Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 februari 2018

Heraanleg Kloosterstraat: kruispunt met Poelstraat woensdag open

Nieuwsflits 15 februari
Heraanleg Kloosterstraat: kruispunt met Poelstraat woensdag weer open

Het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat gaat uiterlijk woensdagavond 21 februari weer open. Door slecht weer en onvoorziene omstandigheden is dat iets later dan gepland. De aannemer heeft er nieuwe, gescheiden rioleringen aangelegd en voorziet het kruispunt nu nog van een tijdelijke asfaltlaag. Vanaf woensdag kan het verkeer er dus weer door. Tot dan blijft volgende omleiding van toepassing:
  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Lamstraat en Lembergsesteenweg.
  • Fietsers worden over een kleine afstand omgeleid, nl. via een doorgang op het OCMW-terrein, de trage weg van de Herman Teirlinckstraat en de Conversatieweg.
  • De bussen van lijn 44 en 49 volgen de omleiding van de auto's. Daardoor worden halte Merelbeke Kerk, Merelbeke Molenhoek en Merelbeke Kloosterstraat niet bediend. Er worden vervanghaltes voorzien aan het kruispunt van de Lembergsesteenweg en de Hundelgemsesteenweg, nabij de Kloosterstraat (zijde Lembergsesteenweg) en de Salisburylaan.
De voorbije weken heeft de aannemer een nieuwe, gescheiden riolering aangelegd op het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat.
Start tweede fase
Eens de eerste fase is afgerond, begint de aannemer met de rioleringswerken in het stuk van de Kloosterstraat vanaf de Poelstraat tot de woning met huisnummer 21. Het kruispunt van de Kloosterstraat met de Poelstraat blijft dan gewoon toegankelijk. Eens de rioleringswerken klaar zijn, wordt dat stuk van de Kloosterstraat definitief hersteld, met uitzondering van de toplaag in asfalt. Je moet in deze fase van de werken rekening houden met volgende omleiding:
  • Het doorgaand verkeer gaat via de Poelstraat, de Lamstraat en de Lembergsesteenweg.
  • Fietsers kunnen hun normale traject volgen en kunnen de werfzone door met de fiets aan de hand.
  • Het openbaar vervoer kan zijn normale traject volgen.
De toegang tot de school blijft ook in deze fase in de Herman Teirlinckstraat. Om de veiligheid van de kinderen te garanderen en onnodig verkeer in de werfzone te vermijden, blijft de poort in de Kloosterstraat dicht.
Bouw nieuw gemeenschapscentrum: Dijsegemwegel weer opengesteld

De Dijsegemwegel in het centrum van de gemeente is weer open. De weg was bij de start van de werken aan het nieuwe gemeenschapscentrum afgesloten om veiligheidsredenen. Maar na heel wat meldingen van inwoners die het traject elke dag gebruiken, heeft de gemeente beslist opnieuw een doorgang te voorzien. Die loopt wel een stukje over het gras, om fietsers en voetgangers af te schermen van het werfverkeer. Fietsers moeten er afstappen. Later dit voorjaar komt er een definitievere parallelle verbinding aan de andere kant van de beek.
Meer info
dienst mobiliteit
T 09 210 33 11
mobiliteit@merelbeke.be

 

dienst werken
T 09 210 33 80
werken@merelbeke.be


 
Schrijf je uit    Pas je profielgegevens aan
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven in het mailingbestand voor de nieuwsbrief Mobiliteit en wegenwerken van het gemeentebestuur van Merelbeke.