donderdag 1 februari 2018

Belgische biefstuk belandt straks op Chinees bord

Belgische biefstuk belandt straks op Chinees bord
China is bereid om in de toekomst Belgisch rundvlees te importeren. 'Een onverhoopt succes', zegt minister van Landbouw Denis Ducarme vanuit Peking.
Lees verder

Regering trekt ontwerp woonstbetreding naar zich toe, commissie afgelast

De meerderheid wil het ontwerp over de woonstbetreding in alle rust herwerken. Een geplande commissievergadering gaat daarom niet door.

Lees verder

Wim Distelmans vrijgepleit van ongeoorloofde euthanasie
Het Openbaar Ministerie in Brussel heeft twee klachten afgewezen die waren ingediend tegen arts Wim Distelmans over ongeoorloofde euthanasie.
Lees verder

'Rekenhof moet Agentschap Integratie en Inburgering doorlichten'

'Er is dringend nood aan transparantie.' Groen en SP.A willen het Rekenhof inschakelen om de financiƫle toestand van het Agentschap Integratie en Inburgering te onderzoeken.

Lees verder

Angelina Jolie steelt de show in Brussel

De Amerikaanse actrice en activiste Angelina Jolie is te gast bij de Navo in Brussel. Ze komt bij secretaris-generaal Jens Stoltenberg aandacht vragen voor de rechten van vrouwen in oorlogsgebieden.

Lees verder

Kostprijs Vlaamse woonzorgcentra met ruim 3 procent gestegen

De dagprijzen in de Vlaamse woonzorgcentra stegen jaar op jaar met gemiddeld 3,11 procent. In 2017 kost een dag in een Vlaams rusthuis gemiddeld 56,30 euro. Dat blijkt uit de resultaten van een studie die werd uitgevoerd op vraag van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Lees verder

Brussels Parlement wil koning vragen Park van Laken te openen

Jarenlange pogingen van verschillende Vlaamse partijen om een deel van het koninklijk park in Laken opengesteld te krijgen voor het grote publiek, brengen stilaan een en ander in beweging. Het Brussels Parlement stemde er gisteren kamerbreed mee in het verzoek te zullen 'aftoetsen' bij de koning.

Lees verder

Gentse studenten vrezen te hoge studiedruk bij start op 1 september

De Gentse Studentenraad reageert bezorgd op de verhoogde studiedruk die gepaard zou gaan met de aanpassing van het academiejaar. 'Er zou op kortere tijd even veel leerstof verwerkt moet worden.' De studentenraad is wel gewonnen voor de gegarandeerde rustperiodes.

Lees verder

KVHV: 'Van geslacht veranderen is niet moedig, maar een overgave aan het absurde'

De conservatieve christelijke studentenvereniging KVHV-Antwerpen schrijft in een reactie op de geslachtsverandering van Bo Van Spilbeeck dat een 'een geslachtsverandering nu niet direct een positieve zaak of daad is, die getuigt van verregaande moed en durf'. Ze hekelen de 'selectieve intense media-aandacht'.

Lees verder

Ivo Poppe: 'Het spijt me heel erg'

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe (61) hebben het hof en de jury zich teruggetrokken voor de beraadslaging over de schuldvragen. In zijn laatste woord drukte de Wevelgemse diaken nog kort zijn spijt uit.

Lees verder

Waarom veel lokale verkiezingsprogramma's straks op elkaar zullen lijken

Een stoet aan partijen vechten in oktober om de gemeentelijke burgemeesterssjerp. Straks gaat het echt over uw lokale noden, met programma's op maat van uw gemeente. Toch?

Lees verder

Mechelse seriemoordenaar bekent voor start assisenproces

Renaud Hardy (55), de seriemoordenaar uit Mechelen, heeft in aanloop van zijn assisenproces twee moorden en twee moordpogingen bekend. Dat deed hij in november al, maar het nieuws raakte nu bekend in aanloop van het proces.

Lees verder

Ivo Poppe schuldig aan vijf moorden

De volksjury heeft Ivo Poppe (61) schuldig bevonden aan moedermoord en de moorden op twee grootooms, zijn schoonvader en Irma Parmentier. Voor de moord op Marguerite Blondeel werd de Wevelgemse diaken vrijgesproken.

Lees verder

'Euthanasie is gemeen excuus voor seriemoordenaar'
Geen euthanasie, maar moord. Dat is het verdict van het Brugse assisenhof in de zaak van de Wevelgemse diaken Ivo Poppe (61).
Lees verder

Prijsvoordeel verlenging kerncentrales smelt weg

Een nieuwe studie van het onderzoekscentrum Energyville doet twijfel rijzen of de jongste kerncentrales verlengen wel zoveel goedkoper is.

Lees verder

Wintergevoel keert terug

Het voelt de komende dagen weer wat meer aan als winter. Donderdag staat er een reeks buien met regen, korrelhagel en smeltende sneeuw - met in de Ardennen mogelijk sneeuw - op het menu.

Lees verder

E313 in de knoop door ongeval

Op de E313 richting Antwerpen zijn beide rijstroken donderdagochtend een tijdlang versperd door een ongeval in Grobbendonk. Het verkeer moest er over de pechstrook.

Lees verder

Mag je wagen Antwerpen in? Keuringsbewijs vertelt het je

4 op de 10 Vlamingen weten niet of hun auto de Antwerpse binnen­stad in mag. De overheid moet beter informeren, zegt VAB. Ben Weyts (N-VA) neemt maatregelen.

Lees verder

Gekantelde aanhangwagen zorgt voor problemen op E17

Er is donderdagochtend grote verkeershinder op de E17 richting Frankrijk ter hoogte van Kortrijk-Oost. Daar waren twee rijstroken versperd door een gekantelde aanhangwagen. Rond 8 uur stond er al een file tot in Waregem, goed voor een uurtje aanschuiven.

Lees verder

Voorwaardelijke celstraf voor vluchtmisdrijf na dodelijk ongeval

Een 21-jarige vrouw uit Peer is donderdag door de politierechtbank in Genk veroordeeld tot 4 maanden cel met uitstel, behalve voor de uitgezeten hechtenis, en 12 maanden rijverbod voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Bree. Daarbij kwam begin 2017 een bejaarde vrouw om het leven.

Lees verder