnelwegen. Dat is ruim 20 procent minder dan in 2016. Het gaat om de vierde daling op rij.

Lees verder

Hoogbejaard koppel stapt samen uit het leven in De Panne

Een hoogbejaard koppel is zondagmiddag uit het leven gestapt in De Panne. Het echtpaar sprong samen van de bovenste verdieping van een appartementsgebouw. Het koppel had er jarenlang gewoond, maar sinds kort waren ze opgenomen in een rusthuis.

Lees verder

Koning Filip en koningin Mathilde geland in Canada voor staatsbezoek

Koning Filip en koningin Mathilde zijn zondag na een vlucht van bijna acht uur geland op Canadese bodem. De eerste halte van hun staatsbezoek is de hoofdstad Ottawa.

Lees verder

Brussel wil ook plastic rietjes verbieden
Na de plastic zakjes wil het Brussels Gewest mogelijk ook plastic rietjes verbieden. Dat zegt minister Céline Fremault (CDH).
Lees verder

Scholen negeren asbestprobleem
Afvalmaatschappij Ovam heeft 300 scholen onderzocht op de gevaren van asbest, 69 daarvan kregen het advies om dringend in te grijpen Maar er gebeurt niet veel. 'Dit is schuldig verzuim', zegt Johan Danen (Groen).
Lees verder

Voyeur HoGent filmde ook op andere plaatsen

De voyeur die minstens tien naakte vrouwen filmde in de sporthal van de Hogeschool Gent, sloeg ook toe in een zwembad, op z'n eigen werkplek en in een buurtwinkel. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Op die manier maakte hij zeker zeven bijkomende slachtoffers.

Lees verder

SP.A eist ontslag van topman voedselagentschap

SP.A stelt de positie van Herman Diricks, topman van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), in vraag. De oppositiepartij verwijt Diricks een te weinig kordaat optreden en slechte communicatie na het schandaal rond gesjoemel met vlees bij het vleesverwerkend bedrijf Veviba.

Lees verder