Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 februari 2018

Registreren als donor kan straks online

Registreren als donor kan straks online
Wie zich wil laten registeren als orgaandonor zal dat binnenkort kunnen doen via internet. Momenteel is dat enkel mogelijk via een formulier aan een loket bij de gemeente, maar die drempel is veel te hoog, terwijl de nood aan donororganen in ons land stijgt. Het parlement bespreekt komende week een...
Lees verder

MIVB verwacht maandag "ernstige hinder" door staking
De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht maandag "ernstige hinder" op haar netwerk als gevolg van een vakbondsactie. Welke lijnen exact verstoord zullen zijn, wordt pas maandagochtend duidelijk, waarschuwt de MIVB zaterdag.
Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen zaterdagnacht en zondagochtend
Zaterdagnacht en zondagochtend kunnen de wegen er als gevolg van aanvriezende mist glad bijliggen. Dat meldt het KMI zaterdag.
Lees verder

Armeense Kristina (11) en familie duiken onder uit angst voor uitwijzing
Kristina, het elfjarige Armeense meisje uit Eeklo, is samen met haar gezin ondergedoken. Haar gezin werd in de kerstperiode opgepakt, omdat ze illegaal in ons land verblijven. In afwachting van hun beroep in Cassatie, kon het gezin alsnog uitgezet worden. Volgens de advocaat hebben ze daarom de...
Lees verder

Frauderen met auto nu écht onmogelijk
De Car-Pass is bijna waterdicht. Bijna, dus schiet minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) in actie. Nu kunnen fraudeurs nog met de kilometerteller sjoemelen van ingevoerde wagens. Binnenkort moet dat onmogelijk zijn.
Lees verder

Belgische staat verloor 60 miljoen euro aan Brussels Airlines
De federale overheid heeft bij de verkoop van Brussels Airlines 60 miljoen euro verloren, berekende La Libre Belgique zaterdag.
Lees verder

Verhofstadt: "Zin in Gentse gemeenteraad als Gentenaars mij willen"
Als Guy Verhofstadt (Open Vld) een goede uitslag haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen, zal hij deze keer wel zijn zetel opnemen in de Gentse gemeenteraad. Dat zegt het Europees Parlementslid in een interview met De Zondag.
Lees verder

Brand legt Brusselse meubelzaak volledig in de as: één gewonde
Een loods van een Brusselse meubelzaak nabij de Sainctellette-plaats is zondag volledig uitgebrand. Op het moment van de brand was er één persoon aanwezig in de loods. Die is met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gevoerd. Wat de brand veroorzaakt heeft is alsnog niet duidelijk. De brandweer doet...
Lees verder

Minister Weyts wil valse rijbewijzen van malafide rijschool Borgerhout intrekken
Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de rijbewijzen, waarmee door een rijschool in Borgerhout gesjoemeld werd, intrekken. "Er is geen shortcut naar een rijbewijs", laat Weyts weten.
Lees verder

Franse wagen ramt bushokje in Molenbeek: 3 gewonden, inzittenden vluchten te voet
Op de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek zijn zaterdagavond drie mensen lichtgewond geraakt toen een wagen tegen een bushokje reed. Dat meldt woordvoerder van de politiezone Brussel-West, Johan Berckmans, zondagochtend. De twee inzittenden van de wagen sloegen op de vlucht.
Lees verder

Strijd tegen sociale fraude brengt 266 miljoen euro op: "Een verdubbeling op drie jaar tijd"
"Op drie jaar tijd werden de opbrengsten verdubbeld van zo'n 130 naar 260 miljoen euro". Dat zei staatssecretaris voor Bestrijding van de Sociale Fraude Philippe De Backer (Open Vld) aan VTM Nieuws. De grootste stijging is te vinden bij de sociale bijdragefraude en uitkeringsfraude.
Lees verder

Politie treft slapende, stomdronken man aan in bestelwagen in gracht
Agenten van de Leuvense politie hebben zondagochtend omstreeks 4 uur een slapende man aangetroffen in een bestelwagen die in de Boomgaardstraat in Wilsele in de gracht was beland.
Lees verder

Proces Renaud Hardy gaat maandag van start: volg het verhoor van de Mechelse seriemoordenaar live op de site
De jury werd voor de krokusvakantie al samengesteld, maar maandag gaat de assisenzaak van Renaud Hardy dan echt van start. Uw krant en site zullen de zaak van nabij volgen.
Lees verder

Carnavalist die in Dender verdronk: weduwe en dochter twijfelen aan officiële uitleg
Bijna een week geleden verdronk Daniel Bosmans 's ochtends vroeg in de Dender. De 43-jarige had de dag daarvoor nog met zijn dochter carnaval gevierd in Aalst en was daarna nog uitgegaan. Zijn dood was een ongeval, volgens het parket. Toch blijven zijn weduwe en dochter met vragen zitten. Ze riepen...
Lees verder

STANDPUNT. "Seksuele uitbuiting van kwetsbare vrouwen en meisjes is een probleem dat in telkens nieuwe vormen blijft ­opduiken"
In alle stilte heeft de Antwerpse vzw Payoke een nieuwe directeur gekregen, Klaus Vanhoutte. Die liet zich vorige vrijdag horen over het probleem van de tienerpooiers. Dat zijn (meestal jonge) mannen die nog veel jongere, kwetsbare meisjes uitzoeken, verleiden en in de prostitutie dwingen.
Lees verder

"Gespierd lichaam geen garantie tegen pesterijen"
De pesterijen waarmee Eddy Gillis (47) op zijn werk kampte, waren zeer ernstig. Dat zegt zijn vriendin Maud Delrue. "We hebben heel veel gepraat, want hij vond het verschrikkelijk", zegt ze.
Lees verder

Jongeren springen voor auto's en filmen hun stunt in Mechelen
Enkele jongeren uit de buurt van de Tervuursesteenweg in Mechelen spelen al een tijdje een levensgevaarlijk spel. Ze springen plots voor een rijdende auto en filmen hun stunt. De politie waarschuwt voor het fenomeen en noemt het levensgevaarlijk.
Lees verder

Gewezen directeur-generaal over nieuw Brussels schandaal: "Ik lag buiten na vragen over contract"
De voormalige directeur-generaal van de in opspraak gekomen Brusselse vzw Gial, Yves Vander Auwera, beweert dat hij in 2016 werd buitengezet nadat hij vragen had gesteld over het miljoenenconsultancycontract met een van de directeurs. Dat zegt hij in De Morgen.
Lees verder

Staking bij MIVB: geen enkele metro rijdt uit
Door een staking van de socialistische en liberale vakbonden ACOD en ACLVB bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is maandagochtend geen enkele metro uitgereden. Dat meldt de MIVB om 6 uur op Twitter.
Lees verder

Oxfam maakt intern rapport over beschuldigingen seksueel wangedrag openbaar
Hulporganisatie Oxfam heeft maandag haar definitieve interne rapport over de beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens haar humanitaire missie in Haïti in 2010 openbaar gemaakt. De ngo wil met de publicatie "zo transparant mogelijk zijn over de beslissingen die tijdens het onderzoek genomen...
Lees verder