Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

'Laat singles goedkoper erfenis nalaten aan 'beste vriend'"

'Laat singles goedkoper erfenis nalaten aan 'beste vriend'"

N-VA wil de erfbelasting aanpassen voor jongeren en singles. Jongeren moeten gratis erven en singles een 'beste vriend' kiezen. Dat meldt De Tijd.

Lees verder

Zevenhonderd grootouders naar rechter om kleinkind te zien
Elke dag trekken twee grootouders naar de rechtbank in de hoop weer contact te krijgen met hun kleinkinderen. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) opvroeg.
Lees verder

Waarom en waar De Lijn vrijdag staakt

Het personeel van De Lijn staakt vrijdag uit protest tegen een reorganisatie. 'Reken er niet op dat u met de bus of de tram ter plaatse geraakt.'

Lees verder

Beweging.net haalt uit naar N-VA: 'De maat is vol'

Beweging.net, de koepelvereniging van de christelijke arbeidersbeweging, haalt in een opiniestuk uit naar verschillende ministers en staatssecretarissen van de N-VA. 'Wanneer een overheid het middenveld systematisch verzwakt, ondergraaft ze een belangrijke pijler van de democratie.'

Lees verder

Agressie tegen Vlaamse postbodes op twee jaar tijd verdubbeld

In 2017 waren 193 postbodes in ons land slachtoffer van verbale of fysieke agressie. In Vlaanderen is het aantal gevallen zelfs meer dan verdubbeld tegenover 2017. Dat blijkt uit het antwoord van minister Alexander De Croo, bevoegd voor Post, op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR).

Lees verder

Belgen werken graag in divers team

Diversiteit is prima, vinden veel Belgen. 86 procent werkt graag in een divers team. Toch kwam 13 procent van de werknemers in aanraking met discriminatie op de werkvloer.

Lees verder

Gevallen topman Oxfam verdedigt zich: 'Het was gezellig samenzijn, geen seksparty'

Nadat de gevallen Oxfam-topman Roland Van Hauwermeiren vandaag al de beschuldigingen van seksparty's ferm afzwakt in de krant, doet hij dat nu ook nog eens in een open brief aan VTM. Hij zegt dat de zogenaamde seksparty's eerder een gezellig samenzijn waren.

Lees verder

Langlaufer, omdat het niet lukte in het biatlon

Waar heb je in dit land de grootste kans op wintersporters? In de Oostkantons toch, de plek waar er het meeste kans op sneeuw is. Thierry Langer is een van hen. Hij gaat morgen op de Winterspelen langlaufen.

Lees verder

Elke week een boete? Straks voor de rechter
Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) onderzoekt de mogelijkheid om 'mini-recidivisten' strenger te straffen.
Lees verder

Kassiersters vechten tegen windmolens

Met een boycotactie van de selfscankassa's proberen de werkneemsters bij Carrefour in Bergen hun job te redden. Dat zal niet lukken. Technologische vooruitgang laat zich niet indijken.

Lees verder

'Jonge mensen hebben geen reuma, die pijn zit tussen je oren, zei de dokter'

Reuma is een (vaak) onzichtbare maar pijnlijke aandoening die een op de vijf Belgen treft. 'Als ik als 26-jarige zeg dat ik reuma heb, dan kijken mensen raar op: "Maar dat is toch een ouderdomsziekte?"' Twee twintigers getuigen over hoe zij leven met hun chronische aandoening.

Lees verder

'God is erg aanwezig in de gevangenis'

In Brussel is een 'bijbelinzamelactie' gestart, want steeds meer gevangenen vragen om een bijbel in hun cel. 'Mensen voor wie de grond onder hun voeten is weggezakt, zijn bij uitstek zoekende naar een houvast', zegt aalmoezenier Leo De Weerdt.

Lees verder

Maria en Marc erg populair in Vlaanderen

Maria en Marc zijn de meest voorkomende voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt donderdag uit gegevens die het Belgische statistiekbureau Statbel heeft verzameld voor de volledige bevolking in 2017. De cijfers hebben betrekkingen op alle leeftijden.

Lees verder

Gents openbaar vervoer is zelden sneller dan de auto

Bestuurders die naar het centrum van Gent komen, zijn doorgaans niet sneller af wanneer ze het openbaar vervoer nemen. In een straal van om en bij de 5 km rond het stadscentrum zijn Gentenaars zelfs het snelst met de fiets.

Lees verder

Levenslang moordenaar van Béatrice Berlaimont (14)

Het hof van assisen in Luxemburg heeft donderdag Jérémy Pierson, de 30-jarige moordenaar van Béatrice Berlaimont, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf en een terbeschikkingstelling van 15 jaar.

Lees verder

'Omdat solidariteit weer normaal moet worden'
'Zorgen voor elkaar, da's toch normaal?' Elk Vlaams gezin krijgt straks deze slogan van de Vlaamse overheid in de bus. De ziekenfondsen juichen het initiatief toe: 'Moedig, want solidariteit lijkt de laatste tijd een scheldwoord'.
Lees verder

Ernstige hinder bij De Lijn, ook info door staking onvolledig

De vakbonden bij De Lijn staken vandaag tegen plannen van de directie om te reorganiseren. Vooral in de steden is de dienstverlening ernstig verstoord. Omdat ook bedienden staken, is de informatie over de exacte hinder bovendien onvolledig.

Lees verder

'Bijna helft meer skiongevallen, zieken en autopech'

Veel Belgen kozen er door de zware sneeuwval alsnog voor om op wintersport te gaan. Reisbijstandsorganisatie VAB maakte nu al 40 procent meer dossiers aan dan vorig jaar, en dat zowel voor technische als medische bijstand. Bij Europ Assistance is dezelfde trend merkbaar.

Lees verder

Zware brand in Leuvens studentenkot: vijf studenten naar ziekenhuis
LEUVEN - In de Parkstraat in Leuven heeft vrijdagochtend een zware brand gewoed in een studentenkot van de KU Leuven. Vijf mensen werden naar het ziekenhuis overgebracht, de schade aan het pand is aanzienlijk.
Lees verder

Landuyt: 'Eén stem minder dan in 2012 en ik stop'

Brugs burgemeester ­Renaat Landuyt (SP.A) stapt uit de politiek als hij niet minstens evenveel stemmen haalt als in 2012.

Lees verder