Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 februari 2018

Vrouw (90) met zwart fortuin heeft fiscus nog niet betaald

Vrouw (90) met zwart fortuin heeft fiscus nog niet betaald
In de zaak van de 90-jarige vrouw en haar 61-jarige zoon die beschuldigd worden van witwassen, fiscale fraude en het niet aangeven van miljoenen op buitenlandse rekeningen, is er nog geen betaling gebeurd aan de fiscus. Dat bleek vrijdag voor de Gentse correctionele rechtbank.
Lees verder

Kust verwacht 350.000 dagtoeristen in krokusvakantie
De toeristische sector aan de kust kijkt positief vooruit op de komende krokusvakantie. Er worden 350.000 dagtoeristen verwacht. Dat meldt provinciebedrijf Westtoer vrijdag na een rondvraag.
Lees verder

Wizz Air verbindt Charleroi met nieuwe bestemming in Roemenië
De Hongaarse prijsvechter Wizz Air vliegt vanaf 8 juli twee keer per week tussen Charleroi en Iasi, een stad in het oosten van Roemenië.
Lees verder

Acteur Sam Louwyck moet rijexamens opnieuw afleggen
De Brugse politierechter heeft Sam Louwyck veroordeeld tot drie maanden rijverbod en een geldboete van 3.200 euro, waarvan de helft met uitstel. De acteur werd betrapt met 1,4 promille alcohol in zijn bloed. De Oostendenaar zal ook alle rijexamens opnieuw moeten afleggen.
Lees verder

Soedan-rapport: "Er lijken geen bewijzen van foltering te zijn"
De topministers van de federale regering bespreken vrijdagochtend het rapport over de mogelijke folteringen van Soedanezen die vanuit ons land werden gerepatrieerd. Volgens VRT NWS lijken daar geen bewijzen voor te zijn.
Lees verder

Alcoholslot vermindert kans op recidive met minstens 75 procent
Het alcoholslot vermindert de kans op recidive met minstens 75 procent. Dat meldt VIAS Institute vrijdag in aanwezigheid van minister van Mobiliteit François Bellot (MR), daags nadat de Kamer een wetsvoorstel goedkeurde dat de verkeersveiligheid moet verbeteren.
Lees verder

Tiental skicentra open in Wallonië voor start krokusvakantie
In afwachting van meer sneeuwval op vrijdag hebben een tiental uitbaters van skicentra in de Waalse provincies Luik, Luxemburg en Henegouwen hun pistes geopend. Die in Rièzes in Chimay komen bovenop het ruime aanbod in het zuiden van het land, waar een sneeuwlaag tussen de tien en de vijftien...
Lees verder

Werkgevers zijn boos: "Niet aan KMI of minister om te bepalen of je thuis mag werken"
Werkgeversorganisaties zijn allerminst te spreken over de communicatie van donderdagavond rond de verwachte verkeersproblemen door het winterweer. "Het is niet aan het KMI of aan iemand anders om te zeggen dat je mag thuiswerken."
Lees verder

Inspectie Dierenwelzijn heeft vorig jaar meer dan 3.000 dieren in beslag genomen
De Vlaamse inspectiedienst Dierenwelzijn heeft vorig jaar 3.038 dieren in beslag genomen. Dat zijn er 603 of een kwart meer dan de 2.435 in beslag genomen dieren in 2016. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben...
Lees verder

Belgisch leger krijgt voor 67 miljoen euro aan nieuwe gepantserde voertuigen
Het leger krijgt vanaf volgend jaar 199 nieuwe gepantserde voertuigen voor de Special Operations Forces. De ministerraad heeft vrijdag het licht op groen gezet voor de gunning van de overheidsopdracht. De nieuwe Light Troop Transport Vehicles komen in de plaats van de ongepantserde Unimogs. Met de...
Lees verder

Ook weermannen -en vrouwen niet blij: "Ik geef het graag toe als ik fout zit, maar ik ben er echt slecht van"
Geen sneeuw en geen file. De ochtendspits verliep vrijdag veel vlotter dan verwacht/gevreesd. Dat kwam mogelijk door de waarschuwing van minister Kris Peeters die donderdagavond onder de hashtag 'Thuiswerkalarm' opriep om van thuis uit te werken. Maar toch is lang niet iedereen even tevreden met...
Lees verder

Vijf vrouwen en zeven mannen in jury voor assisenproces Renaud Hardy
De twaalfkoppige jury voor het assisenproces in Tongeren van de 55-jarige Renaud Hardy bestaat uit vijf vrouwen en zeven mannen. Er zijn vrijdag ook zes reservejuryleden aangeduid voor het proces dat mogelijk tot 7 of 8 maart kan duren.
Lees verder

Kans op gladde wegen blijft
Volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing blijft ook vrijdagavond en -nacht de kans bestaan dat er een lichte sneeuwbui over Vlaanderen valt. In combinatie met negatieve wegdektemperaturen kan dat gladheid op de weg veroorzaken. Dat zeggen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams...
Lees verder

Homans keurt voorstel af: "Wil CD&V niet dat sociale woningen gaan naar wie ze nodig heeft?"
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) is niet van plan de wetgeving rond sociale woningen bij te sturen, zoals CD&V vrijdag voorstelt. "Ik ga ervan uit dat CD&V net als N-VA wil dat sociale woningen terechtkomen bij mensen die ze echt nodig hebben", zegt de minister.
Lees verder

Kristine kan voor het eerst sinds tien jaar weer eten: "Mijn zoontje zag me nog nooit eten"
Tien jaar. Zo lang overleefde Kristine Lammens (41) op intraveneuze voeding omdat haar dunne darm niet meer werkte. Heel af en toe at ze een lepel yoghurt, om het slikken en kauwen niet te verleren. Meer kon ze niet verteren. Een uitzonderlijke darmtransplantatie heeft ervoor gezorgd dat ze weer...
Lees verder

STANDPUNT. Hopelijk is de Soedan-crisis geen maat voor niets geweest
Er is geen bewijs dat de Soedanezen die door België werden teruggestuurd naar hun land gefolterd werden. Dat blijkt uit het langverwachte onderzoek door het Commissariaat voor de Vluchtelingen. De repatriëring van Soedanezen wordt onmiddellijk hervat, zo liet premier Michel weten. Ook de...
Lees verder

Antwerpen bijna jaar langer "geknipt": zes vragen en antwoorden
De werken onder het Operaplein in Antwerpen lopen zware vertragingen op. Er is sprake van elf maanden. De knip in de Leien voor autoverkeer kan wel eens tot eind 2019 duren.
Lees verder

Opmerkelijke advertentie: abdij zoekt single mannen
Een opmerkelijke advertentie vandaag in uw krant op bladzijde 46: de Abdij der Trappisten in Westmalle nodigt twee weekends single mannen uit om eens te proeven van de cisterciënzerspiritualiteit.
Lees verder

"Eén achtste van huis geërfd en nu verlies ik sociale woonst"
Omdat ze één achtste van haar ouderlijk huis heeft geërfd, dreigt Veerle De Wulf uit Lint haar sociale woning kwijt te spelen. Volgens de nieuwe regelgeving mag je zelfs geen procentje eigendom hebben.
Lees verder

Ook kinderen van Sven Mary met dood bedreigd
Een dag na zijn vurige pleidooi waarin hij de vrijlating van terrorist Salah Abdeslam vroeg, heeft Sven Mary zo'n veertig haat- en dreigmails gekregen. Ook zijn kinderen worden bedreigd.
Lees verder