Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 februari 2018

Medisch onderzoek verandert: Crevits stuurt kinderen ook langs psycholoog

Medisch onderzoek verandert: Crevits stuurt kinderen ook langs psycholoog
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steekt het medisch onderzoek op school in een nieuw jasje. Elke leerling zal voortaan nog maar vijf keer gecheckt worden, maar er komt meer aandacht voor het psychologische welbevinden, zo berichten Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.
Lees verder

Natasha (23) werd in Albanië verliefd op Belgische student. Toen ze zijn thuis opzocht, begon haar nachtmerrie
De 23-jarige Natasha dacht dat ze de liefde van haar leven had gevonden, toen ze de Belgische Peter had leren kennen aan de universiteit in Albanië. Met veel plezier trok ze na enkele maanden mee naar zijn thuisland om zijn ouders te ontmoeten. Of dat dacht ze toch. Toen ze in België aankwamen,...
Lees verder

Coucke over miljardenclaim van Perrigo: "Vervelend, maar alle vertrouwen in uitkomst"
Marc Coucke heeft "alle vertrouwen" in de uitkomst van de monsterclaim van farmareus Perrigo tegen hem. Dat zegt hij in een bericht op Twitter. "Verdediging/tegenclaim worden minutieus uitgewerkt", luidt het.
Lees verder

"Vleesleverancier van Colruyt en Delhaize schuldig aan onvoorstelbare dierenmishandeling"
Dierenrechtenorganisatie Animal Rights beschuldigt vleesproducent El Pozo van "onvoorstelbaar dierenleed". Het Spaanse bedrijf levert onder andere vlees aan Colruyt en AD Delhaize. Animal Rights roept de supermarktketens dan ook op om producten van het bedrijf uit het aanbod te bannen.
Lees verder

Sportvliegtuig stort neer in Hasselt: twee doden
In de Bredestraat in Stokrooie (Hasselt) is maandagmiddag, omstreeks 13u20 een vliegtuig gecrasht. Volgens de eerste berichten vloog de piloot in hoogspanningskabels. De politie bevestigt dat er daarbij twee doden vielen.
Lees verder

Politie waarschuwt voor 'tweede aanmaningsmail': "Dit is oplichting"
Er doet een e-mail de ronde waarin de federale politie achterstallige boetes tracht te innen van de mensen. Maar de mail is vals, aldus de politie. "Het ziet er professioneel uit, maar is een poging tot oplichting."
Lees verder

Hoge Raad voor de Justitie tikt Jambon op de vingers na uitspraken over proces-Abdeslam
Een dag na de commotie over de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over het proces-Abdeslam stuurt de Hoge Raad voor de Justitie een persbericht de wereld in waarin het herinnert aan de scheiding der machten. "De HRJ betreurt te moeten wijzen op een dergelijke...
Lees verder

Antwerpen wil 'technologische hoofdstad' worden met supersnel 5G-netwerk
Antwerpen zit in poleposition om de technologische hoofdstad van België te worden. Door nieuwe technische snufjes krijgen rolstoelpatiënten binnenkort aan een verkeerslicht langer groen en verdwijnen parkeerproblemen.
Lees verder

'Illegale' gedenkplaten splijten geloofsgemeenschap
De Brusselse Vereniging voor de Herdenking van de Shoah heeft in Antwerpen twee struikelstenen laten plaatsen in stoepen. De Antwerpse joodse gemeenschap is boos om deze 'illegale' stenen, Michael Freilich vraagt zelfs GAS-boetes.
Lees verder

STANDPUNT. Beter niet struikelen over joodse steen
Soms is het beter geen standpunt in te nemen. Zoals in de kwestie van de struikelstenen, die tot diepgaande verdeeldheid leidt binnen de joodse gemeenschap. Struikelstenen zijn kasseien met de naam en gegevens van nazislachtoffers, die in de stoep voor hun huis worden geplaatst ter herdenking. In...
Lees verder

