Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 februari 2018

‘Problematisch perfectionisme’: “Steeds meer studenten bezwijken onder de druk”

'Problematisch perfectionisme': "Steeds meer studenten bezwijken onder de druk"
Wat betekent té perfectionistisch zijn? En wat doe je eraan? Studentenbegeleiders aan de Universiteit Antwerpen Isabelle Vloeberghs en Sara Backx schreven in hun nieuwe boek 'Prettig perfect?' hun bevindingen neer over studenten die dagelijks problemen ondervinden door hun drang om perfect te zijn.
Lees verder

Kinderslaapcoach redt jonge ouders en kindjes van oververmoeidheid: "Wees consequent en voorspelbaar"
Slapeloze nachten omdat je baby of peuter om de haverklap wakker wordt? Om ouders en kind hun nachtrust te gunnen, is Karen Claes (34) begonnen als 'kinderslaapcoach'. "Ouders doen alles om hun kindje in slaap te krijgen, maar dat heeft soms een averechts effect", zegt ze. "Consequent en...
Lees verder

In enkele klikken meer informatie over studiekeuze van je dromen
Toekomstige studenten die op zoek zijn naar meer informatie over de verschillende studierichtingen en universiteiten en hogescholen kunnen voortaan ook terecht op de website 'Opleiding in cijfers'. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) donderdag.
Lees verder

Beweging.net haalt uit naar N-VA: "Ze ondergraven een belangrijke pijler van de democratie"
Beweging.net, de koepelvereniging van de christelijke arbeidersbeweging, haalt in een opiniestuk uit naar verschillende ministers en staatssecretarissen van de N-VA. "Wanneer een overheid het middenveld systematisch verzwakt, ondergraaft ze een belangrijke pijler van de democratie", zegt voorzitter...
Lees verder

BV's steken Oxfam hart onder de riem: "Onderscheid maken is belangrijk"
Een deel van de donateurs mag dan afhaken, de BV's die Oxfam de afgelopen jaren steunden, blijven dat volmondig doen. "Eén uitschuiver doet het goeie werk van de hele organisatie niet teniet."
Lees verder

Stelende 'smurf' gaat aan de haal met auto's en laat ze zwaar beschadigd achter
De politiezone Carma is op zoek naar een jong persoon die dinsdagochtend in Bocholt mogelijk meerdere voertuigen stal en ze vervolgens beschadigd ergens achterliet. Of het telkens om dezelfde dader gaat, maakt deel uit van het onderzoek. De stelende brokkenpiloot is nog niet gevat, maar staat wel...
Lees verder

Waarom de zorgsector zo vaak op agressie botst
De agressie die verpleegkundigen ervaren in een ziekenhuis of tijdens huisbezoeken, zowel door patiënten als hun familieleden, is niet min. In een intensieve bevraging van 769 verpleegkundigen in 24 Vlaamse ­zieken­huisafdelingen en twee thuiszorgdepartementen zegt bijna 90 procent verbale of...
Lees verder

Politie onderzoekt verdacht overlijden van baby in Roeselare
De politie van de zone Riho (Roeselare-Izegem-Hooglede) en het parket van Kortrijk onderzoeken het verdachte overlijden van een baby in Roeselare. Het gaat om een meisje van drie maanden oud.
Lees verder

Stijgend aantal postbodes slachtoffer van verbale of fysieke agressie
In 2017 waren 193 postbodes in ons land slachtoffer van verbale of fysieke agressie. Dat zijn er duidelijk meer dan in 2015 en 2016, toen er achtereenvolgens 137 en 135 feiten werden geregistreerd.
Lees verder

Ex-topman Oxfam verdedigt zich in open brief: "Het was geen seksparty, wel een gezellig samenzijn"
Nadat de gevallen Oxfam-topman Roland Van Hauwermeiren vandaag al in Het Nieuwsblad de beschuldigingen van seksparty's ferm afzwakt, doet hij dat nu ook nog eens in een open brief aan VTM. Hij zegt dat de zogenaamde seksparty's eerder een gezellig samenzijn waren.
Lees verder

Moordenaar van 14-jarige Béatrice krijgt levenslange celstraf
Het hof van assisen in Luxemburg heeft donderdag Jérémy Pierson, de 30-jarige moordenaar van Béatrice Berlaimont, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en een terbeschikkingstelling van 15 jaar.
Lees verder

'Dogsitter' maakt zich schuldig aan seksuele handelingen met hond wanneer gezin op reis is
Een man moet zich voor de correctionele rechtbank van Oost-Vlaanderen verantwoorden voor bestialiteiten. Daar maakte hij zich schuldig aan toen hij op hond Rasko moest passen. De zaak komt volgende week dinsdag voor.
Lees verder

Wereldgezondheidsorganisatie wil minder medische tussenkomst bij geboortes
Er moet meer vertrouwen zijn in de capaciteit van een vrouw om op een natuurlijke manier een kind te baren. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie bij nieuwe richtlijnen om medische interventies in de verloskamers te beperken.
Lees verder

Warenhuizen niet van plan om te stoppen met verkoop van gevaarlijke lachgaspatronen
Makro en Carrefour zijn niet van plan om te stoppen met de verkoop van lachgaspatronen. "Professionele koks en hobbykoks gebruiken de patronen om slagroom te maken. Het zou jammer zijn als zij die niet meer in onze warenhuizen kunnen kopen", luidt het.
Lees verder

Zesvoudig kandidaat-voorzitter Open Vld verongelukt in Chili
Christian De Stoop (68), zes keer kandidaat-voorzitter van Open Vld, is zondag 28 januari in de Chileense hoofdstad Santiago de Chile bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Dat is donderdag van zijn familie vernomen.
Lees verder

Renaat Landuyt: "Eén stem minder dan in 2012 en ik stop"
Burgemeester van Brugge en SP.A-Kamerlid Renaat Landuyt stop met de politiek als hij één stem minder krijgt dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Dat kondigt hij aan in een dubbelinterview met zijn partijvoorzitter John Crombez in de Krant van West-Vlaanderen dat vrijdag verschijnt.
Lees verder

Vijfjarige jongen gereanimeerd in zwembad Halle
In de Sportoase Hallebad in Halle is donderdagnamiddag een vijfjarige jongen uit het water gehaald en gereanimeerd. De jongen, die met zijn opa was gaan zwemmen, werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar zou zijn toestand intussen gestabiliseerd zijn. Vanwege van het incident...
Lees verder

Meest voorkomende voornamen in Vlaanderen zijn Maria en Marc
Maria en Marc zijn de meest voorkomende voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit gegevens die het Belgische statistiekbureau Statbel heeft verzameld voor de volledige bevolking in 2017. De cijfers hebben betrekkingen op alle leeftijden.
Lees verder

Vader Melissa deelt video van zijn dochtertje als antwoord op discussie over vrijlating Dutroux
De vader van Melissa Russo heeft voor het eerst gereageerd op het debat over de vervroegde vrijlating van Marc Dutroux. Dat deed hij door nooit eerder vertoonde beelden van zijn dochtertje te delen op Facebook. "Ik wil iedereen laten beseffen dat de discussie over zijn vrijlating compleet...
Lees verder

De Lijn staakt vrijdag: zelfs informatie over staking kan ontbreken
De drie vakbonden roepen op tot een staking bij De Lijn vrijdag. Ze zijn boos omdat 286 functies worden geschrapt bij de bedienden. Er vallen wel geen ontslagen. Omdat de staking uitgaat van de bedienden, komt er mogelijk ook weinig of geen informatie over welke bussen wel of niet rijden.
Lees verder