vrijdag 9 februari 2018

Slechts kwart van Vlaamse cipiers aan het werk vanochtend

Slechts kwart van Vlaamse cipiers aan het werk vanochtend
In de gevangenissen in Vlaanderen is vanochtend maar een kwart van de cipiers aan het werk. Dat zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen.
Lees verder

Sneeuw op komst: "Blijf liever thuis"
Volgens de laatste weersvoorspellingen trekt de verwachte sneeuwzone vanuit het westen ons land binnen vanaf 7 à 8 uur. De sneeuwzone zal daardoor het centrum van het land pas na de ochtendspits bereiken, zegt Wegen en Verkeer. Dat heeft donderdagnacht 300 ton zout gestrooid.
Lees verder

Werkgevers verdeeld over sneeuwmaatregel Peeters
"Wie kan, werkt best thuis."  Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) lanceerde een opmerkelijke oproep aan de vooravond van de voorspelde sneeuwval. VBO-topman Pieter Timmermans waarschuwt wel voor willekeur.
Lees verder

Recordaantal zwartrijders betrapt op tram en bus
De Lijn controleerde vorig jaar een recordaantal reizigers en een recordaantal van hen werden betrapt zonder ticket: 69.455 van de 2,6 miljoen. Goed voor bijna 8 miljoen euro aan boetes.
Lees verder

Chique dineren bij topchefs voor een prikje: reservaties Jong Keukengeweld starten maandag
Vanaf maandag 12 februari kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar weer reserveren bij de topchefs die deelnemen aan Jong Keukengeweld. In maart kunnen ze dan voor 59 euro de voeten onder tafel schuiven voor een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20.
Lees verder

Sneeuwzone trekt langzaam over het land: "Blijf liever thuis"
In West-Vlaanderen is het inmiddels beginnen sneeuwen. De sneeuwzone trekt langzaam van west naar oost, en zal rond de middag het centrum van het land bereiken. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft afgelopen nacht 300 ton zout gestrooid.
Lees verder

Vastgelopen olietanker kan weg verderzetten
De olietanker Sea Bay, die vrijdagochtend in de problemen kwam voor de kust van Zeebrugge en wast vastgelopen op een zandbank, kan zijn tocht voortzetten. Dat heeft het MRCC, het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum, bevestigd.
Lees verder

Olietanker vastgelopen voor kust van Zeebrugge
Voor de kust van Zeebrugge is om 4.50 uur vrijdagochtend de olietanker Sea Bay vastgelopen op een zandbank. Dat bevestigt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum. De situatie is echter onder controle.
Lees verder

Tien procent meer bedienden krijgt auto van het werk
Een op de vijf bedienden in België rijdt vandaag met een auto van het werk. Dat is een stijging met ruim tien procent ten opzichte van een jaar eerder. De auto blijft voor twee op de drie werknemers hun enige woon-werkoplossing. Dat zijn enkele vaststellingen uit de derde mobiliteitsbarometer van HR-dienstverlener Acerta op basis van de loongegevens bij meer dan 40.000 werkgevers in de privésector.
Lees verder

Sneeuwzone trekt langzaam over het land, Brussels Airport schrapt vluchten uit voorzorg
In West-Vlaanderen is het inmiddels beginnen sneeuwen. De sneeuwzone trekt langzaam van west naar oost, en zal rond de middag het centrum van het land bereiken. Brussels Airport heeft uit voorzorg zeven vluchten geschrapt.
Lees verder

Eurofighter belooft België voor 19 miljard aan compensaties
Het Britse consortium achter de Eurofighter belooft liefst 19 miljard euro aan economische compensaties indien België voor haar toestellen kiest om de verouderde F-16's te vervangen.
Lees verder

Alcoholslot vermindert kans op twee keer dronken rijden met minstens 75 procent
Het alcoholslot vermindert de kans op recidive met minstens 75 procent. Dat meldt VIAS Institute vrijdag in aanwezigheid van minister van Mobiliteit François Bellot (MR), daags nadat de Kamer een wetsvoorstel goedkeurde dat de verkeersveiligheid moet verbeteren. Vanaf 1 juli zullen bestuurders die betrapt worden met een alcoholgehalte van 1,8 promille of meer, verplicht een alcoholslot moeten laten installeren in hun wagen. Voor recidivisten is dat bij een alcoholgehalte van 1,2 promille of meer.
Lees verder

Brussels burgerplatform wil werking versterken na Sudan-rapport
Het burgerplatform BXL Refugees is verrast door de uitkomst van het Sudan-rapport en wil zijn werking proberen versterken om de vluchtelingen die ze helpen nog beter te kunnen beschermen. "We hadden ons helemaal niet verwacht aan een rapport dat zelfs nog positief is voor Sudan", stelt woordvoerder Mehdi Kassou.
Lees verder

Glitter en glamour in de luchtvaart? Tegenwoordig is het eerder ieder voor zich
De luchtvaartbranche is niet meer wat ze geweest is. De glamour van weleer heeft plaats gemaakt voor een wantrouwen onder het personeel. Want de jobs in de sector zijn schaars. "Het is nu ieder voor zich."
Lees verder

Apocalyps blijft uit
Door het 'thuiswerkalarm' van minister Peeters gingen heel wat mensen niet naar het werk. Al viel die sneeuwval, zeker 's ochtends, reuze mee. Met een mug op een bazooka geschoten? Of is er meer duidelijkheid nodig over wat zo'n alarm precies betekent?
Lees verder

Peeters' thuiswerkalarm: overdreven of onduidelijk?
Door het 'thuiswerkalarm' van minister Peeters gingen heel wat mensen niet naar het werk. Al viel die sneeuwval, zeker 's ochtends, reuze mee. Met een bazooka op een mug geschoten? Of is er meer duidelijkheid nodig over wat zo'n alarm precies betekent?
Lees verder

"Sudan-rapport vermeldt sleutelgetuigenis over foltering niet"
Koert Debeuf van het Tahrir Instituut trekt het nieuwe Sudan-rapport in twijfel. Volgens hem gaf een van de teruggestuurde Sudanezen in een gesprek met het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen aan dat hij stokslagen kreeg, maar het rapport vermeldt dit niet. De Morgen heeft een transcriptie van het gesprek. 
Lees verder

Opgelet: komende uren risico op gladde wegen, pas uw snelheid aan
Volgens de laatste weersvoorspellingen van Meteo Wing blijft ook deze avond en nacht de kans bestaan dat er een lichte sneeuwbui over Vlaanderen valt. In combinatie met negatieve temperaturen van het wegdek kan dit gladheid op de weg veroorzaken. Dat zeggen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Vlaams Verkeerscentrum en de politie. 
Lees verder

Controleactie bij open kunstenhuis Globe Aroma in Brussel: 7 mensen opgepakt
Bij de controleactie bij de vzw Globe Aroma zijn zeven mensen opgepakt. Dat meldt Koen Verbert, zakelijk directeur van de vzw die zich omschrijft als een open kunstenhuis waar ook vluchtelingen en asielzoekers terechtkunnen. "Een van die mensen was een kunstenaar wiens werk vanavond getoond wordt op een expo in de Espace Vanderborght", zegt de directeur. "We gaan daar met een grote groep een steunactie houden."
Lees verder

Etienne Davignon na 'machtsgreep' van Lufthansa: "Ik heb gefaald"
Graaf Etienne Davignon (85), voorzitter van Brussels Airlines, kijkt terug op een woelige week. Hij neemt het ontslag van het Belgische management als een persoonlijk falen op zich. Maar tegelijk bijt hij van zich af.
Lees verder