Gemeenten zetten met petitie druk op regering om statiegeld in te voeren: "Er moet iets gebeuren"
Al bijna vier jaar wordt er in de Wetstraat over gebakkeleid, maar in de Dorpsstraat hebben ze het gehad: het statiegeld op blikjes is er nog altijd niet. 37 Vlaamse burgemeesters zijn het zwerfvuil beu en nemen de vlucht vooruit. Krijgt de Statiegeldalliantie de boel gedeblokkeerd?
Lees verder

Jager schiet rashond dood: zes maanden cel en 40.000 euro boete
Op vraag van een boer was jager René H. (60) eind maart 2015 op reeën aan het jagen, op de grens tussen Vlaams- en Waals-Brabant. Alleen vuurde hij per ongeluk vier kogels af op de Rhodesian Ridgeback van Dorothy McGoldrick, een hond die overzee al tal van prestigieuze prijzen had gewonnen. De...
Lees verder

Zo zwaar weegt de monsterclaim van Perrigo: "Alleen Marc Coucke zelf weet of hij zich zorgen moet maken"
Zeer vervelend", zo noemt Marc Coucke de monsterclaim van Perrigo die boven zijn hoofd hangt, al heeft hij naar eigen zeggen "alle vertrouwen in de uitkomst". Eén ding is zeker: hier zullen juristen nog een vette kluif aan hebben.
Lees verder

'Probeerweekends' in abdij Westmalle meteen volgeboekt
Een weekend leven als monnik: daarvoor nodigden de Trappisten via een krantenadvertentie single mannen uit in hun abdij in Westmalle. Het werd zo'n stormloop dat ze hun reclame zelfs moeten terugschroeven.
Lees verder

Ook mensen met hersenletsel trainen voortaan met staprobot: "Ik voel me opnieuw meer mens"
Personen met een verlamming door beschadiging van het ruggenmerk, ervaren al na drie maanden trainen met de staprobot een enorme verbetering van hun levenskwaliteit. "Ik voel me weer meer mens", getuigt patiënt Christophe Jardon. Het project wordt nu uitgebreid.
Lees verder

Elke dag vier gevallen van agressie in vliegtuig: Europarlementariërs ijveren voor zwarte lijst
Brussels Airlines krijgt jaarlijks 1.500 keer – gemiddeld vier keer per dag – te maken met onhandelbare passagiers. Het gaat van heel kleine incidenten tot verbale of zelfs fysieke agressie. Europarle-mentsleden, onder wie Ivo Belet (CD&V), pleiten voor een grensoverschrijdende zwarte lijst voor...
Lees verder

Zwangere dame (27) veroordeeld voor 71ste verkeersovertreding: "Deze vrouw heeft genoeg kansen gehad"
Ze is nog maar 27, maar de afgelopen vijf jaar alleen al werd Sarahie D. uit De Panne liefst 71 keer veroordeeld voor overdreven snelheid en andere verkeersdelicten. Met een strafblad van vijftien bladzijden en voor meer dan 50.000 euro onbetaalde boetes, is ze de meest hardleerse bestuurster van...
Lees verder

Naya is "braafste wolf van Europa"
Wolf Naya loopt nog altijd rond in de buurt van het militaire domein van Leopoldsburg. Volgens Jan Loos, expert van Welkom Wolf, heeft het dier zich mogelijk zelfs gesetteld. "Als dat het geval is, kan de wolf hier jaren blijven rondlopen."
Lees verder

Nog nooit werden zo veel leerkrachten geschorst
Het aantal geschorste leerkrachten stijgt jaar na jaar. In het schooljaar 2015-2016 was een recordaantal van 138 leerkrachten geschorst, zo blijkt uit het jaarverslag van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (Agodi) waarover De Tijd dinsdag bericht.
Lees verder

Middenvakrijders riskeren binnenkort hoge boetes
Om hardnekkig middenvakrijden tegen te gaan, wil Open Vld de boete verhogen. De liberale Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu en Tim Vandenput dienen daarvoor een wetsvoorstel in.
Lees verder