vrijdag 19 januari 2018

Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 197 - 19 januari 2018

Nieuwsbrief Gemeente Wetteren
Digitale Nieuwsbrief
Wetteren Digitale Nieuwsbrief Nr. 197 - 19 januari 2018

Januari... De maand van de goede voornemens! Om je te helpen geven we je in deze nieuwsbrief al heel wat sportieve tips.

Bij de gemeente zitten we nu in de laatste rechte lijn naar de verhuis naar Rode Heuvel. Onthou dus nu al: plan je vanaf 5 februari een bezoek aan het gemeentehuis? Kijk dan op de site of bel 09 369 00 50 om een afspraak te maken!

 

Tot gauw!

 

Het volledige aanbod van activiteiten in Wetteren vind je op www.uitinwetteren.be
 
Wil jij ook extra publiciteit voor je activiteit? Voer je gegevens in via www.uitinwetteren.be, en verschijn gratis in de gemeentelijke Nieuwsbrief en heel wat andere kalenders.

Nieuws
 Bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!
In februari 2018 vertrekken de Wetterse gemeentediensten uit het verouderde en te kleine gemeentehuis op de hoek van de Markt en de Kerkstraat. Vanaf 5 februari kan je terecht in het Gemeentehuis, een nieuw gebouw op Rode Heuvel, tussen kerk en Schelde. Dit is echter meer dan zomaar een verhuis! De verhuis gaat immers gepaard met een heel nieuw soort dienstverlening. Het doel is: tevreden inwoners én tevreden medewerkers, want bij ons is iedereen een Belangrijke Wetteraar!
 Vacature Technicus Specialist Signalisatie (D4)
Gemeentebestuur Wetteren wenst een voltijds contractueel Technicus Specialist Signalisatie (D4) aan te werven. Lees snel het informatiebericht en de functiebeschrijving en solliciteer tot en met 30 januari 2018.
 Nieuwe brochure Vakantiekampen en Kinderopvang 2018
De gemeente Wetteren organiseert in 2018 opnieuw vakantiekampen en kinderopvang voor kleuters en kinderen van het lager onderwijs. Niet enkel sport en spel komen aan bod, ook creatieve en muzikale activiteiten zitten in het pakket. De nieuwe brochure vind je hierbij. Inschrijven kan vanaf 15 januari 2018 om 9u. Bij voorkeur online via reservaties.wetteren.be of via het onthaal van de sporthal, Warandelaan 14B (elke weekdag van 9-17u).
 Eeuwige Roem voor hét Evenement van Wetteren!
Wetteren verkiest op Erfgoeddag 2018 hét evenement met de mooiste, grootste, beste uitstraling van de afgelopen decennia. Ben je organisator of heb je genoten van een evenement dat plaatsvindt of plaatsgevonden heeft in Wetteren? Een evenement dat eenmalig of meermaals is georganiseerd en een vast begrip is geworden voor de Wetteraars? Een evenement voor een groot publiek en met een mooie uitstraling? Kortom, een evenement dat in jouw en ieders geheugen gegrift staat!
 Rode Heuvel is een autovrije zone
Het plein Rode Heuvel, waar het B-Post-kantoor gevestigd is en binnenkort ook het nieuwe gemeentehuis, is een autovrije zone, waar er volop ruimte is voor voetgangers en fietsers. Binnenkort worden de verkeersborden geplaatst die het plein het wettelijke statuut van voetgangersgebied geven. Voertuigen hebben er geen toegang (behalve leveringen door B-Post, verhuisfirma's, …), en parkeren is er verboden. Bezoekers voor B-Post dienen gebruik te maken van de nieuwe parking Scheldekaai, om vervolgens de lift of de trap nemen naar het postkantoor. Je kan ook parkeren op de Markt en te voet naar het postkantoor gaan. Parkeren op het plein Rode Heuvel is niet toegestaan.
 Nieuwe 'Parking Scheldekaai' gratis tot 5 februari!
Aan de Scheldekaai ligt een gloednieuwe parking met 142 publieke plaatsen. Tot 5 februari 2018 is deze parking nog gratis toegankelijk voor iedereen. De poorten staan open van 7u tot 23u. Inrijden kan je enkel tijdens deze uren, uitrijden kan altijd. Vanaf 5 februari 2018 wordt de parking betalend tussen 9u en 18u, net zoals het bovengronds parkeren. De eerste twee uur blijven echter steeds gratis. Je kan betalen door een ticketje te nemen of door een dag- of nachtabonnement te kopen. Vanuit de parking kan je met de trap of de lift naar Rode Heuvel, naar de Marktdreef of naar de Scheldekaai. Minder goed te been? Neem dan de lift naar Rode Heuvel, dan moet je geen trappen meer nemen tot aan het Gemeentehuis of zelfs tot aan de Markt! Vanaf 2 januari 2018 veranderen wel de tarieven voor het bovengronds parkeren!
