Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 februari 2018

Stem voor Sappi - Verkeerscirculatieplan wordt aangepast - Gemeentelijke diensten gesloten

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
Stem voor Sappi Lanaken als beste investeringsproject

Sappi Lanaken is door Flanders Investment & Trade genomineerd voor de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Dit is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan een buitenlands bedrijf dat in Vlaanderen een belangrijke investering heeft gedaan. Sappi is bij de kanshebbers, dankzij de investeringen in de fabriek van Lanaken. Ook u kunt hen richting gouden medaille stemmen!

lees meer...
Verkeerscirculatieplan Lanaken wordt aangepast

Het schepencollege heeft op grond van een uitgebreide bevraging van bewoners in een extra zitting beslist 3 belangrijke aanpassingen door te voeren in het verkeerscirculatieplan. De aanpassingen situeren zich in de Stationsstraat en rond de kerk en komen er na een evaluatie en bevragingen bij de bevolking en verschillende adviesraden.

lees meer...
Gemeentelijke diensten gesloten

Wegens carnaval zijn de gemeentelijke diensten gesloten op maandag 12 en dinsdag 13 februari 2018. De diensten zijn weer bereikbaar vanaf woensdag 14 februari 2018. Wij wensen alle carnavalsliefhebbers een fijne 'vastelaovend''!

lees meer...
Hij is er weer. De Limburg Vakantiegids!

Altijd welkom in Limburg

Dé gids voor een vakantie of daguitstap in Limburg. Meer dan 300 inspirerende pagina's boordevol foto's, toppers, nieuwe belevingen, kindvriendelijke uitstapjes, streekspecialiteiten, smakelijke tips en logeeradresjes, maar ook reportages, fiets- en wandelroutes, recepten, …

lees meer...
Afvalophaling tijdens carnaval

Tijdens de carnavalsdagen zal het huisvuil en het papier in de centrumstraten op een andere dag worden opgehaald. De grijze container en het papier zullen op donderdag 15 februari opgehaald worden in plaats van op woensdag 14 februari. Dit is van toepassing op het gebied aangeduid op het kaartje.

lees meer...
Laat je huiskat onvruchtbaar maken! Vraag je kortingsbon aan

Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bij kater of kattin bespaart honderden kittens een triestig lot. Als extra stimulans geeft de gemeente Lanaken kortingsbonnen weg van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). Deze bonnen kunnen bij de milieudienst aangevraagd worden vanaf 14 februari. De kortingsbonnen zijn geldig tot 30 september 2018 bij een dierenarts in Limburg.

lees meer...
Eerste hulp bij duurzaam bouwen

De gemeente Lanaken verlengde onlangs het partnerschap met Dubolimburg vzw, hét Limburgse steunpunt voor duurzaam (ver)bouwen. Een logische keuze want onze inwoners hebben nood aan een degelijk en objectief bouwadvies.

lees meer...
Workshop pesticidenvrij tuinieren - 5 maart

Pesticiden zijn slecht voor onze gezondheid en het leefmilieu. 53% van de Vlamingen gebruikt nu al geen pesticiden meer. Van de 47% die het wel nog doen, is de helft bereid over te stappen op alternatieven. Maak je mee de overstap?

lees meer...
Onderhoud bospoelen in de gemeentebossen van Lanaken

De gemeente kreeg de voorbije weken verschillende vragen over de waterplassen of poelen op de boswegen. Deze worden vaak door recreanten (wandelaars en mountainbikers) als hinderlijk ervaren. Onterecht, want de poelen zitten vol leven. Vanaf het voorjaar kan je er kikkers, salamanders en allerlei insecten in terugvinden.

lees meer...
Spaar voor een aankoopbon van € 10 bij De Kringwinkel Maasland

Sinds 1 februari 2018 kan elke Lanakenaar aan de spaarkaartenactie van De Kringwinkel Maasland en het gemeentebestuur deelnemen. Dankzij deze samenwerking krijg je een korting van € 10 op jouw volgende aankoop.

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be