Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

Digitale Nieuwsbrief Stad Menen

16-02-2018

Gemeenteraad komt bijeen op maandag 26 februari 2018

Maandag 26 februari komen de gemeenteraadsleden bijeen in de raadzaal van het Stadhuis, Grote Markt 1 in Menen. De vergadering start gewoontegetrouw om 19:00. Hier vind je de toelichtingsnota en kun je ook een virtueel bezoek brengen aan de raadzaal.

Meer

Kijk ik fiets! Leer uw kind in slechts 3 uur fietsen op 2 wielen!

Uw kind kan al fietsen met steunwieltjes, maar wil leren fietsen zonder steunwieltjes? Dan is KIJK! Ik fiets! echt iets voor u! Als mama en papa help je uw kind met de oefeningen.

Meer

Familiegroepen dementie 2018

Familiegroepen (Jong)Dementie brengen familieleden en mantelzorger voor personen met (jong-)dementie samen in een gemoedelijke sfeer waar ze informatie, ervaringen en steun uitwisselen.

Meer

G-tafeltennistornooi voor mensen met een mentale beperking

Op zaterdag 31 maart 2018 organiseert Recreas ism TTC Gullegem en de "Gewestelijke Sportwerking" een recreatief tafeltennistornooi voor personen met een mentale beperking. Alle deelnemers worden ingedeeld in groepjes op basis van hun niveau. Iedereen speelt dus wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Meer

Gasgeur in huis?

Bij gasgeur in je huis komt veiligheid op de eerste plaats! Weet dat elektrische apparaten, lampen en je gsm vonken kunnen veroorzaken als je ze aan- of uitschakelt. Die vonken kunnen het gas doen ontvlammen.

Meer

2020 pesticidevrij

Voor allerhande doeleinden wordt nog steeds al te gemakkelijk naar pesticiden gegrepen, terwijl tal van studies aantonen dat veel van deze goedjes schadelijk zijn voor mens, dier, milieu en water. Daarom lanceerde de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren – of kortweg Velt – de campagne '2020 pesticidevrij'. Met deze campagne wil velt tegen 2020 alle pesticiden uit de winkelrekken zien verdwijnen.

Meer

BE-Alert verwittigt je meteen bij noodsituaties: schrijf nu in

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze stad, willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kan onze stad vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Je moet je wel eerst inschrijven en dat kan hier.

Meer