donderdag 18 januari 2018

Wekelijkse nieuwsberichten

Nieuwsbrief
nevele.be
18 januari 2018

Eerste publieke laadpaal voor elektrische wagen in gebruik genomen

Op donderdag 11 januari 2018 werd de eerste publieke laadpaal voor elektrische wagens in Nevele ingehuldigd. De laadpaal bevindt zich op de parking van Sporthal Oostbroek. Tegen 2020 zal de gemeente over 4 van dergelijke laadpalen beschikken. Deze andere palen komen op de parking van de sporthal in Landegem, de parking in Hansbekedorp en een nog niet vastgelegde locatie te staan.

De Vlaamse Regering moedigt de aanschaf en het gebruik van elektrische wagens aan. Omdat publieke laadpalen een belangrijke aanvulling zijn op thuisladen en laden op het werk, maakten de Vlaamse overheid en netbeheerders Eandis en Infrax samen een spreidingsplan op voor 2.500 bijkomende publieke laadpalen. De plaatsing van de palen wordt over vier jaar gespreid. Op lange termijn moet elke eigenaar van een elektrische wagen binnen een straal van 500 meter een publieke laadpaal ter beschikking hebben. Laadpaaloperator Allego zal via een concessie instaan voor de levering, plaatsing en uitbating van de laadpalen.

De plaatsing van deze publieke laadpaal vloeit ook voort uit het Duurzaam Energie ActiePlan (DEAP) van de gemeente Nevele, waarmee het college zich engageert om 20% energiebesparing te realiseren tegen 2020. Eén van de doelstellingen uit dit plan is dat in 2020 twee procent van de personenwagens elektrisch zijn. Laadpalen voor elektrische wagens op openbare plaatsen zijn een onmisbaar onderdeel om dit doel te bereiken.

Meer info:
Dienst Mobiliteit
tel. 09 321 92 38
mobiliteit@nevele.be

Baron Cyriel Buysse bier

Het gemeentebestuur lanceerde een gloednieuw lokaal bier: het Baron Cyriel Buysse bier. Het is een blond bier van 6,5 % alc.vol. met een zacht en doordrinkbaar karakter en een licht fruitige smaak. Het is een eerbetoon aan de bekendste inwoner van Nevele schrijver Cyriel Buysse. Ereburgers Monika Van Paemel en Johan Verminnen zijn meter en peter.

Benieuwd hoe het smaakt? Het is vanaf eind januari te verkrijgen bij Dranken Chris Union.

Tickets voorstelling Steven Mahieu "Zonder Filter"

Comedian Steven Mahieu brengt op vrijdag 19 januari 2018 zijn voorstelling "Zonder Filter" in De Klaproos in Landegem. De voorstelling start stipt om 20.00 uur.

Tickets voor deze voorstelling kunnen eenvoudig gereserveerd worden via e-mail (cultuurdienst@nevele.be) en kosten 14 euro. Ook aan de kassa kunnen er nog tickets aangekocht worden.

"Zonder Filter", de derde avondshow van Mahieu, borduurt zonder omwegen verder op de unieke bijna aardse stijl waarmee hij sinds 2011 een breed publiek aanspreekt. Mahieu slaagt er als geen ander in om de meest banale "dingen des levens" uit te rafelen en ze te herverpakken tot alle lachspieren het finaal overnemen van ieder vorm van logica. Zijn doel? Het onbespreekbare bespreekbaar te maken en mensen daar om te laten lachen.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

De DrugLijn en Stichting tegen Kanker roepen alle Belgen opnieuw op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Door, voor het eerst of opnieuw, mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook beter in hun vel.

Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Meer info en inschrijven via www.tourneeminerale.be . Dit jaar kan je op de site van Tournée Minérale ook vrienden uitdagen, of laten weten dat je met je vereniging of zaak een alcoholvrij evenement organiseert.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden op grondgebied Nevele. Klik hier voor een overzicht.
Gemeente Nevele • Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele • Tel: 09 321 92 00
Volg ons op
Wens je de nieuwsbrief niet langer te ontvangen? Klik hier om je uit te schrijven.

**** DISCLAIMER ****
http://www.schaubroeck.be/maildisclaimer.htm