Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 februari 2018

Miljoenenfonds voor opkrikken infrastructuur

Miljoenenfonds voor opkrikken infrastructuur

De federale regering, de verzekeraar AG en Synatom, de beheerder van de nucleaire spaarpot, werken aan de oprichting van een infrastructuurfonds ter waarde van 150 miljoen euro.

Lees verder

Politie verhindert bomaanslag in New York

De politie van New York heeft twee broers opgepakt die een bomaanslag voorbereidden.

Lees verder

Zware brand in Leuvens studentenkot: vijf studenten naar ziekenhuis
LEUVEN - In de Parkstraat in Leuven heeft vrijdagochtend een zware brand gewoed in een studentenkot van de KU Leuven. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, de schade aan het pand is aanzienlijk.
Lees verder

Landuyt: 'Eén stem minder dan in 2012 en ik stop'

Brugs burgemeester ­Renaat Landuyt (SP.A) stapt uit de politiek als hij niet minstens evenveel stemmen haalt als in 2012.

Lees verder

Eenpersoonskamer? Dan opereert prof, anders mogelijk de assistent

Patiënten die in het UZ Leuven een operatie ondergaan, kunnen kiezen: ofwel een eenpersoonskamer en de garantie dat de prof de ingreep uitvoert, ofwel een meerpersoonskamer en de kans dat een arts-assistent het scalpel hanteert. 'Dit is een vorm van klassengeneeskunde', zegt gezondheidseconoom Lieven Annemans (Universiteit Gent) in De Morgen.

Lees verder

Hoe uw achtjarige kinderen Facebook zullen blijven gebruiken
Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) zal binnenkort een wetsvoorstel indien waarin staat dat kinderen vanaf dertien jaar op Facebook kunnen. Maar volgens technologiejournalist Dominique Deckmyn kan uw achtarige zoon- of dochterlief nog steeds een profiel aanmaken. En wetenschapsredacteur Pieter Van Dooren legt uit hoe we binnenkort misschien opnieuw supersonisch kunnen vliegen, vijftien jaar na het einde van de Concorde.
Lees verder

Rechtbank behandelt alle dossiers over rellen 11 november samen

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag geen uitspraak gedaan in de verschillende dossiers over de rellen die op 11 november plaatsvonden in het centrum van Brussel. De rechtbank wil alle dossiers samen behandelen en stelt daarom alle zaken uit naar vrijdag 16 maart.

Lees verder

Dit weekend bekerfinales volleybal in Antwerps Sportpaleis

Zondag staan in het Antwerpse Sportpaleis de finales in de Beker van België volleybal op het programma. Om 14u nemen Roeselare en Maaseik het tegen elkaar op bij de mannen, een heruitgave van de eindstrijd van vorig jaar. De affiche bij de vrouwen is Asterix Avo Beveren-Oudegem. Die wedstrijd gaat om 18u van start.

Lees verder

Niet met elk diploma secundair naar unief
Een zevende jaar na een beroepsopleiding zal in de toekomst niet automatisch toegang geven tot het hoger onderwijs.
Lees verder

ONGEHOORD. 'Schaatsen is een belangrijk transportmiddel in steden zoals Amsterdam'
Elke week passeren er heel wat opmerkelijke uitspraken de revue in de media. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Sam Louwyck over veroordeling dronken rijden: 'Het is een heksenjacht'
Acteur Sam Louwyck (51) werd vorige week voor de vierde keer veroordeeld door de politierechter voor dronken rijden. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Een te strenge straf, vindt Louwyck zelf. Dat zei hij donderdagavond in Van Gils en Gasten op Eén.
Lees verder

'Rij maar in mijn middenvak': zo klinkt 'Temptation'-seksscène bij 'De Ideale Wereld'
Wie 'Temptation Island' maar niets vindt, kan zich misschien wel amuseren met de versie van 'De Ideale Wereld'. Het satirisch actualiteitsprogramma heeft de derde aflevering met de allereerste seksscène wat aangepast, met als resultaat: een debat over middenvakrijders. 'Oh ja, rij maar in mijn middenvak!'
Lees verder

