Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 februari 2018

Dierenmishandeling blijft meestal onbestraft: 6 op de 10 zaken geklasseerd, minister Weyts wil strengere aanpak

Dierenmishandeling blijft meestal onbestraft: 6 op de 10 zaken geklasseerd, minister Weyts wil strengere aanpak
Bijna zes op de tien zaken van dierenmishandeling en verwaarlozing worden zonder gevolg geklasseerd. In twee jaar tijd kwamen meer dan 4.000 gevallen binnen op de Belgische parketten, maar in dezelfde periode volgden amper 235 veroordelingen. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts wil een strengere vervolging.
Lees verder

Arrestatie van zeven personen bij Brusselse vzw: "Politiek heeft ons als val gebruikt"
Brusselse vzw's die met nieuwkomers werken zijn ongerust, omdat de politie bij een controleactie zeven van hun mensen oppakte. "Eerst roepen ze op om met vluchtelingen te werken en dan gebeurt dit."
Lees verder

Jambon onder vuur na kritiek op advocaat van Abdeslam
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vindt het onbegrijpelijk dat advocaat Sven Mary zijn cliënt Salah Abdeslam probeert vrij te pleiten op basis van een procedurefout. De uitspraak is controversieel.
Lees verder

Schoolonderzoek peilt ook mentaal welzijn
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steekt het medisch onderzoek op school in een nieuw jasje. Opvallend: er komt meer aandacht voor psychologisch welbevinden.
Lees verder

Medisch onderzoek op school wordt aangepakt: minder vaak, maar ook meer aandacht voor psychologisch welzijn
Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) steekt het medisch onderzoek op school in een nieuw jasje. Opvallend: er komt meer aandacht voor psychologisch welbevinden.
Lees verder

Lichaam gevonden in Aalsterse Dender: identificatie nog aan de gang
Deze middag is het lichaam van een drenkeling gevonden in de Dender in Aalst. Dat bevestigt de lokale politie van Aalst. De hulpdiensten waren een zoekactie gestart nadat getuigen een man in het water hadden zien liggen die om hulp vroeg. Het is nog niet duidelijk of het om de vermist carnavalist gaat.
Lees verder

Lichaam gevonden in Dender: slachtoffer is vermiste carnavalist
In de Dender in Aalst is vanmiddag een lichaam aangetroffen. Dat bevestigt de lokale politie van Aalst. Het gaat om de vermiste carnavalist. Zijn identiteit is nog niet bekend.
Lees verder

Zoekactie naar drenkeling in Aalst die in de Dender is gevallen stopgezet
De zoektocht naar een drenkeling die in de Dender viel in Aalst is stopgezet. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De politie kon de man niet terugvinden. Iets voor zes uur had de brandweer een oproep gekregen over een persoon in het water.
Lees verder

Zoekactie naar drenkeling in Aalst die in de Dender is gevallen
In de Dender in Aalst zijn de hulpdiensten op dit moment een grote zoektocht aan het houden naar een drenkeling die in het water is terechtgekomen. Iets voor zes uur kreeg de brandweer een oproep over een persoon in het water. 
Lees verder

Sven Gatz ontstemd over inval bij Brusselse vzw: "Men is hier z'n boekje te buiten gegaan"
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz  (Open Vld) reageert ontstemd op de inval vrijdag bij de Brusselse vzw Globe Aroma. "Er moet transparantie zijn en doelgerichte controles op mensen zonder papieren kunnen voor mij niet."
Lees verder

Ruim 100 mensen verzorgd op eerste carnavalsnacht Aalst
De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen hebben in de eerste nacht van het carnaval in Aalst 107 verzorgingen uitgevoerd. Bij 2 interventies ging het om minderjarigen die te veel alcohol hadden gedronken. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen hebben vannacht 15 personen verzorgd, van wie 3 minderjarigen die te veel hadden gedronken. Dat meldt de politie van Aalst.
Lees verder

Colruyt en Delhaize zetten samenwerking met vleesfabrikant stop na schokkende beelden dierenmishandeling
Colruyt en Delhaize halen het vlees van de Spaanse vleesfabrikant El Pozo uit de rekken na beschuldigingen van zware dierenmishandeling. Beide warenhuizen schorten de samenwerking ook tijdelijk op. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights had de twee supermarkten opgeroepen om het aanbod te schrappen. Delhaize verkocht een achttal verschillende producten van El Pozo. Bij Colruyt ging het om één product. 
Lees verder

Vleesleverancier van Colruyt en Delhaize beschuldigd van zware dierenmishandeling
Internationale media melden vreselijk dierenleed in een fokkerij die varkens levert aan de Spaanse vleesfabrikant El Pozo. Het vlees van de fabrikant is momenteel te koop bij Colruyt en Delhaize. Animal Rights roept de supermarktketens op om El Pozo uit het aanbod te bannen.
Lees verder

Colruyt en Delhaize zetten samenwerking met vleesfabrikant tijdelijk stop na schokkende beelden van dierenmishandeling
Delhaize en Colruyt zetten de samenwerking met de Spaanse vleesfabrikant El Pozo tijdelijk stop na beschuldigingen van zware dierenmishandeling. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights had de twee supermarkten opgeroepen om het aanbod te schrappen nadat er schokkende beelden opgedoken waren van dierenmishandeling.
Lees verder

Vliegtuigje stort neer nabij Hasselt: twee doden
In Stokrooie, bij Hasselt, is deze namiddag een sportvliegtuigje gecrasht. Bij de klap zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft de lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) bevestigd.
Lees verder

Vliegtuigje stort neer nabij Hasselt: 2 doden
In Stokrooie, bij Hasselt, is deze middag een sportvliegtuigje gecrasht. Bij de klap zijn de twee inzittenden om het leven gekomen. 
Lees verder

Werken aan Antwerpse Leien duren jaar langer
De ondergrondse werken aan het project Noorderlijn op de Antwerpse Leien lopen vertraging op en de aannemer zal een nieuwe planning moeten opmaken. Dat heeft de stad Antwerpen bekendgemaakt. 
Lees verder

Na arrestaties bij vzw: "Als je niet voor open grenzen bent, moet je soms mensen verwijderen"
Grondwetsspecialist Koen Lemmens (KULeuven) vraagt zich af waarom de overheid geen mensen zonder wettig verblijf zou mogen oppakken in een culturele organisatie. "Op een bepaald moment heeft handhaving ook zijn rechten."
Lees verder

Homans lanceert vernieuwde verkiezingssite
Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft de website vlaanderenkiest.be gelanceerd. De verkiezingssite bundelt alle praktische informatie over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. 
Lees verder

David Van Reybrouck genomineerd voor Europese Persprijs
Schrijver David Van Reybrouck is genomineerd voor de European Press Prize. Zijn artikel over de manier waarop media omgaan met terreuraanslagen, staat op de shortlist in de categorie opiniestukken. De laureaten worden op 14 maart bekendgemaakt.
Lees verder