Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

Werken Wijngaardstraat - Verkeerscirculatieplan Lanaken wordt aangepast - Carnaval in de toonkast - Herbebossing Lanakerheide (fase 1) werd afgerond

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Werken Wijngaardstraat

In de Wijngaardstraat wordt momenteel gewerkt aan de nutsleidingen op het kruispunt met de Bessemerstraat. Vervolgens zal aannemer Van de Kreeke starten met de eigenlijke rioleringswerken vanaf de Bessemerstraat richting de Maastrichterweg. Nadien wordt de weg heraangelegd in asfalt en voorzien van voetpaden, parkeerplaatsen en beplanting. Gelijktijdig wordt er gestart met rioleringswerken en wegeniswerken aan het tweede gedeelte van de Wijngaardstraat, gaande van de Waterstraat tot aan de Maastrichterweg. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. Bewoners zullen door de aannemer per brief bericht worden maar kunnen ook in de werfkeet terecht om vragen te stellen. De werken zullen 180 kalenderdagen in beslag nemen en hebben een totale kostprijs van 2,96 miljoen euro.

lees meer...
Verkeerscirculatieplan Lanaken wordt aangepast

Het schepencollege heeft op grond van een uitgebreide bevraging van bewoners in een extra zitting beslist 3 belangrijke aanpassingen door te voeren in het verkeerscirculatieplan. De aanpassingen situeren zich in de Stationsstraat en rond de kerk en komen er na een evaluatie en bevragingen bij de bevolking en verschillende adviesraden.

lees meer...
Carnaval in de toonkast

Nog niet genoeg van carnaval? Naar aanleiding van vastelaovend kan je bij de dienst Erfgoed terecht voor een kleine tentoonstelling rond carnaval. In enkele toonkasten kan je kennis maken met enkele stukken rond carnaval.

lees meer...
Herbebossing Lanakerheide (fase 1) werd afgerond

In de gemeentebossen op Lanakerheide werden de voorbije twee maanden 5.200 bomen en struiken in groepen aangeplant. Uiteindelijk zal hieruit een structuurrijk bos ontstaan met een grotere biodiversiteit en hout van topkwaliteit. De werken werden door het maatwerkbedrijf De Wroeter vzw uitgevoerd en opgevolgd door het Agentschap voor Natuur en Bos.

lees meer...
Sport overdag

"Sport overdag" richt zich voornamelijk op ouders met schoolgaande jeugd. Voor hen is het niet altijd vanzelfsprekend om 's avonds nog tijd vrij te maken voor eigen sportieve bezigheden.
Daarom biedt de Dienst Sport aan ouders de mogelijkheid om overdag een uurtje te sporten, terwijl de kinderen nog op school zijn.

lees meer...
Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan

Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

lees meer...
Stem voor Sappi Lanaken als beste investeringsproject

Sappi Lanaken is door Flanders Investment & Trade genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Dit is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan een buitenlands bedrijf dat in Vlaanderen een belangrijke investering heeft gedaan. Sappi is bij de kanshebbers, dankzij de investeringen in de fabriek van Lanaken. Ook u kunt hen richting gouden medaille stemmen!

lees meer...
Eerste hulp bij duurzaam bouwen

De gemeente Lanaken verlengde onlangs het partnerschap met Dubolimburg vzw, hét Limburgse steunpunt voor duurzaam (ver)bouwen. Een logische keuze want onze inwoners hebben nood aan een degelijk en objectief bouwadvies.

lees meer...
Workshop pesticidenvrij tuinieren - 5 maart

Pesticiden zijn slecht voor onze gezondheid en het leefmilieu. 53% van de Vlamingen gebruikt nu al geen pesticiden meer. Van de 47% die het wel nog doen, is de helft bereid over te stappen op alternatieven. Maak je mee de overstap?

lees meer...
Positief opvoeden, gelukkige kinderen door Leo Bormans - do 3 mei

Het doel van opvoeding? Gelukkige kinderen! Gelukkige kinderen zijn ook later gelukkiger, gezonder en succesvoller. Dat toont wetenschappelijk onderzoek aan. Daarom moeten we investeren in het geluk en welzijn van leerlingen, ouders, leraren, directies en begeleiders in de kinderopvang. Het goede nieuws? Hoop en geluk zijn vaardigheden die we ook kunnen leren.

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be