Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 februari 2018

Brussel: Boekenjacht op de Zavelmarkt

Boekenjacht op de Zavelmarkt

Om deel te nemen moet u de geolocatie-applicatie Neareo downloaden (beschikbaar op iOS en Android). Met de app wordt u gewaarschuwd als u in de buurt van een boek komt en kan u de exacte plaats terugvinden. Alle boeken die verborgen zijn, hebben één ding gemeen: de auteurs zullen aanwezig op de beurs voor een signeersessie en/of op interview in de studio La Première.

De antiekmarkt van de Zavel vindt op zaterdag plaats van 9u tot 17u.

Lees verder

Heraanleg centrale lanen: nieuwe werkuren

Het College van Burgemeester en Schepenen heeft daarom toestemming gegeven om de werkuren uit te breiden: voortaan mag er gewerkt worden op weekdagen en tijdens het weekend van 6u tot 18u. Tot nu toe was de uitvoering van werken enkel toegestaan op weekdagen tussen 7u en 16u. Hoewel het werktempo fors wordt opgeschroefd, werd aan de aannemer gevraagd om alles in het werk te stellen om de eventuele overlast te beperken.

Lees verder

Kandidatuuroproep Pimp My Street 2

Na de eerste editie in het Ilot Sacré komt het pop-upfestival Pimp My Street terug naar de Spoormakersstraat, vlakbij de Grote Markt. Het evenement, dat deze lente aanvangt, wordt op poten gezet in samenwerking met de handelaarsvereniging en de eigenaars van de panden, die hun handelspanden aan halve huurprijs aanbieden. Het project past in een reeks maatregelen voor de heropleving van de Spoormakersstraat.

Lees verder