Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 februari 2018

Deze advertentie was alleen bedoeld voor ‘single mannen’

Deze advertentie was alleen bedoeld voor 'single mannen'

De Abdij der Trappisten in Westmalle gooit haar deuren open, lanceerde een nieuwe website, een reclamecampagne en zelfs een Facebookpagina. 'Als we willen blijven bestaan, moeten we creatief zijn.'

Lees verder

'Vleesleverancier van Colruyt en Delhaize schuldig aan onvoorstelbare dierenmishandeling'

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights beschuldigt vleesleverancier El Pozo van 'onvoorstelbaar dierenleed'. Het Spaanse bedrijf levert onder andere vlees aan Colruyt en AD Delhaize. Animal Rights roept de supermarktketens dan ook op om producten van het bedrijf uit het aanbod te bannen.

Lees verder

Wat u moet doen als iemand een epilepsieaanval krijgt

Het internationale dag van de epilepsie, maar weet u wat u moet doen als u iemand tegenkomt die een aanval krijgt?

Lees verder

Sportvliegtuigje gecrasht in Hasselt, twee inzittenden omgekomen

In Hasselt is maandagmiddag een sportvliegtuigje gecrasht. De twee inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen, bevestigt de lokale politie.

Lees verder

Medisch onderzoek: 'Alleen op fysiek welzijn blijven focussen, zou van blindheid getuigen'

Binnen het medisch onderzoek op school zal vanaf volgend jaar meer aandacht gaan naar de mentale gezondheid van kinderen en jongeren. Logisch, zegt kinderpsychiater Lieve Swinnen. 'Het aandeel van mentale problemen zit stevig in de lift.'

Lees verder

Gatz dringt aan op respect voor culturele organisaties

Vlaams Cultuurminister Sven Gatz vraagt de politie om respectvol om te gaan met culturele organisaties en verenigingen. 'En niet zo brutaal en gewelddadig zoals dat bij de inval bij Globe Aroma het geval was.'

Lees verder

Hoge Raad Justitie: 'Ministers moeten zich niet moeien met bevoegdheden van magistraten'

'Ieder zijn rol!' Dat is de duidelijke boodschap van de Hoge Raad voor Justitie (HRJ) aan het adres van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), nadat die in de media advocaat Sven Mary had bekritiseerd.

Lees verder

Koning Filip op de latten met gezin

Koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen genieten van een skivakantie in het Zwitserse Verdier. Voor het eerst mochten ook de fotografen mee op de piste om de skikunsten van de koninklijke familie te vereeuwigen.

Lees verder

Kinderen vanaf 13 jaar op Facebook, als het van De Backer afhangt

'Het heeft geen zin om kinderen jonger dan 16 jaar weg te houden van Facebook', zegt staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD). En dus zal hij een wetsvoorstel indienen waarop de leeftijd om een account op sociale media aan te maken verlaagd wordt naar 13 jaar.

Lees verder

Geens verdedigt Belgisch deradicaliseringsbeleid in VS

In een debat met studenten in de VS hield minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een pleidooi tegen populisme.

Lees verder

Vlaamse regering straft lakse zorgkassen
Inefficiënte zorgkassen dreigen tot 20% van hun werkingskosten te verliezen. Een belangrijke stap naar een sterke Vlaamse sociale zekerheid, zegt de N-VA.
Lees verder

Vliegverbod voor 'vliegtuighooligans'
Brussels Airlines krijgt jaarlijks 1.500 keer te maken met onhandelbare passagiers. Enkele Europarlementariërs pleiten voor een zwarte lijst met 'vliegtuighooligans'.
Lees verder

Hogere boetes voor middenvakrijders?

Om hardnekkig middenvakrijden tegen te gaan, wil Open Vld de boete verhogen. De liberale Kamerleden Sabien Lahaye-Battheu en Tim Vandenput dienen daarvoor een wetsvoorstel in.

Lees verder

Politie staakt achtervolging: 'Veiligheid kinderen primeert'

Na een oproep van de Franse gendarmerie heeft de politie vannacht een verdacht voertuig achtervolgd op de E40. De politie staakte de achtervolging nadat duidelijk werd dat er kinderen aanwezig waren in het voertuig.

Lees verder

Alle MUG's moeten er hetzelfde uitzien tegen terreur
De Vlaamse regering zette het licht op groen voor een opvallende anti-terreurmaatregel: de bekende MUG-auto's (mobiele interventiegroepen) zullen er in de toekomst allemaal exact hetzelfde moeten uitzien.
Lees verder

'Te mooi om waar te zijn? Geloof het toch maar'

Morgen moeten de landen die de F-16 willen vervangen hun beste bod indienen. In de laatste rechte lijn worden alle zeilen bijgezet. Volgens Dassault is de Rafale eenvoudigweg 'het beste vliegtuig ter wereld'.

Lees verder

PVDA wil 'stad zonder schoorstenen'

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen stelt de extreemlinkse PVDA haar ambitieuze klimaatplannen voor. Tegen 2040 moet de stad Antwerpen volledig klimaatneutraal zijn. De partij neemt daarbij vooral de Antwerpse havenbedrijven in het vizier.

Lees verder

Nederlandse expert noemt Belgische kust om te janken: 'Onze frieten zijn lekkerder'
De Britse krant The Guardian schrijft over een 'rel' tussen België en Nederland. Aanleiding is onze kustlijn, die volgens een medewerker van de Nederlandse dienst Natuurmonumenten vooral een voorbeeld is van hoe het niet moet. 'Het is een Belgische parel', reageert staatssecretaris voor de Noordzee en fervent kustganger Philippe De Backer (Open VLD).
Lees verder

Geseinde wegpiraat met superstraf geeft zich aan

De recidiverende garagehouder uit Sint-Niklaas die eind januari de hoogste straf uit de carrière van politierechter Peter D'Hondt kreeg, heeft zich gemeld bij de politie in Antwerpen. Dat meldt zijn advocaat Johan Platteau aan VTM NIEUWS en het bericht wordt bevestigd door de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Vijf jaar rijverbod voor man die 248 km/uur reed op Brusselse ring

De politierechtbank van Halle heeft maandag een 22-jarige man uit Jette veroordeeld tot een rijverbod van 5 jaar en een werkstraf van 150 uur in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers.

Lees verder