Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

Daverend! // STAN // Bits of Dance // Gameweekend // Halka

CCBrugge e-zine

Nieuwsbrief

16/02/2018

Soviet Grass en Black Roses op Daverend »

Deze avond staat de Daverend-editite garant voor een stevig rock 'n roll feestje. Black Roses opent met een mix van dansbare rock en metal met snedige hardcore- en punkinvloeden. Dit project kwam tot stand tussen de leden van Guilty As Charged, BEUK en Shuriken II. Soviet Grass volgt met heerlijk warme bluesrock met een pompende, groovy en af en toe psychedelische sound. Soviet Grass toerde vorig jaar nog met Balthazar door Europa.

meer info »

STAN brengt frisse ode aan de Zweedse auteur Ingmar Bergman »

Een theaterregisseur op leeftijd en een jonge actrice. De clichés zijn torenhoog, maar Frank Vercruyssen, vaste waarde bij STAN en Tessa Friedrich, een jonge, beloftevolle Nederlandse actrice doorbreken die op elk vlak. De twee ontmoeten elkaar in een spel van aantrekken en afstoten. Na de repetitie is fris en jong, maar bovenal een ode aan de bekende Zweedse auteur Ingmar Bergman. Een aanrader ook voor iedereen die theater speelt, zij het als hobby of professioneel, op het toneel of in het dagelijkse leven.

meer info »

Aanstormend danstalent te zien tijdens Bits of Dance »

Tijdens het gloednieuwe festival Bits of Dance nodigen we beloftevol, aanstormend talent uit om hun werk te laten zien. Bits of Dance toont hedendaagse dans in al zijn facetten, met veel choreografie, een vleug tekst, circus en stevige beats. Op het programma ook een unieke inkijk in het werkproces via enkele opmerkelijke try-outs.

meer info »

Kom meespelen tijdens ons gameweekend Playtime »

Op 3 en 4 maart 2018 wordt de Biekorf Theaterzaal omgetoverd tot een grote gamehal. Games zijn heel rijke media waarmee je vele kanten op kunt. We laten heel wat indie games op je los. Je kunt je eigen game ontwikkelen en je eigen robotje samenstellen. Je ontdekt de vele mogelijkheden van het bekende Minecraft, de unieke 'arcadegames', het mobiele puzzelspel Boa Bonanza... Op zaterdag is de film eXistenZ te zien over de legendarische gamedesigner Allegra Geller. Op zondagmorgen is een panelgesprek gepland rond de unieke kracht van games. Alle activiteiten zijn gratis, behalve de workshop 'Programmeer je eigen digitale game'. Voor een aantal workshops en het panelgesprek is inschrijven verplicht.

meer info »

Halka biedt wervelend circusspektakel »

Twaalf acrobaten verliezen zich in een verbluffend, wervelend fysiek spektakel waarin alle wetten van de zwaartekracht worden getart. Plaats van afspraak is het strand, een plek om te spelen, om te pronken, te flirten en te ontspannen. Het strand is een metafoor voor het leven van de acrobaten, die heen en weer geslingerd worden tussen traditie en modernisme, tussen heiligheid en een werelds bestaan. Het is de plek waarop Halka is geïnspireerd. Wie zich nog hun vorige Chouf Ouchouf herinnert, weet dat dit een uitzonderlijke circusparel wordt.

meer info »
Cultuurcentrum Brugge - 050 44 30 60 (info & tickets)
cultuurcentrum@brugge.be - www.ccbrugge.be
Provincie West-Vlaanderen Vlaamse Overheid
Uitschrijven