'Ik wil niet "die met haar alcoholprobleem" zijn'
'Mensen maken in hun leven dingen mee.' Ik voel schroom erover te beginnen, zoveel jaar na datum en als zoveelste in een rijtje pers, maar Tania Van der Sanden haalde het eerder zelf al aan, 'dat hele alcoholgegeven'. 'Op zeker ogenblik denk je: het is gepasseerd. Maar dat is het nooit, weet ik intussen. In elk interview komt de vraag: hoe gaat het nu met u? Dus begin ik er meestal zelf over.'
Lees verder

Brusselse relschopper riskeert 40 maanden cel: 'Staat op punt profcontract voetbal te tekenen'

Het Brusselse parket heeft vrijdag een celstraf van 40 maanden gevorderd tegen een jongeman die betrokken was bij de rellen die op 25 november plaatsvonden op de Louizalaan en aan de Naamsepoort.

Lees verder

De vraag naar interim managers blijft toenemen
Nu het aantal hooggekwalificeerde beschikbare interim management professionals blijft stijgen op de Belgische arbeidsmarkt, kiezen werkgevers er vaker voor om gespecialiseerde interim managers aan te spreken om hun functies in te vullen. Welke profielen waren het meest gevraagd en hoe zullen rekruteringsactiviteiten evolueren in 2018?
Lees verder

Thierry Neuville aan de leiding halverwege tweede dag Rally van Zweden

Thierry Neuville en corijder Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) staan na de drie ochtendritten van vrijdag aan de leiding in de Rally van Zweden, de tweede WK-manche. Hij heeft 3.7 seconden voorsprong op zijn Noorse teamgenoot Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC). De Fin Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) volgt als derde op 5.3 seconden van Neuville.

Lees verder

Rome opgeschrikt door gigantisch zinkgat: 'Kroniek van een aangekondigde ramp'
Als je de beelden ziet, is het moeilijk te geloven dat er geen slachtoffers vielen: een gigantisch zinkgat slokte woensdag in Rome zeven wagens op. De schade is enorm. Maar volgens omwonenden zat dit er al lang aan te komen.
Lees verder

Een op de acht voelt discriminatie op het werk
Diversiteit vinden heel veel Belgen belangrijk. Maar op de werkvloer loopt het soms mis. Door de combinatie werk-gezin of door discriminatie.
Lees verder

42 pandajongen vieren Chinees nieuwjaar
Vandaag is het Jaar van de Hond van start gegaan. Om dat te vieren, worden de pandajongen in het hele land getoond om de wereld een gelukkig nieuwjaar te wensen. Deze 42 jongen stelen alvast alle harten.
Lees verder

Goffin krijgt kans op revanche voor verloren Masters-finale cadeau van Berdych

David Goffin (ATP-7) heeft een plaats in de halve finale op het sterk bezette ATP-toernooi van Rotterdam cadeau gekregen van Thomas Berdych (ATP-17). De Tsjech moest voor de start van zijn kwartfinale tegen Goffin ziek forfait geven. In de halve finale wacht voor onze landgenoot mogelijk een confrontatie met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-5). Een kans op revanche voor de verloren finale van de Masters. Dimitrov moet dan wel deze namiddag zijn kwartfinale winnen tegen de Rus Andrey Rublev (ATP-34).

Lees verder

Dit is de extreemrechtse club van Nikolas Cruz, moordenaar

Republic of Florida, een blank-nationalistische haatgroep, was er snel bij om te zeggen dat schutter Nikolas Cruz 'een van hen was'. Wie zijn zij en waarom doen ze dat?

Lees verder

Amerikaanse transvrouw geeft borstvoeding

Een transgendervrouw gebruikte een antibraakmiddel om de melkafgifte van haar borsten te stimuleren. Het lukte.

Lees verder

Max Verstappen: "Ik heb geen speciale doelen nodig om gemotiveerd te zijn"
In een vooruitblik naar het komende seizoen laat Max Verstappen weten dat hij geen specifieke doelen nodig heeft om gemotiveerd te zijn. Het zit naar eigen zeggen in zijn natuur om altijd zijn best te doen.
Lees verder

Finnen bestrijden stress op wel heel opvallende manier in PyeongChang

Wie dacht dat breien voor oude vrouwen was, komt bedrogen uit. Het Finse team op de Winterspelen in PyeongChang vindt breien hip. De Finnen focussen op garen, steken en lussen in plaats van op sprongen, salto's en draaien. "Het is typisch Fins en helpt tegen de stress", zei de Finse snowboardcoach Antti Koskinen.

