vrijdag 2 februari 2018

Nog nooit zoveel spoorlopers opgemerkt als vorig jaar

Nog nooit zoveel spoorlopers opgemerkt als vorig jaar

Het aantal meldingen van spoorlopers is vorig jaar gestegen tot meer dan 800, een record. Zeven spoorlopers kwamen om het leven en er vielen ook zeven zwaargewonden.

Lees verder

Antwerpen wil bushaltes langs snelwegen, De Lijn is kritisch

De provincie Antwerpen stuurt het idee de wereld in om bushaltes naast de snelweg te leggen, maar de openbare vervoersmaatschappij De Lijn stelt zich vragen. 'Kijk naar de overlevingskans van wie een halfuur op de pechstrook staat.'

Lees verder

Nog nooit zo weinig beschonken chauffeurs betrapt

Tijdens de BOB-wintercampagne blies 2,1 procent van de 438.800 gecontroleerde bestuurders positief. Dat is een laagterecord.

Lees verder

Moeder die tweeling wilde vermoorden krijgt strafvermindering

Het Antwerpse hof van beroep heeft Mireille Gram (51) uit Schoten een forse strafvermindering gegeven voor de moordpoging op haar 14-jarige tweelingdochters in september 2015. De vrouw zou mogelijk vandaag al vrijkomen.

Lees verder

Aanklager vraagt levenslang voor Poppe

Ivo Poppe, de West-Vlaamse diaken die schuldig bevonden is aan vijfvoudige moord, kijkt aan tegen de maximumstraf. Het openbaar ministerie acht de kans groot dat hij hervalt, en vordert daarom een levenslange gevangenisstraf.

Lees verder

36 personen opgepakt na Brusselse rellen

De politie heeft na de verschillende rellen van eind vorig jaar in Brussel in totaal 37 arrestaties verricht. Eén persoon werd zelfs twee keer opgepakt. Twintig andere verdachten werden al geïdentificeerd.

Lees verder

Crombez wil groei hoogste pensioenen stoppen

1.500 euro pensioen voor al wie voldoende lang heeft gewerkt, dat was het voorstel dat John Crombez onlangs lanceerde op de nieuwjaarsreceptie van SP.A. Nu zegt hij ook hoe hij dat voornemen (deels) wil betalen: door de stijging van de hoogste pensioenen te bevriezen.

Lees verder

Schadeclaims voor diamantroof Brussels Airport lopen in de miljoenen

Op het proces over de spectaculaire diamantroof op Brussels Airport, op 18 februari 2013, hebben de burgerlijke partijen donderdagvoormiddag hun schade-eisen geformuleerd. Die lopen in de ettelijke miljoenen.

Lees verder

Johan Cruijff, redder van Molenbeek

Molenbeek krijgt een Cruyff Court, dat de lokale jeugd voor radicalisering moet behoeden. Mechelen kent het al: 'We bereiken jongeren met wie we anders nooit in contact zouden komen.'

Lees verder

Pedofilieverdachte aangevallen door bezoeker rechtszaal

Een jongen die donderdag met zijn klas het Brusselse Justitiepaleis bezocht, heeft tijdens een zitting van de correctionele rechtbank een man aangevallen die terechtstond voor pedofilie. De jongeman ging nadien op de loop, maar werd opgepakt en wordt momenteel verhoord.

Lees verder

Taxi en Uber gelijk voor de wet in Brussel

Door nieuwe regelgeving die de Brusselse regering heeft goedgekeurd moeten bestelplatformen zoals Uber zich vanaf nu aan dezelfde voorwaarden houden als de klassieke taximaatschappijen. Ook wagens die verhuurd worden met chauffeur vallen onder de nieuwe regeling.

Lees verder

Michel over woonstbetredingen: 'Delicate balans tussen humaan en duidelijk zijn'

Premier Michel wil de wettekst over huiszoekingen naar mensen zonder papieren bijsturen. Dat heeft hij in de Kamer laten verstaan.

Lees verder

SP.A wil veel slankere overheidsadministratie
De Vlaamse socialisten willen 8,8 miljard euro extra uitgeven tegen 2030 aan 'nieuwe bescherming en nieuwe gelijkheid'. SP.A hoopt dat geld vooral te vinden in een veel slankere overheidsadministratie.
Lees verder

Europese Commissie: 'Geef klanten gratis kraantjeswater'

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, kwam donderdag met de oproep aan uitbaters van restaurants en cafés om gratis kraantjeswater aan te bieden. Horeca Vlaanderen ziet dat niet zitten: 'Voor horecazaken is kraantjeswater niet gratis.'

Lees verder

Zeven mannen opgepakt voor groepsverkrachting in Brussel

De lokale politie Brussel Noord heeft zeven mannen opgepakt die in december betrokken zouden geweest zijn bij een groepsverkrachting.

Lees verder

Homans wil gemeentes inschakelen tegen discriminatie op huurmarkt

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil de lokale besturen inschakelen om het makkelijker te maken een klacht wegens discriminatie op de huurmarkt in te dienen.

Lees verder

Kamer keurt effectentaks goed

De plenaire Kamer heeft donderdag de taks op de effectenrekeningen goedgekeurd. Die maatregel maakte deel uit van het Zomerakkoord en geldt als tegemoetkoming aan de eis van CD&V voor rechtvaardigde fiscaliteit.

Lees verder

364 voetbalvelden aan lege winkelruimte
De leegstand van winkels is op tien jaar tijd verdubbeld. En toch blijven we nieuwe winkelpanden bijbouwen, die vervolgens ook leeg staan.
Lees verder

Hele dag kans op regen

Vrijdag wordt opnieuw een heel wisselvallige dag, met regelmatig buien met regen, soms zelfs met smeltende sneeuw of korrelhagel. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten.

Lees verder

NMBS vervolgd voor blootstelling werknemers aan gif

De NMBS moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank omdat er tussen 2014 en 2016 tientallen werknemers zijn blootgesteld aan het giftige chroom 6. De stof kwam vrij toen arbeiders in Gentbrugge de verflaag afschuurden van oude MR 75 toestellen die ze aan het renoveren waren.

Lees verder