Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 februari 2018

Eenpersoonskamer? Dan opereert prof, anders mogelijk de assistent

Eenpersoonskamer? Dan opereert prof, anders mogelijk de assistent

Patiënten die in het UZ Leuven een operatie ondergaan, kunnen kiezen: ofwel een eenpersoonskamer en de garantie dat de prof de ingreep uitvoert, ofwel een meerpersoonskamer en de kans dat een arts-assistent het scalpel hanteert. 'Dit is een vorm van klassengeneeskunde', zegt gezondheidseconoom Lieven Annemans (Universiteit Gent) in De Morgen.

Lees verder

Rechtbank behandelt alle dossiers over rellen 11 november samen

De Brusselse correctionele rechtbank heeft vrijdag geen uitspraak gedaan in de verschillende dossiers over de rellen die op 11 november plaatsvonden in het centrum van Brussel. De rechtbank wil alle dossiers samen behandelen en stelt daarom alle zaken uit naar vrijdag 16 maart.

Lees verder

Niet met elk diploma secundair naar unief
Een zevende jaar na een beroepsopleiding zal in de toekomst niet automatisch toegang geven tot het hoger onderwijs.
Lees verder

Sam Louwyck over veroordeling dronken rijden: 'Het is een heksenjacht'
Acteur Sam Louwyck (51) werd vorige week voor de vierde keer veroordeeld door de politierechter voor dronken rijden. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Een te strenge straf, vindt Louwyck zelf. Dat zei hij donderdagavond in Van Gils en Gasten op Eén.
Lees verder

Brusselse relschopper riskeert 40 maanden cel: 'Staat op punt profcontract voetbal te tekenen'

Het Brusselse parket heeft vrijdag een celstraf van 40 maanden gevorderd tegen B.M., een 19-jarige jongeman die betrokken was bij de rellen die op 25 november plaatsvonden na een betoging tegen slavernij in Libië. De advocaat van de jongeman vraagt de opschorting om zijn toekomst niet in gevaar te brengen.

Lees verder

UZ Leuven reageert: 'Kwaliteit moet altijd hetzelfde zijn'

De UZ Leuven betreurt dat 'de indruk wordt gewekt dat niet alle patiënten een even goede behandeling zouden krijgen'.

Lees verder

TreinTramBus: 'Descheemaecker vertelt maar deel van de waarheid over besparingen De Lijn'

De staking bij De Lijn vandaag is buiten proportie in vergelijking met de besparingen die er komen. Dat vindt Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur, die het over een 'kleine efficiëntie-oefening' heeft. 'Er zijn wel degelijk zware besparingen', reageert TreinTramBus, dat wel begrip kan opbrengen voor de acties.

Lees verder

Wordt het te druk op de Noordzee?
Met de toekomstige bouw van drijvende eilanden van zonnepanelen wordt het wel erg druk op de Noordzee.
Lees verder

De berekende gok van Landuyt

Eén stem minder en de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) trekt een streep onder zijn politieke carrière. Hoog spel of een fluitje van een cent?

Lees verder

Het privébusje komt zo

Bij De Lijn staakt het personeel uit protest tegen een nakende privatisering van het busvervoer in Vlaanderen. Maar zo'n vaart zal het niet lopen.

Lees verder

Facebook veroordeeld voor schending privacy

De Nederlandstalige rechtbank van Brussel heeft Facebook bevolen om te stoppen met het volgen van Belgische internetgebruikers. De zaak was aangespannen door de Privacycommissie.

Lees verder

In plantentuin Meise staat opnieuw reuzenaronskelk in bloei

In de plantentuin in Meise is vrijdag om 13 uur een reuzenaronskelk in bloei gegaan. De komende 72 uur kan het publiek komen kijken en vooral ruiken, want de bloem staat erom bekend een 'lijkengeur' te verspreiden.

Lees verder

Vereniging verkeersslachtoffers: 'Nodigen Sam Louwyck uit ons week te helpen'

De uitlatingen van acteur Sam Louwyck over zijn veroordeling voor dronkenschap achter het stuur ontlokken kwade reacties. Belangenverenigingen van verkeersslachtoffers reageren verbolgen.

Lees verder

'Klassengeneeskunde' kan UZ Leuven zuur opbreken

Het kamerbeleid van het UZ Leuven, dat garandeert dat wie een eenpersoonskamer neemt de prof-arts als geneesheer krijgt, wordt door het ziekenhuis zelf nader onderzocht. Het is in strijd met de ziekenhuiswet.

Lees verder

Bert Anciaux: 'Ik doe niet mee aan een opbod om ter minst belastingen'

SP.A-senator Bert Anciaux wijst zijn partij op de gevaren van het voorstel rond de erfbelasting.

Lees verder

Seriemoordenaar Michel Fourniret bekent moord op twee vrouwen

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vorige week door de onderzoeksrechter in Parijs ondervraagd. Hij heeft bekend dat hij in 1988 en 1990 twee vrouwen vermoord heeft, zo meldt Le Parisien.

Lees verder

Mogelijke partner voor wolvin Naya gespot in Nederland

In het Nederlandse Twente is dinsdagochtend een nieuwe wolf gespot. De wolf kon vanuit een voertuig op korte afstand gefotografeerd worden. De vraag is nu of het dier onze wolvin Naya zal komen vergezellen. Ook zij passeerde die streek om vervolgens in één ruk door te lopen naar ons land en zich te settelen op het militaire domein van Leopoldsburg.

Lees verder

Opnieuw wanpraktijken bij Brusselse stadsvzw aan het licht gebracht

Een audit heeft aan het licht gebracht dat stadsvzw Gial, dat instaat voor de informatica van de stad Brussel, tussen 2000 en 2017 drie miljoen euro heeft uitbetaald aan Michel Leroy, die zowel als zelfstandig consulent en als directielid voor de vzw werkte.

Lees verder

N-VA opnieuw kritisch voor 'lakse' Brusselse rechters
Twee mannen die tijdens een trouwstoet door Dilbeek politieagenten sloegen, kregen geen straf van een Franstalige rechter. 'Dit tart elke verbeelding', zegt de N-VA.
Lees verder

Gert Cockx moet voor rechter verschijnen voor gesjoemel bij politievakbond

De Mechelse raadkamer heeft beslist om Gert Cockx door te verwijzen naar de rechtbank. Hij zou gesjoemeld hebben met geld van de politievakbond NSPV, waarvan hij jarenlang voorzitter was.

Lees verder