vrijdag 19 januari 2018

Vlamingen gooien elk jaar kilo's afval op de weg

Vlamingen gooien elk jaar kilo's afval op de weg

De Vlaamse afvalmaatschappij Ovam berekende voor het eerst gedetailleerd de hoeveelheid zwerfvuil langs onze wegen: 20.426 ton, ofwel 3,19 kilogram voor elke Vlaming in 2015.

Lees verder

Storm waarschijnlijk niet erkend als ramp

Het Vlaams Rampenfonds gaat de storm die donderdag over ons land trok, waarschijnlijk niet erkennen als ramp. Het noodnummer 1722 raakte nochtans al snel overbelast. 'Pure chaos.'

Lees verder

Agenten aangevallen door migranten na controle op snelwegparking

Bij een controle op transitmigranten op een snelwegparking bij Groot-Bijgaarden zagen zes politieagenten zich plots omsingeld. Twee agenten raakten lichtgewond. 'Er was een waarschuwingsschot in de lucht nodig om de toestand te kalmeren.'

Lees verder

In één jaar 297 gsm's teruggevonden in gevangenissen
In onze gevangenissen zijn vorig jaar 297 gsm-toestellen ontdekt die waren binnengesmokkeld. Gemiddeld is dat één gsm per 35 gedetineerden, bericht De Tijd vrijdag.
Lees verder

Limburgse IS-strijdster in Turkije opgepakt

De Turkse politie pakte op 8 januari in de Turkse stad ­Kayseri de Belgisch-Algerijnse Amina Ghezzal (28) uit Beverlo op. De vrouw wordt verdacht van terrorisme.

Lees verder

Topman Ghelamco kreeg bod van 15.000 euro om boek af te kopen

Paul Gheysens, ceo van de Ghelamco Group, heeft op een persconferentie verklaard dat zijn bedrijf de vraag heeft gekregen om het omstreden boek rond de door hem gebouwde Ghelamco Arena af te kopen.

Lees verder

Francken waarschuwt voor 'veldslag op snelwegparkings'

Dat een grote groep transmigranten afgelopen nacht een patrouille van de federale wegpolitie heeft aangevallen, kan voor staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken niet door de beugel. 'We moeten acties blijven voeren en illegalen blijven terugsturen, zo niet zal er een echte veldslag op onze snelwegparkings ontstaan.'

Lees verder

Tien jaar cel voor koppel dat zoontje uren op ijskoud balkon liet staan

Het hof van beroep van Brussel heeft vrijdag een koppel veroordeeld tot tien jaar effectieve celstraf voor foltering, onmenselijke behandeling en onthouding van voedsel van hun kind. Op 26 december 2016 hadden ze hun toen zesjarige zoon vijftien uur lang in de kou op het balkon laten staan.

Lees verder

'We zijn de meest sociale bank van België'

De Voedselbanken bestaan dertig jaar en ze steken een stevige tand bij. Onder meer televisiekok Sandra Bekkari zet haar schouders onder de campagne 'Samen solidariteit voeden'.

Lees verder

Tiener die stenen gooide tijdens rellen riskeert twee jaar cel

Het Brusselse parket heeft vrijdag een celstraf van twee jaar gevorderd tegen een jongeman die betrokken was bij de rellen op 11 november het centrum van Brussel ontsierden. De man gooide daarbij met stenen naar de politie en vernielde een verkeerslicht.

Lees verder

Onafhankelijk blijven en de lijst trekken: hoe doe je dat?

Naar alle waarschijnlijkheid trekt nieuwkomer Jinnih Beels straks de Antwerpse SP.A-lijst, ook al moet de huidige kopman Tom Meeuws zich daar eerst zelf nog mee verzoenen. Maar is het wel een goed idee om je lot in handen te leggen van een onafhankelijke kandidaat?

Lees verder

Hond Uscko mag opnieuw naar huis

Uscko, de Mechelse herder die in december twaalf kinderen op een lagere school in Paal beet, mag opnieuw naar huis. De hond werd na het incident bij een hondenkweker geplaatst.

Lees verder

Maatregel 500 euro onbelast bijverdienen wordt geblokkeerd

De Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) roept een belangenconflict in tegen de federale maatregel om 500 euro per maand onbelast bij te verdienen.PS, CDH en Défi werkten daarvoor samen met oppositiepartij Ecolo.

Lees verder

'Dreigingsniveau gaat maandag opnieuw omlaag'

Naar alle waarschijnlijkheid wordt maandag het dreigingsniveau in ons land bijgesteld van drie naar twee, klinkt het in regeringsbronnen. Niveau drie zal allicht wel van kracht blijven voor enkele specifieke gevoelige doelwitten.

Lees verder

Filmpjes van gevaarlijke hype verwijderd op sociale media

Tieners die een waspod - een in wateroplosbare folie verpakte dosis vloeibaar wasmiddel - eten. Het is een nieuwe trend die vooral in de Verenigde Staten viraal gaat. Sociale media treden hard op tegen de zogenoemde 'Tide Pot Challenge'. Het antigifcentrum kreeg voorlopig nog geen oproepen.

Lees verder

Zeventiger aangehouden voor diefstallen in rusthuizen en scholen

De Ieperse onderzoeksrechter heeft vrijdag een 70-jarige man aangehouden voor twee portefeuillediefstallen in een school in Staden. Vermoedelijk komt de man in aanmerking voor nog meer diefstallen in scholen en rusthuizen in Oost- en West-Vlaanderen. Dat meldt parketwoordvoerder Johan Lescrauwaet.

Lees verder

Kabinet-Jambon volgt situatie transitmigranten 'van minuut tot minuut' op

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) plant de komende dagen overleg met de verschillende overheden en bevoegde diensten over de problematiek van de transitmigranten. Bedoeling is te analyseren of en welk verband er is tussen de plaatsen waar problemen worden vastgesteld. Eens alles in kaart is gebracht, kunnen eventueel concrete maatregelen volgen.

Lees verder

'Wij willen geen komma's veranderen, wij willen de stad veranderen'

De PVDA/PTB wil het toonbeeld van 'authentiek links' zijn. De strijd wordt gevoerd tegen Charles Michel en Bart De Wever. Over de miserie bij Samen wordt zedig gezwegen.

Lees verder

Tommelein vraagt overheden om milieuvriendelijke wagen aan te moedigen

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) heeft vrijdagnamiddag tijdens een bezoek aan het autosalon in Brussel alle overheden opgeroepen om milieuvriendelijke wagens aan te moedigen bij de consument. Hij begrijpt bijvoorbeeld niet dat er door een provincie belastingen geheven worden op laadpalen voor elektrische wagens.

Lees verder

Crombez na Samen-debacle: 'Wil blijven vechten voor progressieve frontvorming'

SP.A-voorzitter John Crombez wil blijven vechten voor 'progressieve frontvorming', ook na het mislukken van de poging met Groen in Antwerpen. 'Ik ga daarvoor blijven vechten', zei hij vrijdagavond in Terzake op Canvas.

Lees verder