 13/01: Start weesfietsenactie station Wetteren
Op zaterdag 13 januari start een nieuwe 'weesfietsenactie' aan het station van Wetteren. Alle fietsen in de fietsenstallingen worden dan gelabeld. Weesfietsen zijn fietsen die op openbaar terrein gestald staan en al langere tijd niet meer zijn gebruikt. Na één maand worden de fietsen die blijven staan zijn met label opgehaald. Deze 'weesfietsen' worden tijdelijk bijgehouden in het gemeentelijk magazijn (Peperstraat). Werd je fiets meegenomen tijdens de weesfietsenactie? Dan kan je deze ophalen in het gemeentelijk magazijn. Na enkele maanden worden de weesfietsen verkocht door de jeugddienst. Het verwijderen van weesfietsen zorgt voor een nettere stationsomgeving en meer ruimte voor andere fietsen.
 Nieuwe uitbater 't Kasteelke gezocht!
Zit horeca in je bloed? Lees dan snel verder! We zoeken een nieuwe uitbater voor cafetaria 't Kasteelke in sport- en recreatiedomein De Warande. De nieuwe overeenkomst gaat in op 1 september 2018 en duurt 9 jaar. Voor geïnteresseerden wordt een plaatsbezoek  georganiseerd op 24 januari 2018 om 15u00. Het voorstel moet uiterlijk op donderdag 15 februari 2018 om 14u00 ingediend worden. Je vindt alle details in de bijlagen hieronder!
 RUP BLAUWE PAAL : publieke raadpleging
Het studiebureau "Omgeving" werd door het gemeentebestuur aangeduid voor de opmaak van het RUP Blauwe Paal. De studie is zover gevorderd dat de startnota en de procesnota voor dit project beschikbaar zijn. In toepassing van artikel 2.2.18 van de Vlaamse codex ruimtelijke ordening kondigt het college van burgemeester en schepenen een publieke raadpleging aan.
 Bodymoves keeps fit
Wil je, op leuk aangepaste muziek, werken aan je algemene conditie, spieren en figuur? Dan is Keep Fit, een mix van dance, aërobics, BBB, step, ..., iets voor jou! Start op 25 januari, elke donderdag van 14.00 tot 15.00u in de danszaal van de sporthal De Warande. Geen les op 15/2, 5/4 en 12/4. Prijs: € 48 voor 11 lessen. Plaatsen zijn beperkt. Inschrijven en betalen voor deze specifieke reeks kan alle dagen vanaf 9u aan de balie.
 Fitness voor 50+
Ben jij een actieve senior maar heb je geen idee wat je kan beleven in een fitnesscentrum? Dan is deze lessenreeks zeker iets voor jou! De lessen bestaan uit 2 delen: cardiotraining (uithouding) en spierversterkende oefeningen (step, striding, spinning, ...) Start op 22 januari, telkens op maandag  van 13.45u tot 15.00u, Geen les op 12/2. Prijs: 45 euro voor 9 lessen.
 Sportieve midweek aan zee van 23 april tot en met 27 april
De Sportdienst organiseert van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april 2018 een sportieve midweek voor senioren in de Floreal te Blankenberge. Twee personen van de sportdienst begeleiden deze reis en geven tal van sportactiviteiten. Inschrijven kan vanaf zaterdag 27 januari van 9.00u tot 11.00u in de sporthal De Warande en nadien enkel nog na de lessen van sport 50+. Er wordt een voorschot van € 75 gevraagd, te betalen bij inschrijving.
 Duurzaam hakhoutbeheer
Het Agentschap Wegen en Verkeer doet tussen november en maart aan hakhoutbeheer langs de Noordlaan, de Zuidlaan en de E40 in Wetteren. Bomen en struiken worden tot op 15 à 20 cm afgezaagd om nadien weer uit te groeien tot een jong, dicht en vitaal groenscherm.
Activiteiten
19.01 Uit In Wetteren
Schrijf je uit en wijzig je profiel
Gemeentebestuur Wetteren, Markt 1, 9230 Wetteren. Tel. 09 369 34 15 Fax 09 366 45 52 wetteren@wetteren.be