Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 198 - 16 februari 2018

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 198 - 16 februari 2018

Het is gelukt: de gemeentediensten zijn verhuisd, en werken op afspraak in het nieuwe gemeentehuis op Rode Heuvel! Een bezoek plannen doe je makkelijk via onze website of telefonisch.

Intussen gaat het leven verder, en hebben we weer heel wat nieuwtjes voor je verzameld in deze nieuwsbrief.

Tot gauw.

 

Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be




 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Cooppallaan: werken Elia lopen vertraging op
Netbeheerder Elia voert momenteel werken uit aan het hoogspanningsnet in de Cooppallaan. Initieel waren deze werken gepland voor een duur van 5 werkdagen. Door onvoorziene omstandigheden, eerst met de opbouw van het wegdek en later door de weersomstandigheden, hebben deze werken echter heel wat vertraging opgelopen. Het eenrichtingsverkeer in de Cooppallaan blijft hierdoor zeker van kracht tot maandag 26 februari, maar de richting wordt omgedraaid (inrijden vanaf rotonde). Op maandag 19 februari start er ook een proefopstelling in de Stooktestraat waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt gemaakt. Omdat de werken in de Cooppallaan langer duren dan voorzien, en in combinatie met de proefopstelling in de Stooktestraat, zal de Peperstraat – Peperstraatje tijdelijk terug opengesteld worden voor verkeer, en dit in één richting. Verkeer komende van de Scheldebrug of Kapellendries zal de Cooppallaan kunnen inrijden. Uitrijden gebeurt via de Peperstraat. Deze situatie zal van kracht zijn van maandag 19 februari tot en met maandag 26 februari (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
 Watergewenning: nog plaatsen vrij
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de cursus watergewenning voor kleuters die start op zaterdag 10 maart. Inschrijven kan via reservaties.wetteren.be
 Infopunt toerisme verhuist!
Na de verhuis van de administratieve diensten uit het gemeentehuis naar Rode Heuvel, is het nu de beurt aan de toeristische dienst van Wetteren. Het Infopunt Toerisme verhuist vanuit de locatie naast de kerk naar het oude gemeentehuis. De ingang is langs de Kerkstraat. Wie weten wat er te beleven valt in Wetteren, wordt vanaf maandag 12 februari geholpen in het oude gemeentehuis, waar voordien het onthaal van de gemeente te vinden was.
 Verkeerscirculatie Bloemluststraat
Na enkele maanden proefopstelling, werd op de gemeenteraad van 25 januari 2018 de definitieve verkeerscirculatie voor de omgeving van de Bloemluststraat goedgekeurd. Hierbij wordt eenrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingesteld in het deel van de Bloemluststraat tussen de Zuidlaan en de Molenakkerweg. In het deel van de Bloemluststraat tussen de Molenakkerweg en het Molenhoekje is verkeer in beide richtingen mogelijk. En de rijrichting in het Molenhoekje wordt terug ingesteld zodat inrijden mogelijk is via de Zuidlaan.
 Nieuwe parkeerfolder
Bekijk de nieuwe parkeerfolder hier ! De folder zal binnenkort ook beschikbaar zijn op het gemeentehuis.
 Stooktestraat proefopstelling: geen doorgaand verkeer vanaf 19 februari
Vanaf maandag 19 februari zal de Stooktestraat niet meer toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Deze proefopstelling duurt tot aan de zomervakantie. Er geldt ook een stilstaan- en parkeerverbod in de straat. Op vandaag staan de schoolbussen van het Scheppersinstituut te wachten op de Cooppallaan. Dit leidt tot verkeershinder en is niet veilig. Na de krokusvakantie start de school met de aanleg van een busparking aan de achterzijde van hun perceel. Leerlingen zullen in de toekomst door de schoolbus afgezet en opgehaald worden langs de Stooktestraat. Om een vlotte en veilige doorgang voor de schoolbussen te verzekeren, wordt daarom tussen de krokusvakantie en de zomervakantie een proefopstelling ingevoerd waarbij doorgaand verkeer in de Stooktestraat onmogelijk wordt. Fiets- en bromfietsen kunnen wel nog door.
 BEKENDMAKING PUBLIEKSRAADPLEGING IMPERIAL
Buurtbewoners van Imperial Chemical Logistics NV (Vantegemstraat 29) krijgen de kans om het nieuwe ontwerp van het bijzonder nood- en interventieplan te raadplegen. Dit plan geeft o.a. meer informatie over risico, alarmeringsprocedures en beschermingsmaatregelen voor de bevolking. Bepaalde gegevens zijn uit het ontwerp van het nood- en interventieplan aan de raadpleging onttrokken.
 Nieuwe brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018
De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij. Inschrijven kan vanaf 15 januari 2018 om 9u. Bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).
Activiteiten
16.02 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be