vrijdag 2 februari 2018

vraag uw attesten uit het strafregister op tijd aan, zwerfvuilactie op 17 en 18 maart, "Coach Marc hielp me bij het instellen van mijn ingewikkelde thermostaat."

nummer 652
2 febr. '18
Beste lezer lezer

Hier leest u ons wekelijks nieuws.
Reacties en suggesties: communicatie@zoersel.be

vraag uw attesten uit het strafregister op tijd aan

Sinds 1 januari moeten onze dienst bevolking de uittreksels uit het strafregister opvragen bij de FOD Justitie (Centraal Strafregister). Vaak worden ze onmiddellijk afgeleverd, maar het kan ook langer duren, omdat men bijkomende info nodig heeft. Vraag uw attest dus op tijd aan! lees meer…


zwerfvuilactie op 17 en 18 maart

Wist u dat onze bermmeesters in 2017 maar liefst 131 zakken zwerfvuil en nog heel wat stukken sluikstort hebben opgeruimd in Zoersel? Wilt u ook graag helpen? Trommel dan wat buren of vrienden op om samen een deel van Zoersel zwerfvuilvrij te maken. lees meer… 


"Coach Marc hielp bij het instellen van mijn thermostaat."

Wilt u graag gratis advies op maat over het optimale gebruik van uw verwarming? Ook in onze gemeente zijn er verwarmingscoaches actief die met plezier bij u langskomen. Zo ook Marc Cornelissen, die daarvoor een opleiding volgde van Kamp C. Marc vertelt over zijn ervaringen, samen met een tevreden klant, Marit Goossens. lees meer… 

korte berichten

vacatures bij gemeente & ocmw Zoersel: Bent u op zoek naar vakantiewerk of een voltijdse job? Onze gemeente heeft vacatures voor:
- een jobstudent voor de dienst gezinszorg en de poetsdienst,
- monitoren voor de gemeentelijke vakantiewerking,
- een hoofdmonitor om de speelpleinploeg aan te sturen.


activiteiten
met stip op www.zoersel.be

 • De vriendenkring van het gemeentepersoneel organiseert 18 februari een tweedehandsbeurs. Hebt u spulletjes te koop? De voorverkoop van de deelnamelijsten vindt vanavond plaats van 19 tot 20 uur in het administratief centrum, lokaal nul.3 (Handelslei 167). 
 • Dit weekend staat de spiegeltent weer op het dorpsplein van Zoersel! Vanaf vandaag tot en met zondag 4 februari kunt u zich amuseren met een bonte verzameling aan activiteiten op Zoerselkermis.  
 • Mooie tentoonstelling van de geschilderde landschappen van Nele Tas, Frie J. Jacobs, Hans Vandekerckhove, Stefan Peters, Greet Van Autgaerden, Bruno Van Dijck en Fik van Gestel. Van 3 tot 25 februari (zaterdag van 13.30 tot 18 uur, zondag van 11 tot 18 uur) in de Bijl (Dorp 1-3). 
 • Morgen, 3 februari, is het opendeurdag bij de woordklas van de muziek- en woordacademie. Op deze ‘dag van het deeltijds kunstonderwijs’ kunt u mee beleven hoe de lessen algemene verbale vorming eraan toe gaan. De lessen vinden plaats in de Vleugel (Achterstraat 20) van 8.30 tot 9.30 uur. Meer info: info@academiewijnegem.be of www.academiewijnegem.be.
 • Hebt u vragen over fotografie, digitale beeldbewerking of hebt u PC-problemen? Fotoclub Obscura helpt u graag verder tijdens hun Digitaal Café op zaterdag 3 februari om 20 uur in CC ’t Zonneputteke (eerste verdieping). Meer info via secretariaat@fotoclubobscura.be. NIEUW: vanaf nu voorzien ze ook een scanservice om uw documenten in te scannen. Meer info via M 0474 32 23 29.
 • Deze zondag kunt u van 14 tot 17 uur meewandelen met een natuurgids in het Zoerselbos. Thema: natuurfabels. Trek uw laarzen aan en laat de hond thuis (die zijn niet toegelaten). Vertrek aan Boshuisweg 2. 
 • Hoe komt een schilderij tot stand? Aan de hand van voorbeelden uit zijn artistieke praktijk gaat Fik van Gestel dieper in op het ontstaansproces van een kunstwerk. U bent welkom zijn lezing ‘Over het ontstaan van een kunstwerk’ op woensdag 7 februari van 20 tot 22 uur in de Bijl (Dorp 1-3). 
 • Tijdens deze voordracht wordt de methode volgens Dr. Maul (koningin arrest-methode) vergeleken met andere arrest-methoden. U bent welkom op woensdag 7 februari van 20 tot 22 uur in de bibliotheek van Zoersel (Dorp 54). 
 • Plant u een (gelijkaardige) voettocht van Assisi naar Rome? Kom dan uw licht opsteken bij Curieus op donderdag 8 februari van 19 tot 22 uur in de Hoekstraat 25. Kom meer te weten over het doel, de route, de organisatie en ontmoetingen. Inschrijven is verplicht en kan via Frederika Houwelijckx, M 0479 65 16 99, lita_fh@hotmail.com
 • Net afgestudeerd. Net werk gevonden. Weldra een eerste loon. Maar wat doet u daar nu mee? Als ouder wilt u uw kinderen natuurlijk begeleiden, maar hoe pakt u dat aan? U leert het op donderdag 8 februari van 20 tot 22 uur in het administratief centrum (Handelslei 167).  Inschrijven verplicht via T 03 383 35 43 of hendrik.boven@telenet.be.
 • Extra van de liefde van uw partner, vrienden en familie genieten, kan perfect tijdens een mooie Valentijnswandeling. Op zondag 11 februari wandelt u mee langs de mooiste plekjes van Zoersel en kunt u onderweg genieten van streekeigen producten. Vertrekken van 12 tot 15 uur vanuit de tuin rond het administratief centrum (Handelslei 167). Inschrijven is verplicht en kan tot 9 februari via de website www.toerismezoersel.be of T 03 2980 0 00.
 • Op vrijdag 22 juni wordt de vierde editie van ‘Halle Proeft’ georganiseerd op het dorpsplein van Halle. Wilt u ook graag deelnemen aan deze editie met uw eigen stand? Surf dan naar www.halleproeft.be. De organisatoren verwachten uw kandidatuur voor 11 maart 2018.  
 • UIT in Zoersel 
Klik hier als u ook de bib-nieuwsbrief en de cultuurnieuwsbrief wenst te ontvangen.
Klik hier als u deze gemeentelijke nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.