Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 februari 2018

‘Aanpak van tienerpooiers in België faalt’

'Aanpak van tienerpooiers in België faalt'

SP.A-voorzitter John Crombez pleit voor een hardere aanpak van tienerpooiers. Child Focus en Payoke, opvangcentrum voor slachtoffers van mensenhandel, beamen in Het Nieuwsblad dat het beleid faalt. 'Die kwetsbare meisjes allemaal samen in een instelling zetten, is niet genoeg. Er is specifieke begeleiding nodig.'

Lees verder

Speelgoed en juwelen bevatten vaak verboden stoffen

In een groot aantal artikelen dat in Europa te koop is, zitten nog altijd verboden, schadelijke stoffen, zoals ftalaten in speelgoed en zware metalen in juwelen.

Lees verder

'Hemeltergend dat Brussel peperdure contracten maakt à la tête du client'

Het nieuws dat de directeur van de vzw Gial achttien jaar lang duizend euro per dag betaald kreeg van het Brusselse stadsbestuur als consultant, doet veel stof opwaaien. Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) spreekt van een serieus gebrek aan transparantie en efficiëntie.

Lees verder

Man kritiek na val van stelling in Hoboken

Een man is zaterdagmiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat hij van een stelling was gevallen. Het incident deed zich voor aan de Antwerpsesteenweg in Hoboken.

Lees verder

Bijna-botsing Oost-Vlaanderen: vliegtuigen nog dichter bij elkaar dan gedacht

Bij het incident waarbij vliegtuigen van Air France en EgyptAir op 1 januari 2017 bijna botsten boven Oost-Vlaanderen, had de piloot van de laatste maatschappij de instructies verkeerd begrepen en uitgevoerd. Dat blijkt uit een tussentijds rapport. De afstand tussen de vliegtuigen was op het dichtste punt 1.278 meter horizontaal, nog dichter dan voorheen gedacht, en 130 meter verticaal.

Lees verder

Vanhengel: 'N-VA niet geschikt om Brussel te besturen'

De Brusselse minister Guy Vanhengel vindt dat de N-VA niet in staat is om Brussel te besturen aangezien die partij 'Brussel niet als gewest wil'. Hij reageert daarmee op uitspraken van MR-kopstuk Didier Reynders.

Lees verder

19-jarige die fietser aanreed in Gentse studentenbuurt had gedronken

De 19-jarige West-Vlaming die vrijdagochtend om 7 uur een fietser aanreed in de Gentse studentenbuurt moet in de cel blijven. De jonge bestuurder sloeg na het ongeval op de vlucht en had gedronken, meldt het parket zaterdag.

Lees verder

Armeense Kristina (11) en familie duiken onder uit angst voor uitwijzing

Kristina, het elfjarige Armeense meisje uit Eeklo, is samen met haar gezin ondergedoken. Haar gezin werd in de kerstperiode opgepakt, omdat ze illegaal in ons land verblijven. In afwachting van hun beroep in Cassatie, kon het gezin alsnog uitgezet worden. Volgens de advocaat hebben ze daarom de benen genomen.

Lees verder

Verschillende gewonden na schietpartij in Anderlecht

Bij een schietpartij aan de feestzaal Birmingham Palace in Anderlecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende gewonden gevallen. Dat heeft een woordvoerder van het parket van Brussel zaterdag gemeld.

Lees verder

Gemeente Schaarbeek moet tien jaar achterstallige RSZ-bijdragen betalen

De gemeente Schaarbeek is veroordeeld tot het betalen van tien jaar achterstallige RSZ-bijdragen. Dat bericht de Franstalige zender RTBF en het bericht wordt bevestigd door de schepen van Begroting, Michel De Herde. Het arrest van het arbeidshof dateert al van augustus vorig jaar.

Lees verder

'De dienstplicht herinvoeren? Georganiseerde geldverspilling'

Is een dienstplicht 2.0 de oplossing voor de personeelsproblemen bij het leger? Als Defensie niet onder de 25.000 militairen wil zakken, zal er wel íets moeten gebeuren.

Lees verder

Verhofstadt: 'Heb zin in gemeenteraad als Gentenaars mij willen'

Als Guy Verhofstadt (Open VLD) een goede uitslag haalt bij de gemeenteraadsverkiezingen, zal hij deze keer wel zijn zetel opnemen in de Gentse gemeenteraad. Dat zegt het Europees parlementslid in een interview met De Zondag.

Lees verder

Zware brand vernielt loods van Brusselse meubelzaak

Een loods van een Brusselse meubelzaak nabij de Sainctellette-plaats is zondag volledig uitgebrand.

Lees verder

Weyts eist dat 'sjoemelrijbewijzen' ingetrokken worden

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil de rijbewijzen, waarmee door een rijschool in Borgerhout gesjoemeld werd, intrekken. Dat meldt Radio 1.

Lees verder

'Nieuwe technieken voor borstreconstructie zijn te duur'

Als voor een borstreconstructie nieuwe technieken zoals lipofilling worden gebruikt, kunnen de kosten voor patiënten hoog oplopen. Dat zegt Kom op tegen Kanker op basis van meldingen die de Kankerlijn kreeg.

Lees verder

Strijd tegen sociale fraude levert recordopbrengst op

De strijd tegen de sociale fraude heeft de schatkist vorig jaar 266 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de bevoegde staatssecretaris Philippe De Backer (Open VLD) zondag verklaard in het middagnieuws van VTM.

Lees verder

Bewoners uit dakgoot geplukt na uitslaande woningbrand in Antwerpen

In Antwerpen is zondagmiddag brand uitgebroken in een herenhuis in de Van Breestraat, nabij het stadspark. Enkele bewoners brachten zich in veiligheid in de dakgoot van een aanpalend gebouw.

Lees verder

N-VA vraagt ontslag Brusselse PS-schepen

Als het van N-VA afhangt, moet de Brusselse eerste schepen Karine Lalieux (PS) ontslag nemen. De partij wijst naar haar rol in de omstreden betaling van de directeur van de vzw Gial.

Lees verder

Opnieuw trouwstoet in Mechelen aan de kant gezet

Opnieuw heeft een trouwstoet voor heel wat ophef gezorgd in Mechelen. De politie kon zaterdag een toeterend konvooi van een tiental auto's aan de kant zetten. Er werden verscheidene pv's opgesteld.

Lees verder

Burgemeestersfarce bij CD&V Brugge
De twee lokale CD&V-kopstukken in Brugge zijn het niet eens over gemaakte afspraken rond een mogelijk burgemeesterschap.
Lees verder