Lees verder

Magnus Cort Nielsen aan het feest in Oman, Van Avermaet vierde en behoudt leiderstrui

Magnus Cort Nielsen (Astana) heeft de vierde etappe in de Ronde van Oman gewonnen. Greg Van Avermaet kwam als vierde over de streep en behoudt zijn rode leiderstrui. Nielsen won de sprint van een beperkt groepje. De Deense wielrenner overleefde als enige echte spurter de klimmetjes.

Lees verder

Het is tijd voor de koningin

Volgende nacht komt Lindsey Vonn in actie op de Winterspelen. De Amerikaanse doet – tenzij de wind er anders over beslist – een gooi naar een medaille op de Super-G. De fotografen houden zich klaar voor de koningin van de Winterspelen.

Lees verder

UZ Leuven reageert: 'Kwaliteit moet altijd hetzelfde zijn'

De UZ Leuven betreurt dat 'de indruk wordt gewekt dat niet alle patiënten een even goede behandeling zouden krijgen'.

Lees verder

Jelena Peeters schaatst naar tiende plaats in race waar Nederlandse debutante het goud wint

Jelena Peeters heeft de vijf kilometer op een tiende plaats beëindigd. Het goud ging naar de 23-jarige Nederlandse debutante Esmée Visser, voor de Tsjechische legende Martina Sablikova en de OAR-atlete Natalia Voronina.

Lees verder

TreinTramBus: 'Descheemaecker vertelt maar deel van de waarheid over besparingen De Lijn'

De staking bij De Lijn vandaag is buiten proportie in vergelijking met de besparingen die er komen. Dat vindt Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur, die het over een 'kleine efficiëntie-oefening' heeft. 'Er zijn wel degelijk zware besparingen', reageert TreinTramBus, dat wel begrip kan opbrengen voor de acties.

Lees verder

Wordt het te druk op de Noordzee?
Met de toekomstige bouw van drijvende eilanden van zonnepanelen wordt het wel erg druk op de Noordzee.
Lees verder

De berekende gok van Landuyt

Eén stem minder en de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) trekt een streep onder zijn politieke carrière. Hoog spel of een fluitje van een cent?

Lees verder

Air Belgium heeft eerste vliegtuigen beet

Luchtvaartmaatschappij Air Belgium heeft een nieuwe stap gezet in de richting van de eerste commerciële vlucht, die eind maart zou moeten plaatsvinden. De eerste twee vliegtuigen werden vrijdag ingeschreven in het luchtvaartregister.

Lees verder

Helft minder merkdealers in drie jaar
Het aantal verkooppunten dat exclusief verbonden is aan één automerk, is de voorbije drie jaar in België gehalveerd van 3.647 tot 1.800.
Lees verder

Ex-trainer Racing Genk is voor de tweede keer bondscoach van Schotland

Alex McLeish (59) is vrijdag officieel voor de tweede keer aangesteld als bondscoach van de Schotse nationale ploeg. De voormalige trainer van Racing Genk zette zijn handtekening onder een contract tot 2020.

Lees verder

Bondsparket vordert voorwaardelijke sluiting van stadion tegen Club Brugge na oerwoudgeluiden

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft voor de Geschillencommissie Hoger Beroep een voorwaardelijke sluiting van het stadion voor één match en een boete van 5000 euro gevorderd tegen Club Brugge na racistische spreekkoren aan het adres van Charleroi-speler Francis Nganga tijdens het competitieduel van 4 februari.

Lees verder

Het privébusje komt zo

Bij De Lijn staakt het personeel uit protest tegen een nakende privatisering van het busvervoer in Vlaanderen. Maar zo'n vaart zal het niet lopen.

