Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

leg zonnepanelen op het dak van een ander - stem op aromazorgproject van ZNA Joostens - Tournée Minérale al over de helft

nummer 654
16 februari '18
Beste lezer lezer

Hier leest u ons wekelijks nieuws.
Reacties en suggesties: communicatie@zoersel.be

leg zonnepanelen op het dak van een ander

De Vlaamse overheid en het Vlaams Energieagentschap pakken uit met de campagne ‘Stroomversneller’. Met een eerste uitdaging ‘leg zonnepanelen op het dak van een ander’ roepen ze ieder van u op om een groot dak te nomineren dat zonnepanelen verdient. U kunt ook stemmen op de reeds genomineerde daken. lees meer…


stem op aromazorgproject van ZNA Joostens als ‘zorgverhaal van het jaar’

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg op zondag 18 maart gaan Rode Kruis-Vlaanderen, Dag van de Zorg vzw en het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid van de KU Leuven op zoek naar het ‘Zorgverhaal van het jaar’. ZNA Joostens schopte het tot één van de laureaten! lees meer… 


Tournée Minérale al over de helft | nog even volhouden!

Bent u één van de meer dan 100.000 deelnemers aan Tournée Minérale? Dan bent u intussen al over de helft! Krijgt u het echter iedere dag een beetje moeilijker om alcohol af te slaan, dan geven we u graag enkel tips om het nog exact 12 dagen vol te houden! lees meer… 

korte berichten

vacatures bij gemeente & ocmw Zoersel: Bent u op zoek naar vakantiewerk of een voltijdse baan? Onze gemeente heeft vacatures voor:
• een voltijdse ict-medewerker (C1-C3),
• jobstudenten voor de dienst gezinszorg en de poetsdienst,
• monitoren voor de gemeentelijke zomerwerking,
• een hoofdmonitor om de speelpleinploeg aan te sturen.
 
werken Lindedreef: Onze groendienst start op maandag 19 februari met enkele onderhoudswerken aan de hagen en bermen in de Lindedreef. De ‘dubbele’ hagen (twee rijen planten naast elkaar) worden verwijderd en vervangen door ‘enkele’ hagen (één plantenrij). De begroeiing (onkruid) tussen de twee huidige plantenrijen kon immers niet goed verwijderd worden en zorgde voor een onverzorgd zicht. Een enkele haag is makkelijker en efficiënter in onderhoud. Het verwijderen van de hagen gebeurt met een kraan, die telkens een stuk van de rijweg zal innemen. U kunt de kraan tijdens de werken wel steeds passeren. De werken zullen ongeveer vijf dagen duren (mogelijk verspreid over meerdere dagen of weken, afhankelijk van de beschikbaarheid van de kraan en de werkmannen).

proficiat! Psychiatrisch centrum Bethanië, meer bepaald de zorgeenheid Kadans, en studenten van Groep T ontwikkelden samen de app ‘Stap voor stap’, een innovatieve smartphone-applicatie voor mensen met geheugenproblemen. Tijdens de ‘Zorgvinding Awards’ gingen ze aan de haal met de trofee voor zorgvinding in de categorie geestelijke gezondheidszorg. Bovenop de erkenning krijgen ze ook € 10.000 om de app verder te ontwikkelen en verfijnen. Lees er hier meer over of bekijk een kort filmpje over wat deze app kan betekenen voor mensen met geheugenproblemen.


activiteiten
met stip op www.zoersel.be

 • De vriendenkring van het gemeentepersoneel nodigt u nu zondag, 18 februari, uit op de tweejaarlijkse tweedehandsbeurs van baby- en kinderkleding, speelgoed, fietsjes ... 
 • Tijdens de themabijeenkomst how2talk2kids leert u hoe u effectiever kunt communiceren met uw kinderen. U bent welkom op donderdag 22 februari van 19.45 tot 22 uur in het cc Bethaniënhuis (Handelslei 167).
 • Op 23 februari krijgt u de visie van Hendrik Vos (docent Europese politiek aan de Universiteit Gent) over ‘Hoe Europa ons leven beïnvloedt’ te horen in de Bijl (Dorp 1-3) om 20 uur. De lezing bijwonen kost u € 9 euro (leden van het Davidsfonds betalen € 6).
 • Kom op 23 februari (van 19 tot 22 uur) te weten hoe u met een klein budget toch een prachtige reis kunt maken. Frederika Houwelijckx vertelt u alles over de Mayaroute in Yucatan-Mexico. Inschrijven is verplicht en kan via M 0479 65 16 99 of lita_fh@hotmail.com.
 • Scouts Zoersel viert haar 60-jarig bestaan met de tentoonstelling ‘Van Heem tot Huis’ op zaterdag 24 februari van 13 tot 17 uur in de scoutslokalen in de Doelen 35. 
 • Nog niet genoeg geshopt tijdens de tweedehandsbeurs van de vriendenkring van het gemeentepersoneel? Waag dan opnieuw uw kans op die van de Gezinsbond op 24 februari in het Zonneputteke. 
 • Zoersel, Dorp in de Kijker 2018: Trek op zondag 25 februari uw wandelschoenen aan voor de 35ste Trappistentocht ’10 miles van Zoersel’ van WSV De Natuurvrienden Zoersel. Starten kan van 7 tot 15 uur in de sporthal van gemeentelijke basisschool Beuk & Noot (Ter Beuken 1). Meer info krijgt u van Jef Joosten, T 03 383 50 09, M 0477 27 93 11, jozef.joosten@skynet.be
 • Nog tot en met zondag 25 februari kunt u de prachtige tentoonstelling ‘Buiten-Land’ van schilders Nele Tas, Frie J. Jacobs, Hans Vandekerckhove, Stefan Peters, Greet Van Autgaerden, Bruno Van Dijck en Fik van Gestel meepikken in cultuurhuis de Bijl.
 • Leer, samen met atletiekclub D.A.L., op een verantwoorde manier zestien kilometer lopen in twaalf weken tijdens de loopcursus ‘Start to 10 Miles’. De cursus start op 27 februari. De trainingen vinden elke dinsdag en vrijdag plaats om 19.30 uur en elke zondag om 9.30 uur. Op vrijdag verzamelen ze op de atletiekpiste van Mariagaarde (Oude Molenstraat 13, Malle), op dinsdag en zondag aan de Mintjens Arena (Heidemolenbaan 75, Malle). Info en inschrijven via sport@malle.be of T 03 310 05 44. 
 • Nog tot 15 maart kunt u inschrijven voor de (gratis) poëzieworkshops van Charlotte Van den Broeck op 22 en 30 maart, 13 en 20 april en 2 mei, telkens van 13 tot 16 uur. Inschrijven doet u via annelies.oeyen@emmaus.be of 03 380 30 16. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Op basis van deze workshops - een initiatief van pc Bethanië - maakt Charlotte nog een voorstelling voor het Literair Café op 26 april.
 • Quizzen geblazen op de 25ste avondquiz van de ouderraad en het schoolteam van gemeentelijke basisschool Pierenbos op 23 maart. Inschrijven doet u vóór 19 maart via
  or-pierenbos@hotmail.be of T 03 2980 8 35 (€ 18 per ploeg).
 • UIT in Zoersel 
Klik hier als u ook de bib-nieuwsbrief en de cultuurnieuwsbrief wenst te ontvangen.
Klik hier als u deze gemeentelijke nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.