donderdag 1 februari 2018

AED-toestel aan het gemeentehuis verplaatst naar de nieuwe inkom - Winnaars Hilarion Thans Poëziewedstrijd - Afvalophaling tijdens carnaval - Vorming & cursussen Dienstencentrum ��Aan de Statie”

Logo
Nieuwsbrief titel
In deze editie:
AED-toestel aan het gemeentehuis verplaatst naar de nieuwe inkom

Onlangs werd de inkom van het gemeentehuis verplaatst naar de Jan Rosierlaan. Nu is ook het AED-toestel naast de nieuwe inkomdeur aan de Jan Rosierlaan te vinden. Een AED-toestel wordt gebruikt om een slachtoffer te reanimeren indien het slachtoffer geen hartslag meer heeft. Het is dus goed om te weten dat er in geval van nood een toestel beschikbaar is aan de inkom van het gemeentehuis (24u/24u, 7d/7d)

lees meer...
Winnaars Hilarion Thans Poëziewedstrijd

Verleden week werd de prijsuitreiking van de Hilarion Thans Poëziewedstrijd georganiseerd. Er werden maar liefst 419 gedichten ingezonden.
De jury heeft uit dit gigantische aanbod 9 winnaars gekozen. En de winnaars zijn...

lees meer...
Afvalophaling tijdens carnaval

Tijdens de carnavalsdagen zal het huisvuil en het papier in de centrumstraten op een andere dag worden opgehaald. De grijze container en het papier zullen op donderdag 15 februari opgehaald worden in plaats van op woensdag 14 februari. Dit is van toepassing op het gebied aangeduid op het kaartje.

lees meer...
Vorming & cursussen Dienstencentrum "Aan de Statie"

Een vorming over de woningaanpassingspremie en huren, een cursus Bridgen en uitleg over brand- en diefstalpreventie in en rond uw huis. Dat zijn de activiteiten in het dienstencentrum waarvoor u zich nog kunt inschrijven! Lees meer op deze pagina!

lees meer...
Erfgoeddag 2018: Welk erfgoed koester jij?

Naar aanleiding van de Erfgoeddag eind april vraagt de dienst Erfgoed zich af welk erfgoed u koestert. Een paar keepershandschoenen uit uw roemrijke jeugd? Een kistje dat uw grootvader maakte? De dienst Erfgoed wilt de mooiste verhalen àchter de voorwerpen bekronen tijdens een unieke erfgoedtentoonstelling voor en door Lanakenaren!

lees meer...
Werkzaamheden centrum Smeermaas

Op 22 januari zijn in Smeermaas voorbereidende nutswerken gestart op het kruispunt van de Maaseikersteenweg en Maastrichterweg. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van de herinrichting van het centrum in Smeermaas. De voorbereidende werkzaamheden gebeuren in 4 fasen waarbij de 4 hoeken van het kruispunt gedeeltelijk worden afgesloten. Om dit mogelijk te maken zijn op het kruispunt tijdelijke werfverkeerslichten geïnstalleerd die de huidige verkeerslichten vervangen. Verkeer kan zo steeds in alle richtingen gebruik blijven maken van het kruispunt, maar moet wel rekening houden met vertragingen door deze aangepaste werfsituatie. Als u niet in Smeermaas moet zijn, dan is het aangewezen de alternatieve route naar Maastricht te volgen via Veldwezelt (N78 Kiezelweg, N2 Tweede Carabinierslaan en Via Regia).

De voorbereidende nutswerken duren ongeveer 6 weken en zullen begin maart afgerond worden. Aansluitend starten de rioleringswerken. Tijdens de rioleringswerkzaamheden zullen verschillende omleidingen voor het verkeer voorzien worden, afhankelijk van de fase waarin de werken zich bevinden. Meer informatie over deze omleidingen en verkeersmaatregelen vindt u binnenkort op de website www.wegenenverkeer.be/werkensmeermaas.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de werken in Smeermaas? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief over de werken op www.lanaken.be/nieuwsbrief

lees meer...
Tournée Minérale is terug!

Nu de feestdagen achter de rug zijn en we allemaal goede voornemens willen waar maken wat betreft onze eigen gezondheid is ook dit jaar 'Tournée Minérale' terug van weggeweest!

lees meer...
Sport overdag

"Sport overdag" richt zich voornamelijk op ouders met schoolgaande jeugd. Voor hen is het niet altijd vanzelfsprekend om 's avonds nog tijd vrij te maken voor eigen sportieve bezigheden.
Daarom biedt de Dienst Sport aan ouders de mogelijkheid om overdag een uurtje te sporten, terwijl de kinderen nog op school zijn.

lees meer...
Bied uw afval correct aan! Vanaf 5/2/2018 laat Limburg.net het staan

Dagelijks halen de afvalophalers van Limburg.net tonnen afval op. Heel veel mensen bieden hun afval correct aan zodat de ophalers het afval veilig en efficiënt in de ophaalwagen kunnen deponeren. Toch wordt niet alle afval correct aangeboden. Hierdoor wordt het werk voor de ophalers soms onveilig en kan het minder snel en efficiënt uitgevoerd worden. Ook om het afval goed te kunnen sorteren is correct aanbieden noodzakelijk.

lees meer...
Bloedinzameling Rode Kruis Lanaken - di 6 februari

Het Rode Kruis organiseert op dinsdag 6 februari van 17u30 tot 20u een bloedinzamelactie in het cultureel centrum. Het Rode Kruis heeft dringend bloed nodig. Ook jij kunt in de situatie terecht komden dat je bloed nodig hebt. Of je ouders, je kind, of je vrienden. Door bloed te geven kun je mensen redden.

lees meer...
Nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek

De voedingsdriehoek op zijn kop.
Op de twintigste verjaardag van de Actieve voedingsdriehoek lanceerde het Vlaams Instituut Gezond Leven (het vroegere VIGeZ) de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten.
Wat is er veranderd? Moeten we nu plots anders gaan leven? En nog belangrijker, wat is nu net gezond?

lees meer...
Gastgezinnen gezocht!

Zoals elk jaar komen er door de zorgen van Euro-Children kinderen uit probleemgebieden in Europa op vakantie in Vlaamse gastgezinnen. We verwelkomen dit jaar ongeveer 25 kinderen, waarvan 15 die voor de eerste maal komen. Van deze laatsten zijn er 9 uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl, en 6 uit Kroatië en Bosnië & Herzegovina.

lees meer...
Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1, 3620 Lanaken, T 089 730 730, info@lanaken.be, www.lanaken.be