Lees verder

LIVESTREAM. Volg hier marathon-ruimtewandeling rond het ISS
Twee astronauten maken vandaag een ruimtewandeling van meer dan zes uur rond het ISS. Volg hier hoe astronauten Mark Vande Hei (VS) en Norishige Kanai (Japan) herstellingen uitvoeren aan het ISS.
Lees verder

Facebook veroordeeld voor schending privacy

De Nederlandstalige rechtbank van Brussel heeft Facebook bevolen om te stoppen met het volgen van Belgische internetgebruikers. De zaak was aangespannen door de Privacycommissie.

Lees verder

Club verliest met Clasie nog een extra pion tegen Genk: "De opeenvolging van wedstrijden speelt hem parten"

Leider Club Brugge ontvangt zaterdag om 20u30 Racing Genk op 27ste speeldag in de Jupiler Pro League. Brugge probeert dan uit haar dipje te geraken. Maar moet het tegen Genk wel doen zonder basisspeler Jordy Clasie. Hij is licht geblesseerd. Trainer Ivan Leko blijft rustig en wil niet spreken van een crisis. "Tegen Genk kunnen we bewijzen dat er geen crisis heerst in Brugge. Het is tijd voor een overwinning", zegt Leko.

Lees verder

Goed nieuws voor Van Aert: team krijgt toch uitnodiging voor Strade Bianche

Wout van Aert mag dan toch meedoen aan de Strade Bianche. Organisator RCS liet weten dat zijn team Veranda's Willems - Crelan een bijkomende wildcard overhandigd krijgt. Goed nieuws dus voor Van Aert.

Lees verder

Celliste op straat beroofd van cello van meer dan 1 miljoen euro

Een beroepsmuzikante is in de regio van Parijs op straat beroofd van een cello uit de 18de eeuw die meer dan 1 miljoen euro waard is. Ook haar strijkstok uit de 19de eeuw werd gestolen.

Lees verder

Overlevende schietpartij Columbine: 'Probeer pijn niet te verdringen'

De dodelijke schietpartij van afgelopen woensdag in Parkland, Florida, bracht traumatische herinneringen naar boven bij Austin Eubanks. Als zeventienjarige scholier overleefde hij ternauwernood de schietpartij op de Columbine High School. 'Laat je emoties de vrije loop', is zijn advies voor slachtoffers en nabestaanden.

Lees verder

In plantentuin Meise staat opnieuw reuzenaronskelk in bloei

In de plantentuin in Meise is vrijdag om 13 uur een reuzenaronskelk in bloei gegaan. De komende 72 uur kan het publiek komen kijken en vooral ruiken, want de bloem staat erom bekend een 'lijkengeur' te verspreiden.

Lees verder

Nafi Thiam test wintervorm op BK indoor, Eline Berings topfavoriete voor 60 meter horden

Zaterdag vindt in de Topsporthal in Gent het BK indooratletiek plaats. Voor Nafi Thiam, die in het verspringen en op de horden uitkomt, is het de enige competitie in België deze winter. Midden volgende week beslist ze over haar deelname aan het WK in Birmingham begin maart. Voor de andere Belgen is het BK de laatste kans op kwalificatie voor dat WK.

Lees verder

Ondanks dopingperikelen is Chris Froome gewoon kopman in Tirreno-Adriatico

Christopher Froome zal kopman zijn voor Team Sky in Tirreno-Adriatico in maart. Dat maakte zijn ploeg vandaag bekend tijdens de Ruta Del Sol, waar Froome momenteel zijn eerste competitie-kilometers aflegt.

Lees verder

Advocaat over schutter Florida: 'Hij is een kind. Hij is gewoon een gebroken mens'
Nikolas Cruz, de jongeman die in een school in Parkland 17 mensen doodschoot, is donderdag een eerste keer voor de rechtbank verschenen. Zijn advocaten vertelden er hoe hij terugblikt op zijn gruweldaad.
Lees verder

Positief nieuws uit Gentse ziekenboeg: "Simon, Esiti en Christiansen trainen weer met de groep"

AA Gent kijkt zondag om 14u30 KV Mechelen in eigen huis in de ogen. Gent kan in de competitie voor de tiende match op rij ongeslagen blijven in de Ghelamco Arena. Die goede flow zet zich ook door in de Gentse ziekenboeg. "Moses Simon, Anderson Esiti en Anders Christiansen trainen weer met de groep", zegt Yves Vanderhaeghe.

