Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 maart 2018

Advocaat verdient dubbel zoveel als vrouwelijke collega

Advocaat verdient dubbel zoveel als vrouwelijke collega
Mannelijke advocaten verdienen gemiddeld twee keer zoveel als hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit een studie van het Centrum Perelman van de faculteit Rechten een Criminologie van de ULB, die daarvoor 5.123 Brusselse Franstalige advocaten raadpleegde op vraag van de Franstalige Orde van Advocaten van de Balie van Brussel. Het onderzoek staat vandaag in Le Soir.
Lees verder

Belg betaalt elke maand gemiddeld 864 euro aan leningen af
Zesenzestig procent van de Belgen leent en zij betalen gemiddeld 864 euro per maand af. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Belgen door de financiële informatiesite Wikifin met De Tijd/L'Echo, Radio 2 en Bel RTL.
Lees verder

Britse concurrent vindt dat Duitse stofzuigers sjoemelsoftware gebruiken
Na Dieselgate, is er ook Stofzuigergate. Het Britse Dyson beschuldigt de Duitse merken Bosch en Siemens van gesjoemel met stofzuigers. Volgens De Tijd kan een oordeel van een Europese rechter gevolgen hebben voor alle elektrische toestellen. De energielabels zoals die nu bestaan, zouden kunnen verdwijnen.
Lees verder

Grootste juwelenketen ter wereld haalt slijperij weg uit Antwerpen
Tiffany, de grootste juwelenketen ter wereld, wil zijn Antwerpse slijperij Laurelton Diamonds sluiten. Hoewel het 'slechts' om een dertigtal slijpers zou gaan, betekent het een nieuw imago- en prestigeverlies voor de Antwerpse diamantsector. Dat schrijven de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Manpower: "Aanwerven van talent wordt steeds moeilijker"
De Belgische werkgevers zijn voor het vierde opeenvolgende kwartaal optimistisch over de tewerkstellingsvooruitzichten. De Vlaamse werkgevers melden de sterkste aanwervingsintenties (+5) in vergelijking met hun Brusselse (+3) en Waalse (+1) collega's, zo blijkt uit een bevraging van HR-dienstenleverancier ManpowerGroup bij 750 Belgische werkgevers. Het aanwerven van talent wordt volgens de ondervraagden wel steeds moeilijker.
Lees verder

Een op de drie Belgen wil en kan thuiswerken, maar mag dat niet van de baas
Uit een grootschalige enquête van de FOD Mobiliteit bij 2.000 werkende Belgen, blijkt dat zowat één op de drie werknemers die vandaag niet van thuis uit werken, maar dat wel minstens één dag per week zouden kunnen én willen doen, daarvoor geen toestemming krijgen van hun baas.
Lees verder