dinsdag 16 januari 2018

[Zorgnet-Icuro] 16/01: Televisiereportage: Familiehulp ondersteunt woonzorgcentra - Kwaliteitslabel voor verschillende voorzieningen - 'Leef zonder filter': zelfzorgcampagne voor jongeren

16/01: Televisiereportage: Familiehulp ondersteunt woonzorgcentra - Kwaliteitslabel voor verschillende voorzieningen - 'Leef zonder filter': zelfzorgcampagne voor jongeren

dinsdag 16 januari 2018 - 14:06

Televisiereportage: Familiehulp ondersteunt woonzorgcentra

  

Bij Familiehulp kan iedereen terecht voor thuisondersteunende diensten. De organisatie is ook professioneel partner in verschillende samenwerkingsverbanden. Zo werkt ze samen met woon-zorgcentrum De Pottelberg in Kortrijk om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van de ouderen.

Verschillende voorzieningen krijgen kwaliteitslabel

  

Zowel AZ Nikolaas, Revalidatieziekenhuis Inkendaal en Psychiatrisch Ziekenhuis St. Alexius ontvingen een NIAZ-kwaliteitslabel. Proficiat aan de drie voorzieningen en alle medewerkers die deze inspanningen leverden!  

'Leef zonder filter': zelfzorgcampagne zet jongeren aan om te praten over geestelijke gezondheid

  

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is de insteek van de nieuwe campagne rond geestelijke gezondheid. Het initiatief richt zich specifiek op jongeren van 16 tot 24 jaar. De boodschap is duidelijk: ga het gesprek aan met vrienden, familie, klasgenoten… als je je niet helemaal fit in je hoofd voelt. Ongeacht de sociale media: durf te leven zonder filter. De campagne geeft meteen een aantal tips mee om de mentale weerbaarheid, de veerkracht, te verhogen.

Dien nu je abstract in voor het World Hospital Congress

  

Het World Hospital Congress van de International Hospital Federation (IHF) is een globaal forum dat leiders van nationale en internationale zorgvoorzieningen samenbrengt. Evaringen en kennis delen staat er centraal. Het 42ste congres gaat door van 10 tot 12 oktober in Brisbane, Australië. Het thema van het congres is "INNOVATE | INTEGRATE | INSPIRE – How can healthcare evolve to meet 21st century demands?" Ook jij kan tot 31 januari een poster of presentatie indienen. 

Neem deel aan de Koffiestop van Broederlijk Delen

  

Met een kopje koffie de boeren in Oeganda steunen. Dat is het doel van de twaalfde Koffiestop-campagne van Broederlijk Delen op 23 februari. Het principe is even simpel als aanstekelijk: schenk een kopje koffie in ruil voor een vrije bijdrage voor Broederlijk Delen. Een klein gebaar voor een betere wereld, én een gezellig koffiemoment in één klap.

Nieuwe portaalsite legt uit hoe je verpleegkundige wordt

  

Op de nieuwe portaalsite www.wordverpleegkundige.be vind je alle informatie over hoe je verpleegkundige kan worden. De website is een product van een werkgroep 'verpleegkunde' bestaande uit de Fondsen van vzw Fe.Bi, de medewerkers van vzw VIVO en het Vlaamse Zorgagentschap.