Lees verder

380 banen op de tocht bij Medtronic in Opglabbeek

Het bedrijf Medtronic, gespecialiseerd in medische technologie, wil zijn distributiecentrum in Opglabbeek sluiten. Er staan 380 banen op de tocht, zo hebben directie en vakbonden vrijdag samen aangekondigd.

Lees verder

Startschot BinckBank Tour dit jaar in Heerenveen

De BinckBank Tour gaat op 13 augustus 2018 van start in het Nederlandse Heerenveen. Net als vorig jaar ligt de aankomst zes dagen later in Geraardsbergen. Dat heeft de organisatie achter de enige WorldTour-wielerronde in de Lage Landen vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Club Brugge keurt racisme niet goed, maar "het zijn individuele gevallen"

Club Brugge moest zich vrijdagnamiddag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaan verantwoorden voor het gedrag van haar supporters tijdens de thuiswedstrijd van 4 februari tegen Sporting Charleroi (3-3). Blauw-zwart veroordeelt de racistische spreekkoren. "Maar zonder het probleem te willen minimaliseren, het gaat hier over individuele gevallen", aldus raadsman Hannes D'Hoop ter zitting.

Lees verder

Jessica Chastain, Oscar Isaac en een maffieuze aktetas

Weekend! Tijd om de opnames op uw digicorder eindelijk te bekijken. De liefdesperikelen bij 'Tempation Island' en 'Blind Getrouwd' al gezien? Dan kunt u afstemmen op een van deze vijf tips.

Lees verder

Vereniging verkeersslachtoffers: 'Nodigen Sam Louwyck uit ons week te helpen'

De uitlatingen van acteur Sam Louwyck over zijn veroordeling voor dronkenschap achter het stuur ontlokken kwade reacties. Belangenverenigingen van verkeersslachtoffers reageren verbolgen.

Lees verder

'Klassengeneeskunde' kan UZ Leuven zuur opbreken

Het kamerbeleid van het UZ Leuven, dat garandeert dat wie een eenpersoonskamer neemt de prof-arts als geneesheer krijgt, wordt door het ziekenhuis zelf nader onderzocht. Het is in strijd met de ziekenhuiswet.

Lees verder

Deze Belgen zie je komende zomer op Rock Werchter
Naar aanleiding van de 'Week van eigen Kweek' op Studio Brussel, hebben de organisatoren van Rock Werchter alle Belgen bekendgemaakt die komende zomer naar het festival zullen afzakken.
Lees verder

Olifantje gered uit diepe waterput
In Thailand is men er in geslaagd om een olifantenjong te redden uit een waterput. Met behulp van een kraan kon het jong na drie uur met zijn moeder herenigd worden.
Lees verder

Drie bekende journalisten in Turkije veroordeeld tot levenslang

Op de dag van de vrijlating van Deniz Yücel, een Duits-Turkse correspondent van Die Welt die al maanden in de gevangenis zat in Turkije, heeft een Turkse rechtbank drie prominente Turkse journalisten wegens veronderstelde banden met de Gülenbeweging tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

Lees verder

Jupiler Pro League - Lokeren riskeert 2.000 euro voor projectielen en anti-Waalse gezangen

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft in totaal 2.000 euro boete gevorderd als sanctie tegen Lokeren, dat zich moest verdedigen voor supportersincidenten in de thuismatch tegen Standard op 3 februari.

Lees verder

De Backer: 'Mijlpaal voor privacy in ons land'

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) is opgetogen over de veroordeling van Facebook. De Backer noemt de uitspraak een 'belangrijke mijlpaal voor de privacy in ons land en Europa'. Hij betreurt dat Facebook in beroep gaat.

Lees verder

Brusselaar moet maandag niet op MIVB rekenen

Een 'vergadering van de laatste kans' bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB is vrijdagmiddag afgesprongen. Dat is vernomen bij de liberale vakbond ACLVB. Maandag wordt er gestaakt.

