Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 februari 2018

Vereniging verkeersslachtoffers: “We nodigen Louwyck uit om ons eens een week te helpen”

Vereniging verkeersslachtoffers: "We nodigen Louwyck uit om ons eens een week te helpen"
De uitlatingen van acteur Sam Louwyck over zijn veroordeling voor dronkenschap achter het stuur ontlokken kwade reacties. Belangenverenigingen van verkeersslachtoffers reageren verbolgen.
Lees verder

Heeft seriemoordenaar Fourniret nog twee andere vrouwen vermoord?
De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vorige week door de onderzoeksrechter in Parijs ondervraagd. Hij heeft bekend dat hij "het pad gekruist heeft" van twee vrouwen die in 1988 en 1990 vermoord werden, zo is vrijdag uit een bron dicht bij het dossier vernomen.
Lees verder

Rechter geeft amokmakers die agenten sloegen tijdens trouwstoet opschorting van straf
Twee mannen die amok hadden gemaakt tijdens een trouwstoet die in mei 2017 door Dilbeek trok, hebben van de Brusselse correctionele rechtbank een opschorting gekregen. De twee, 24 en 30 jaar oud, werden vervolgd voor slagen en verwondingen aan agenten en weerspannigheid maar enkel schuldig...
Lees verder

Voormalig topman van politievakbond NSPV naar rechtbank doorverwezen voor fraude
De raadkamer van Mechelen heeft vrijdag voormalig NSPV-voorzitter Gert Cockx en diens echtgenote naar de rechtbank doorverwezen. Dat bevestigt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Het koppel zal zich moeten verantwoorden voor onder meer valsheid in geschrifte, verduistering door een...
Lees verder

Vaker met fiets naar het werk in Antwerpen dan in de rest van de provincie
Een op de drie werknemers in de provincie Antwerpen neemt de fiets om naar het werk te rijden. Mensen die in de stad werken, nemen minder snel de wagen dan mensen in de rest van de provincie.
Lees verder

STANDPUNT. "Een domper op de overkappingsvreugde"
Voor het raam schuift weer traag een file voorbij. Al twee uur aan een stuk. De auto's en vrachtwagens komen van Zwijndrecht en nemen in een slakkengang de bocht rond ons gebouw naar de oprit van de Kennedytunnel. Het gaat traag, heel traag. En het maakt lawaai en het stinkt. Tussen de auto's door...
Lees verder

Reclame voor lachgas op Facebook: "Capsulekes in voorraad"
Waarschuwingen en oproepen tot het aan banden leggen van de verkoop ten spijt, blijven slagroompatronen met lachgas populair bij jongeren. Sommige verkopers bestellen volledige paletten met de patronen.
Lees verder

Aanpak tienerpooiers in België faalt: "We krijgen meisjes niet uit hun greep"
De aanpak van ­tienerpooiers in ons land faalt, stelt John Crombez (sp.a). Organisaties als Child Focus en Payoke, opvangcentrum voor slachtoffers van mensenhandel, beamen dat. "Die meisjes samen in instellingen stoppen, lost niets op."
Lees verder

Zon op de afspraak dit weekend
Zaterdag begint zwaarbewolkt, maar tegen de middag zal het in heel het land vrij zonnig zijn. De maxima liggen rond 2 graden in de Hoge Venen, rond 7 graden aan zee en rond 8 of lokaal 9 graden elders in Laag- België, meldt het KMI.
Lees verder

Generaal-majoor Belgisch leger wil minder militairen op straat
De onderstafchef Operaties en Training van Defensie, generaal-majoor Johan Peeters, is opgelucht dat het aantal militairen dat wordt ingezet op straat, vermindert. Dat zegt hij zaterdag in La Libre Belgique en La Dernière Heure.
Lees verder

Frauderen met auto wordt écht onmogelijk
De Car-Pass is bijna waterdicht. Bijna, dus schiet minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) in actie. Nu kunnen fraudeurs nog met de kilometerteller sjoemelen van ingevoerde wagens. Binnenkort moet dat onmogelijk zijn.
Lees verder

"Huizen zo goed geïsoleerd dat het weer vervuilend wordt"
De isolatienormen zijn zo streng geworden dat ze hun doel voorbijschieten en allesbehalve ecologisch zijn. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw zaterdag in Het Nieuwsblad. Directeur-generaal Marc Dillen vraagt dat de overheid de regels herbekijkt.
Lees verder

Spookrijder aangereden op E34: als bij wonder geen gewonden
Een spookrijder en een bestuurder zijn vannacht op de E34 bij ongeval betrokken geweest. Als bij wonder vielen er geen gewonden.
Lees verder

Jonge Waalse werkzoekenden kunnen rijbewijs op één maand tijd halen
Jonge werkzoekenden voor wie het bezitten van een rijbewijs en jobvereiste is, kunnen in Wallonië binnenkort al dertig dagen na het slagen voor het theoretisch examen hun praktijktest afleggen. De maatregel gaat vanaf 1 juli van kracht, zo zegt Waals minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio...
Lees verder

Moeder en kinderen naar ziekenhuis: wat te doen bij CO-vergiftiging
Het KMI waarschuwt dit weekend voor CO-vergiftiging. In Vorselaar zijn een moeder en haar twee kinderen vrijdagavond nog naar het ziekenhuis gebracht. Lees hieronder wat je moet doen bij een CO-intoxicatie.
Lees verder

Piloot begreep instructies verkeerd: vliegramp boven Oost-Vlaanderen nipt vermeden
Bij het incident waarbij twee vliegtuigen op 1 januari 2017 bijna botsten boven Oost-Vlaanderen, had de piloot van het toestel van EgyptAir de instructies verkeerd begrepen en uitgevoerd. Dat blijkt uit een tussentijds rapport van de Air Accident Investigation Unit (AAIU) van de FOD Mobiliteit. De...
Lees verder

Opnieuw wantoestanden bij Brusselse VZW: directeur verdiende 18 jaar lang 1.000 euro per dag als schijnzelfstandige
Gial, de vzw die de informatica beheert bij de stad Brussel, heeft de directeur van de dienst achttien jaar lang duizend euro per dag betaald als consultant. Dat hebben verschillende media gemeld. De betalingen kwamen aan het licht na een audit op vraag van de nieuwe directie van de vzw....
Lees verder

"Aanpak van tienerpooiers in België faalt"
De aanpak van tienerpooiers in ons land faalt. Dat zegt sp.a-voorzitter John Crombez zaterdag in zusterkrant Het Nieuwsblad. Child Focus en Payoke, opvangcentrum voor slachtoffers van mensenhandel, beamen dat. "Die kwetsbare meisjes allemaal samen in een instelling zetten, is niet genoeg. Er is...
Lees verder

Vijftien skicentra geopend in Luik en Luxemburg
Zaterdag zijn, voornamelijk in de Oostkantons, vijftien skicentra geopend. De vrieskou van de afgelopen nacht heeft ervoor gezorgd dat de omstandigheden goed zijn gebleven om te langlaufen, klinkt het bij de uitbater van de skigebieden van het Signaal van Botrange.
Lees verder

Brusselse blogger steekt boek over Dutroux in brand en wordt gearresteerd
De politie heeft vrijdagavond in Brussel een blogger opgepakt die op sociale media een filmpje had verspreid waarin hij het boek van de advocaat van Marc Dutroux, meester Bruno Dayez, verbrandt en bedreigingen uit. Dat meldt de krant La Dernière Heure zaterdag en wordt bevestigd door het parket....
Lees verder