vrijdag 2 februari 2018

UiT in Waregem | Spellewaarde, KEREKEWERE en oproep VrijetijdsMarkt

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Spellewaarde

Zaterdag 3 februari l Jeugdcentrum 
In de grote zaal kan je van 13.00u. tot 19.00u. wandelen doorheen spelletjes van alle tijden. Van authentieke volksspelen, naar caféspelen, retro-videogames en flipperkasten. We werpen ook een blik op de toekomst met de modernste spelvormen: Virtual Reality-brillen en drones kunnen door iedereen getest worden. Meer te vinden voor een leuk bordspel? Dan moet je in de bar zijn die open blijft tot middernacht. Bovendien is dit spelplezier helemaal gratis!
Lees meer ... 


De vinylcollectie van Frank Vander linden

Woensdag 7 februari l Bibliotheek 
Frank Vander linden, zanger bij De Mens, kan het ook alleen. Op vrijdag 2 februari staat hij met zijn nieuw solo-album Nachtwerk in CC De Schakel. Op woensdag 7 februari komt hij in de bib vertellen over zijn vinylcollectie en muzikale inspiratie. Deze lezing en het optreden tonen Vander linden op een nieuwe manier. Kom van dichtbij genieten van deze songschrijver en vertellende muzikant! Kaarten te verkrijgen in de bib en in de stadswinkel.
Lees meer ...


Nocturne van het Deeltijds Kunstonderwijs

Vrijdag 9 februari l Kunstacademie
Op vrijdag 9 februari kan je van 19.00u. tot 23.00u. terecht in de Kunstacademie in de Olmstraat voor de jaarlijkse nocturne van het DKO. Tijdens het gratis evenement kan je genieten van muziek, woord, dans en beeld dankzij de vele optredens, expo's en spektakels. Nagenieten kan je in de gezellige loungebar of het jazzcafé.
Lees meer ...


KEREKEWERE

Zaterdag 24 februari l CC De Schakel 
KEREKEWERE wordt een bonzend hart dat je laat proeven, horen en kijken naar theater, dans, muziek, circus en animatie. Je kan met je ticket naar 9 verschillende voorstellingen en op het festival stel je je persoonlijke programma samen. Geen paniek, wij hebben ervoor gezorgd dat elke voorstelling minimaal 2x speelt en de timing laat perfect toe om het maximum uit je ticket te halen. We starten om 17.00u. In de namiddag zijn er ook kindvriendelijke voorstellingen.
Lees meer ...


Bezettering 14 - 18

Nog tot 11 maart l HIPPO.WAR
In deze eerste tijdelijke tentoonstelling kan je het verhaal volgen van communicatie en oorlog, van letterzetters en bezetters. Tijdens WOI werden tekstaffiches gebruikt om te communiceren. Dagelijks werden er affiches geplakt op een centrale plaats. Een groot deel bleef na WOI bewaard in archieven. 100 jaar later bieden de affiches een interessante kijk op het dagelijkse leven tijdens de oorlog. De affiches geven info over voedselopeisingen, het militaire verloop enz.
Lees meer...


Oproep VrijetijdsMarkt

Zaterdag 2 juni l Zuiderpromenade 
De zuiderpromenade en het boekenplein vormen op 2 juni het centrum voor sport, cultuur en vrije tijd in Waregem. Alle Waregemse verenigingen krijgen de kans hun vereniging in de kijker te plaatsen via demonstraties, workshops, animaties, optredens en infostanden. Waregem wil een publiek van jong en oud laten proeven van vrije tijd in al zijn vormen! 

Interesse? Klik hier


Expo's Koetshuis Waregem

Februari l Koetshuis 
Hobby time Lerouge stelt tentoon met de expo "waar hobby en kunst elkaar de hand reiken". Dit in samenwerking met de zussen Waelkens.
Van 1 tot 5 februari
Lees meer ...

Hélène De Ridder en Rita Trefois presenteren hun recentste batik creaties met de tentoonstelling "licht en schaduw".
Van 9 tot 11 februari en van 16 tot 18 februari
Lees meer ...

Judith's atelier stelt haar schilderwerken voor onder leiding van Rudy Vandaele. Deze groep bestaat uit: Christine Bocaege, Regine Moeykens, Regina Moeykens, Linda Vandecasteele en Judith Van Cauwenberghe.
Van 24 februari tot 5 maart
Lees meer ...