Lees verder

Bekendste opruimgoeroe krijgt eigen show op Netflix
De Japanse Marie Kondo schreef bestsellers over opruimen en werd wereldwijd een hype. Na haar succesvolle boeken krijgt ze nu ook een eigen tv-show op Netflix.
Lees verder

Van Nice naar Corsica met de fiets
Fransman Stephane Rousson is een dromer. Hij heeft een fiets-zeppelin ontworpen, waarmee hij ooit van Nice naar Corsica wil vliegen.
Lees verder

Cool Runnings in Pyeonchang: Jamaicaanse vrouwen vinden net op tijd een bobslee

Vier dagen voor de start van de bobsleecompetitie op de Olympische Spelen in Pyeongchang hebben de Jamaicaanse bobsleevrouwen een bobslee gevonden. Een woordvoerder van het team bevestigde vrijdag dat een Jamaicaanse bierproducent de nieuwe bob zal schenken.

Lees verder

Lars Boom slaat Vlaams openingsweekend over

Wielrenner Lars Boom maakt pas begin volgende maand zijn rentree in het peloton. De 32-jarige Nederlander heeft in overleg met de ploegleiding van LottoNL-Jumbo besloten het Vlaamse openingsweekend over te slaan en zich te richten op Parijs-Nice. Boom is herstellende van een operatie om hartritmestoornissen te verhelpen.

Lees verder

Racing speelt gelijk tegen Spaanse landskampioen op Euro Hockey Indoor voor clubs

Racing is vrijdag in de Champions Cup indoorhockey voor mannenteams voorbij Complutense geraakt. De Brusselaars speelden in het Zwitserse Wettingen 3-3 gelijk tegen de Spaanse landskampioen.

Lees verder

Nét niet voor Campenaerts, Geraint Thomas heerst in tijdrit Ronde van Algarve

Na twee uur en een half in de hotseat strooide Geraint Thomas (Team Sky) roet in het eten van Victor Campenaerts. Thomas startte als laatste en was de snelste tegen de klok in de derde rit in Algarve. Hij was elf seconden sneller dan Campenaerts op het heuvelachtige parcours van iets meer dan twintig kilometer in Lagoa.

Lees verder

Netanyahu komt op bezoek in het Witte Huis

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is op 5 maart te gast in het Witte Huis. Dat heeft vrijdag een hoge functionaris van de regering-Trump meegedeeld.

Lees verder

StuBru-luisteraars vinden 'Mia' opnieuw het beste Belgische nummer

Voor het vierde jaar op rij hebben de luisteraars van Studio Brussel 'Mia' van Gorky verkozen tot het beste Belgische nummer. Het nummer staat op 1 in 'De 100 van Eigen Kweek'. Op de tweede plaats staat 'Goud' van Bazart.

Lees verder

Mathieu van der Poel al zeker van eindzege voor start in Middelkerke

Zaterdag valt in kustgemeente Middelkerke het doek over de 36e editie van de Superprestige. Bij de mannen elite gaat de eindzege voor het tweede jaar op rij naar Mathieu van der Poel. Ook in het seizoen 2014-2015 was de Nederlander al eens heer en meester. Enkel bij de dames elite, beloften en juniores ligt de strijd nog open voor wat betreft de eindoverwinning in het regelmatigheidsklassement.

Lees verder

Vestingcross Hulst zoekt opvolger voor Mathieu van der Poel

Zondag vindt in het Nederlandse Hulst, op en rond de Glacisweg, de tweede editie plaats van de 'Vestingcross'. Dit is meteen de laatste veldrit in de reeks van de Brico-Crossen, waar evenwel geen klassement aan is gekoppeld

Lees verder

Neuville blijft aan de leiding in Rally van Zweden

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) staat na afloop van de tweede wedstrijddag in de rally van Zweden aan de leiding. De Belg nam na de 3e klassementsrit de leiding over van Ott Tänak (Toyota Yaris WRC). Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als tweede op 4.9 sec van zijn Belgische teamgenoot. Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) zorgt voor een volledig Hyundai podium. De Kiwi volgt als derde op 12.1 sec van Neuville.

Lees verder

Nieuw onderzoek naar matchfixing Albanese voetbalclub

Voor de Albanese voetbalclub KF Skënderbeu dreigt een lange uitsluiting van Europees voetbal. De Europese voetbalbond UEFA doet opnieuw onderzoek naar matchfixing bij de huidige koploper van de Albanese competitie, die daar twee jaar geleden al voor werd gestraft. De toenmalige kampioen van Albanië mocht toen een seizoen geen Europees voetbal spelen.

