Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 februari 2018

Brussel: Gezocht: foto's van graffiti in toiletten

Gezocht: foto's van graffiti in toiletten

In het kader van 2018, Jaar van de Contestatie lanceert het Riolenmuseum een oproep naar opschriften, graffiti, tekeningen en ander gekrabbel in toiletten van cafés, restaurants, stations, cultuur- en sportcentra. Bezoekers van deze faciliteiten worden uitgenodigd om hun foto's van graffiti in te zenden via:

Lees verder

Projectoproep Internationale Solidariteit 2018

Wie van plan is om dit jaar een sensibiliserende activiteit of een project in een ontwikkelingsland te organiseren, kan een subsidie aanvragen. Hiervoor moet het formulier ingevuld worden na kennisname van het subsidiereglement.

Twee categorieën

De twee volgende categorieën komen in aanmerking:

Lees verder

Verbod op grote vrachtwagens in het centrum

Binnenkort mag het transitverkeer van 7,5 ton niet meer door het stadscentrum (binnen de Kleine Ring). Verkeersborden zullen het verbod aangeven. De Stad werkt daarnaast samen met de navigatiesystemen die alternatieve routes zullen aangeven.

Het centrum is met zijn kleine kronkelende straten niet gemaakt voor zwaar vrachtverkeer. De maatregel moet er daarom de verkeersveiligheid en mobiliteit verbeteren. Het is ook goed nieuws voor de kleine straten, die veel te lijden hebben onder de zware vrachtwagens.

Lees verder