vrijdag 2 februari 2018

Nieuwsbrief - 2 februari 2018

Nieuwsbrief Gemeente Essen
Nieuwsbrief - 2 februari 2018
Beste lezers

De gemeente heet nog heel wat werken en investeringen gepland in 2018. In het artikel 'Beleid in laatste rechte lijn' kom je te weten wat we nog van plan zijn.

De gemeenten Essen, Kalmthout en Wuustwezel zijn het zat. Daarom verenigen zij zich in een alcoholpreventieproject. Wie meer informatie wil over alcoholmisbruik en -preventie, is op zaterdag 10 februari welkom tijdens de aangrijpende voorstelling 'Nu ben ik het zat' van Myriam Bruyninckx in GC Kadans in Wuustwezel.

Wat houdt het in om een brandweerman of -vrouw te worden? Wij informeren je! Op zoek naar een goedkope fiets of brandhout? Kom dan naar onze openbare verkoop. Weet je niet naar welke secundaire school je moet? Dan biedt de scholenbeurs een oplossing. Ook op cultureel vlak hebben we veel te bieden: Pascale Platel, een ski- en snowboarddag, een try-out van King Dalton ...

Er is in februari weer heel wat te doen in Essen. We zien je graag op een van de vele activiteiten.
Nieuws
Medische foto's ook in Essen
Je hoeft niet naar het ziekenhuis in Brasschaat of Antwerpen te gaan om medische foto's te nemen. Bij de polikliniek in Essen kan je net zo goed terecht voor röntgenfoto's of een echografie.
lees meer
Schoolmoestuin in het kloosterpark
In de samentuin Hemelrijk ontwikkelde de gemeente Essen eerder een samentuinproject. In het kloosterpark van het College komt nu een schoolmoestuin. De lagere school van het College, de groenouders en VELT zetten er samen hun schouders onder.
lees meer
Koffiestop op 23 februari
De Koffiestop van Broederlijk Delen is een gekend concept: vrijwilligers stellen een standje op, schenken (h)eerlijke koffie en ontvangen een vrije bijdrage van passanten.
lees meer
Essen, Kalmthout en Wuustwezel zijn het zat
Wuustwezel, Kalmthout en Essen verenigen zich in een alcoholpreventieproject. Op vrijdag 2 februari stellen de drie gemeentes een gezamenlijke visietekst voor tijdens een persmoment om 11.00 uur in Café de Bijl, Dorpsstraat 97, 2990 Wuustwezel.
lees meer
Regiosportdagen voor senioren
Tijdens onze jaarlijkse sporteldagen kunnen 50-plussers samen van sport en van het leven genieten. De verschillende gemeenten van de sportregio bieden sportdagen aan voor senioren. Dat zorgt voor een ruim aanbod van zowel gekende als nieuwe sporten. Bewegen op eigen tempo staat centraal.
lees meer
(N)iemandsland zoekt helpers achter de schermen
Meer dan 250 spelers, zangers, dansers en figuranten schreven zich reeds in voor het spektakel (N)iemandsland. Op het podium hebben we dus voorlopig voldoende volk, waarvoor dank! Maar achter de schermen kunnen we nog man- en vrouwkracht gebruiken.
lees meer
Beleid in laatste rechte lijn
De gemeente Essen gaat met een gezonde portefeuille het laatste jaar in van de legislatuur. De voorbije periode werden de schulden meer dan gehalveerd, van ruim 18 miljoen euro naar 7,3 miljoen euro. On 2018 plant de gemeente nog voor bijna 5 miljoen euro investeringen.
lees meer
Huist er een brandweerman of -vrouw in jou?
De brandweer in de gemeente Essen maakt deel uit van Brandweerzone Rand. De brandweer is steeds op zoek naar nieuwe brandweerlui. De brandweerpost van Essen zocht drie vuurvechters en vond er slechts één. Wij willen je warm maken om brandweerman te worden. Want we kunnen er best nog gebruiken.
lees meer
Openbare verkoop op 24 februari
In het gemeentemagazijn naast de Heuvelhal kan je op zaterdag 24 februari interessante koopjes doen. De gemeente verkoopt per opbod voornamelijk fietsen en loten hout.
lees meer
Alle nieuws
in Essen
03/02/2018 Pascale Platels TET Talk
07/02/2018 Scholenbeurs 2018
15/02/2018 Ski- en snowboarddag
21/02/2018 Kinderfilm 'Masha en de Beer naar de bioscoop'
24/02/2018 Openbare verkoop
24/02/2018 King Dalton | Try-out 'The Third'
28/02/2018 sporten met oma en opa
Alle activiteiten
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
2013 © gemeente Essen