Lees verder

Bayern München rekent na drie maanden afwezigheid opnieuw op Thiago Alcantara

Thiago Alcantara maakt zaterdag na een revalidatie van bijna drie maanden zijn wederoptreden bij Bayern München. De Spaanse middenvelder komt in de competitiewedstrijd van 'der Rekordmeister' tegen Wolfsburg meteen aan de aftrap, zo bevestigde Bayern-coach Jupp Heynckes vrijdag.

Lees verder

Ex-voorzitter Watford beschuldigd van witwaspraktijken in Spanje

De voormalige voorzitter van de Engelse voetbaleersteklasser Watford, de Italiaan Raffaele Riva, moet in Spanje voor de rechtbank verschijnen in een zaak van fiscale fraude. Dat heeft de rechtbank vrijdag bekendgemaakt. De zaak draait rond de Spaanse tweedeklasser Granada.

Lees verder

Er komt dan toch een onderzoek naar racisme tegen Mario Balotelli

De organisatie van het Franse profvoetbal LFP heeft alsnog een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een klacht van Mario Balotelli. De Italiaanse spits van OGC Nice beweerde vorige week tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Dijon (3-2) op racistische wijze bejegend te zijn door fans van de thuisclub. Balotelli meldde dat ook bij de scheidsrechter, maar dat kwam hem op een gele kaart te staan vanwege verbaal wangedrag.

Lees verder

Bert Anciaux: 'Ik doe niet mee aan een opbod om ter minst belastingen'

SP.A-senator Bert Anciaux wijst zijn partij op de gevaren van het voorstel rond de erfbelasting.

Lees verder

Charleroi-doelman Penneteau moet geopereerd worden aan de knie

Charleroi zal doelman Nicolas Penneteau enkele weken moeten missen. De Franse sterkhouder van de Carolo's liep donderdag op training een knieblessure op. "Hij gaat maandag onder het mes", liet Charleroi weten.

Lees verder

FBI: 'We waren gewaarschuwd voor schutter Florida'

De FBI geeft toe dat het tips over Nikolas Cruz, de 19-jarige die woensdag een bloedbad aanrichtte op een school in Parkland, niet behoorlijk heeft opgevolgd. 'De informatie had moeten worden onderzocht.'

Lees verder

School in Washington in lockdown na melding van 'actieve schutter'

Het Highline College in Des Moines, in de Amerikaanse staat Washington, is vrijdag volledig door de politie ontruimd na berichten over geweerschoten en een 'actieve schutter' op de campus.

Lees verder

Seriemoordenaar Michel Fourniret bekent moord op twee vrouwen

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vorige week door de onderzoeksrechter in Parijs ondervraagd. Hij heeft bekend dat hij in 1988 en 1990 twee vrouwen vermoord heeft, zo meldt Le Parisien.

Lees verder

Dertien Russen beschuldigd van inmenging Amerikaanse verkiezingen

Het Amerikaanse gerecht heeft dertien Russen en drie Russische instellingen in staat van beschuldiging gesteld voor 'inmenging in de verkiezingen en in het politieke proces van de Verenigde Staten'. Dat heeft speciaal procureur Robert Mueller vrijdag via een persmededeling laten weten.

Lees verder

Mogelijke partner voor wolvin Naya gespot in Nederland

In het Nederlandse Twente is dinsdagochtend een nieuwe wolf gespot. De wolf kon vanuit een voertuig op korte afstand gefotografeerd worden. De vraag is nu of het dier onze wolvin Naya zal komen vergezellen. Ook zij passeerde die streek om vervolgens in één ruk door te lopen naar ons land en zich te settelen op het militaire domein van Leopoldsburg.

Lees verder

Opschudding in Premier League: vier profspelers stelen taxi tijdens stage in Barcelona

Het rommelt bij West Bromwich Albion, de club van Rode Duivel Nacer Chadli. Terwijl de club op stage was in het Spaanse Barcelona, hebben vier profspelers zich serieus misdragen. Het kwartet zou volgens berichten in de Spaanse en Britse media een taxi gestolen hebben om half zes 's ochtends, na een nachtje stappen...

