donderdag 1 februari 2018

[Nieuwsbrief van de stad Herentals] Schepencollege van 29 januari 2018

stad Herentals


Nieuwsoverzicht

Sterrenkijkdagen op het dorpsplein in Morkhoven

De Amateursterrenkundigen van Herentals (ASH-Polaris) staan weer paraat tijdens de Nationale Sterrenkijkdagen. Deze vinden plaats op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari, telkens vanaf 19 uur. Na verschillende edities op het Herentalse begijnhof stelt de vereniging haar telescopen dit jaar ter beschikking op een nieuwe locatie: het dorpsplein van Morkhoven. Bij helder weer kunt u naar de sterren kijken en leert u de belangrijkste sterrenbeelden terug te vinden. Maar er is meer. In het kader van Wereldtals kunt u in het Dorpshuis van Morkhoven (Dorp 12) doorlopend luisteren naar verhalen over sterrenbeelden uit andere culturen.

Om de sterrenhemel goed te kunnen waarnemen, dooft het stadsbestuur de openbare verlichting in de omgeving. Het dorpsplein is verkeersvrij op 23 en 24 februari van 18 tot 24 uur.


Ook wij sporten geestig gezond

Het college van burgemeester en schepenen ondertekende het charter Ook wij sporten geestig gezond. Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden hebben, net als hun leeftijdsgenoten, het recht om te bewegen en plezier te maken binnen het bestaande sportaanbod. Door het charter te ondertekenen wil het stadbestuur de Herentalse sportverenigingen motiveren om deze kwetsbare groep kansen te geven en hen zonder oordeel welkom te heten in de club. Het charter Ook wij sporten geestig gezond is een initiatief van G-Sport Vlaanderen, Sporta, Parantee-Psylos en CGG Passant.

 1 februari 2018

 
Stad Herentals | Augustijnenlaan 30 | 2200 Herentals | T 014-28 50 50 | F 014-21 78 28 | info@herentals.be
 

Ik wil mij uitschrijven op de nieuwsbrief.