Lees verder

Mentaal ijzersterke Roger Federer is de nieuwe nummer één na zege in Rotterdam

Roger Federer heeft vrijdagavond opnieuw tennisgeschiedenis geschreven. Na zijn zege tegen de Nederlander Robin Haase (ATP 42) in de kwartfinales van het ATP-toernooi van Rotterdam (hard/1.862.925 euro) wordt de Zwitser de oudste nummer één van de wereld ooit. Toch kreeg Federer het niet cadeau, Haase won verrassend de eerste set. Daarna sloeg de diesel bij de Zwitser echter aan, met twee keer 6-1 mocht hij vieren.

Lees verder

Opnieuw wanpraktijken bij Brusselse stadsvzw aan het licht gebracht

Een audit heeft aan het licht gebracht dat stadsvzw Gial, dat instaat voor de informatica van de stad Brussel, tussen 2000 en 2017 drie miljoen euro heeft uitbetaald aan Michel Leroy, die zowel als zelfstandig consulent en als directielid voor de vzw werkte.

Lees verder

Nederlandse 'oorlogsheld' wil eigen boek verfilmen

Nederlands bekendste militair Marco kroon werkt aan een film over zijn tijd als militair in Afghanistan. De basis van de film is het boek 'Danger Close', waarin Kroon de heldendaden beschrijft waar hij in 2009 de hoogste militaire onderscheiding voor kreeg.

Lees verder

N-VA opnieuw kritisch voor 'lakse' Brusselse rechters
Twee mannen die tijdens een trouwstoet door Dilbeek politieagenten sloegen, kregen geen straf van een Franstalige rechter. 'Dit tart elke verbeelding', zegt de N-VA.
Lees verder

STVV stuurt Anderlecht met schaamrood op de wangen terug

Anderlecht blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verloor na een flauwe vertoning terecht van STVV en mocht zelfs nog blij zijn dat het maar 1-0 werd op Stayen. Zo sluit paars-wit een woelige week af met een tweede nederlaag op een rij. Anderlecht kon al vijf wedstrijden niet meer winnen en dreigt zijn derde plaats kwijt te raken aan AA Gent.

Lees verder

AS Monaco en Tielemans rollen Dijon op

AS Monaco heeft vrijdagavond op de 26e speeldag in de Franse Ligue 1 een 4-0 zege geboekt tegen Dijon. Rode Duivel Youri Tielemans voetbalde 79 minuten mee bij de Monegasken.

Lees verder

BINNENKIJKEN. Sixtieshuis in Gent vol kunst

Frank heeft een hart voor kunst, Astrid voor decoratie. Hun passies komen samen in hun gerenoveerde jaren­zestighuis in Gent. Dierendonckblancke Architecten greep in waar dat nodig was voor het comfort, maar liet het karakter van de woning ongemoeid.

Lees verder

Gert Cockx moet voor rechter verschijnen voor gesjoemel bij politievakbond

De Mechelse raadkamer heeft beslist om Gert Cockx door te verwijzen naar de rechtbank. Hij zou gesjoemeld hebben met geld van de politievakbond NSPV, waarvan hij jarenlang voorzitter was.

Lees verder

Mooi eindresultaat voor Hendrickx in kür, Vanreusel net in de top 40 in super-G

Jorik Hendrickx kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn prestatie in de kür. Onze landgenoot deed het vrijdag al heel goed in de korte kür en scoorde in de vrije kür 164,21 punten, waarmee hij net onder zijn persoonlijk record bleef. Onze landgenoot zakte wel van de elfde naar de veertiende plek, maar deed het wel beter dan vier jaar geleden in Sochi. Kim Vanreusel werd 40ste in de super-G in het alpineskiën.

Lees verder

Snowboardster zorgt voor absolute sensatie met goud in alpineskiën, Vonn stelt teleur

De sensatie op de Winterspelen heet vandaag Ester Ledecka. De Tsjechische reisde af naar Pyeongchang om te schitteren in het snowboarden, maar Ledecka verraste iedereen door goud te veroveren op de super-G in het skiën. Titelverdedigster Anna Veith eindigde als tweede, topfavoriete Lindsey Vonn werd pas zesde na een fout in haar run.

Lees verder